Jump to content
Annons

JMM

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av JMM

  1. Hej, jag har skrivit en rocklåt och jag och en kompis har spelat in allt förutom sång (i hans hemmastudio). Vi söker nu en sångare som vill spela in sången för denna låt. Det är svårt att beskriva en låt men det är inget metall eller liknande. Det handlar om en distad elgitarr, några harmoniska ackord och ett hyfsat tempo. Texten baserar sig på en konspirationsteori. Jag bor i Sthlm. Låten kommer sedan att läggas ut på internet och mycket mer än så blir det nog inte. Jag och min kompis har inget band utan vi träffades bara för att spela in denna låt. När det gäller sången så finns det en melodi färdig. Men givetvis så är jag även lyhörd för nya ideer gällande melodi. Låter det intressant så hör utav dig.
  2. Jag och en polare har spelat in en rocklåt i hans hemmastudio. Nu söker vi en sångare för inspelning av denna låt.
  3. JMM

    JAG VILL SPELA IN EN LÅT

    Hej, Jag har gjort mig en låt och nu vill jag spela in den. Det jag söker är alltså en billig inspelning, tex på ett inspelningsprogram som man har hemma eller någon slags hur det nu ser ut nuförtiden. Jag har gjort en rocklåt och jag spelar elgitarr. Jag vill alltså kunna plugga in elgitarren i ditt program. Studion/programmet får stå för trummor och bas. I värsta fall jag kan låna en bas och spela in baskompet. Sångare får jag själv hitta men jag tänkte i första hand sätta igång och sedan tror jag det löser sig med sångare. Givetvis så betalar jag för mig men jag är inte ute efter något dyrt. Kontakta mig och ange gärna dina priser. jag bor i Stockholm.
  4. JMM

    Band sökes

    Ej aktuellt för tillfället 🙂
  5. JMM

    Band sökes

    Vet inte hur seriöst ni ska ta denna annons. Hur som helst. Har snickrat ihop en låt hemma och behöver gå in i en replokal för att putsa till den. Jag spelar elgitarr och söker således några som skulle ha intresse av att nöta in denna låt tills den sitter. (en enkel låt). Jag är också intresserad av att höra hur den skulle låta med keyboard/synt som tillägg. Jag vill alltså prova mig fram. Låten är långt ifrån färdig men tillräckligt färdig för att hoppa in i en replokal. Jag har också skrivit text till den. Inget vidare men bättre än ingenting. Sådant kan redigeras. Det är rock med lite sköna ackord samt ett hyfsat melodiöst solo. Kanske jag borde lägga upp låten på denna hemsida? Jag har ingen replokal, jag har ingenting. Jag är 46 år gammal och bor i Sthlm. Mvh Jag
  6. JMM

    Nothjälp

    Ha ha. Tack Signia. Både underhållande och läsvärd läsning. Noterna kommer från en notbok om ZZ Top så den är väl amerikaniserad så det förslår antar jag. Det verkar finnas utrymme för tolkning. Låten är "Gimme all your lovin". "Men det verkar som sagt indikera en böjning av båda tonerna, vilket tillsammans med dist brukar ge en rätt skrikande ton." Personligen tror jag det bara är bess-tonen som ska böjas. Låter nog fel annars. Så låter det när man lyssnar på låten i alla fall. Det borde stämma. Det är ju ett bess som förslag och det är den tonen man böjer upp så det blir två C. "Men det kan även, som du säger, helt enkelt indikera att tonen - som slås an på andra åttondelen - ska hålla ut. Det kan vara så enkelt." Den streckade linjen. Ja det indikerar nog att tonerna ska hållas ut. Så låter ju det när man lyssnar på låten. Det kan inte betyda att jag ska slå om tonerna när åttondelarna kommer in (före halvnoten). Så är inte låten. Tack för hjälpen
  7. JMM

    Nothjälp

    Fråga http://imageshack.us/photo/my-images/248/20121018203230.jpg/ Hur ska man göra om man ska underdela denna takt? Ni vet, 1å 2å 3å 4å. Jag får det till: på "1" så är det åttondelspausen. På "1å" så är det fjärdedelsnoterna (två C). På "2å" så är det åttondelsnoteerna C igen. Och på "3" så är det halvnoten. Är det korrekt? Fråga 2: Det är ju ett s.k. förslag i from av ett hess.Ovanför detta så har vi en båge. Fast i detta fall så kan bågen knappast vara något annat än en böjning på gitarrsträngen.(Tydligen liten skillnad på symbolerna vad gäller gliss och böjning`). Sedan kan den streckade linjen inte betyda annat än att man ska hålla tonen. Å andra sidan ser det ut som om man ska slå an åttondelstonerna C på "2å" men det går ju inte? Jag kan inte tänka mig annat än att det är "böjning" de vill ha?
  8. JMM

    Nothjälp

    Okkidokk. Då klarnar det. Med drilla/trill så är det väl ett vanligt vibrato vi talar om? Så gör de ju på låten (Gimme all your lovin' - ZZ top).
  9. JMM

    Nothjälp

    Tack 🙂 b och bess, så var det ja. Vet du något om noterna? Här är ett bättre foto: http://imageshack.us/photo/my-images/580/20121018203553.jpg/ Om man skippar på hur man gör på gitarr och bara teoretistk sett ang. noter. Man böjer bess till C och där gör man ett vibrato.Förstår inte riktigt. Varför skriver man ut C om man ej ska slå den?
  10. JMM

    Nothjälp

    Tja ba. Jag håller på att lära mig noter. Det var några saker jag inte hittat förklaring för. http://imageshack.us...1016164710.jpg/ Betyder det paus i tre taktslag ?? http://imageshack.us...1016171419.jpg/ (vet ej varför den blev uppochner bilden men det går ju att rotera) Från första C-tonen så är det en bindebåge till näste C-ton och sedan en lång bindebåge till C-ton i nästa del.Korrekt? Och då ska man således bara slå an den första C-tonen eller? Före den ett sänkt h (hess eller hur säger man?) som man böjer till ett C.Ovanför hess är det en båge som pekar uppåt. Betyder detta böjning? Detta hess ska alltså klinga till nästa takt? Det ser ut som om man första ska böja hess men även slå an C, men det går ju inte? Som sagt, jag lär mig.
  11. Ha ha. Jag tar den första, den var enklare.
  12. Tack. Tydligen med dubbla dominantsjuor (men det låter ju bra).
  13. JMM

    Vilket ackord är detta?

    Någon som kan berätta vad detta är för ackord. (elgitarr) Lös A sträng. Tonen G på band 5 sträng 4. Tonen C på band 5 sträng 3. Tonen G på band 8 sträng 2? Kommer från Black Sabbath Heaven and Hell, 6 minuter och 16 sekunder in i klippet. https://www.youtube.com/watch?v=5rBFJXXr2_Y Ett G av någe slag antar jag att det är.
  14. Själv har jag några egna låtar. Mitt syfte är att spela in dem med ett bra inspelningsprogram/studio. Allting har med pris att göra. Sedan är jag också ensammen - enmans band. Tips någon vad man kan göra?
  15. JMM

    Textskrivare sökes

    Om det finns melodi? Både ja och nej. Jag har en melodi men det är inget måste att följa den.
  16. Jag letar lite efter textskrivare till rocklåt.
  17. JMM

    Textskrivare sökes

    Kan man lägga upp låten någonstans utan att någon kan kopiera den?
  18. JMM

    Textskrivare sökes

    Ha ha. Ja det kanske är en bra ide. Helst undviker jag att skriva text. Det tar nog mycket tid bara att göra musik. Skulle inte ha någe emot att dela på bördan men tack för svaret 🙂
  19. JMM

    Textskrivare sökes

    Ja frågan är fortfarande aktuell. Någon som eventuellt vill samarbeta lite med mig och skriva en text till en rocklåt?
  20. Jag har fortfarande samma problem. Jag skapar ett trumspår och sedan skapar jag ett spår för elgitarren. Sedan tänkte jag göra en slinga för elgitarren. Det som händer är att det låter bra i början men ju längre låten går desto mer kommer gitarren i otakt. Någon som vet hur man löser det i mixcraft? Jag ska själv spana efter tutorials men jag ville fråga här samtidigt. Ha en bra dag.
  21. Kanske jag mer söker ett bra inspelningsprogram isåfall.Dvs. någon som har ett sådant. Jag har inte en hel orkester jag kan dra med mig.
  22. Jag bor i Sthlm. Kan väl åka hyfsat långt antar jag.
  23. Hej, Någon som kan ge tips var jag kan spela in en låt i en studio billigt (om nu det är möjligt att få billigt, jag har inte den blekaste). Jag själv har programmet Mixcraft. Det duger bra att leka med hemma men inte om man ska lägga ut en produktion på webben. Jag själv spelar elgitar och behöver således hjälp med: trummor, bas(kanske jag kan göra själv).
  24. JMM

    Textskrivare sökes

    Tack för svaren. Håller själv på att försöka skriva en text. Jag återkommer om det inte fungerar.
×
×
  • Skapa ny...