Jump to content
Annons

Eagleshieldbeatz

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Eagleshieldbeatz

  1. Oseriös eller inte, låten ligger tvåa på mest lyssnade på Spotify i Sverige just nu så vinnaren kan nog räkna med en hel del publicitet i alla fall!
  2. Ingen fara på taket! Har dock inte skickat in den ännu, tänkte vänta och se om jag vill ändra några smådetaljer innan jag skickar in den. Men sådana detaljer tänkte jag att vanligt folk kanske inte märker av så mycket så lika bra att få ut den och försöka få lite hype så fort som möjligt, hehe.
  3. Vet inte om du fått mejlet och det än men det står i alla fall så här i det: "You may upload the remix to your own youtube or social media channel durring the competition. Winner will be announced 8th of March."
  4. Remixlänk borttagen - läs forumreglerna
  5. Tackar! Det praktiska med hur ett företag fungerar får jag kolla på senare, just nu är jag mer intresserad av era tankar om själva verksamheten. Finns det behov att ett sånt företag? Hur mycket betalt ska jag ta för att kunna konkurrera med reklambyråer eller vad det nu är jag kan tänkas konkurrera med? En annan sak jag funderar på, om företaget skulle tjäna 10,000 på ett jobb. Hur mycket försvinner i skatter och hela faderullan innan jag har lön på mitt konto? Dvs, hur mycket lön kan jag ta ut efter att ha fått 10,000 för ett jobb om själva företaget ska gå +/- 0?
  6. Hej! Jag har funderat en del på senaste tiden om det skulle funka att starta ett sådant företag. Går det ens att ha ett sådant företag eller måste man bli anställd av något sorts förlag för att kunna jobba så? Har absolut ingen erfarenhet av hur det funkar, förutom att skapa själva musiken då. Hur funkar det till exempel med mindre lokala företag som gör reklam i lokalradion och lokaltv? Skulle sådana vara i behov av mina tjänster? Tror ni det skulle vara en bra ide att leta reda på forum för folk som utvecklar spel och appar och berätta om mina tjänster där? Jag kan i princip tänka mig att jobba med det mesta som har med musikproduktion att göra. Allt ifrån en reklamjingel till "Jonssons Verkstad" till en 15 sekunder loopad slinga för någon sorts tetris-app till att bygga upp mäktiga atmosfärer till en film. Förstår att det är sjukt stor konkurrens till Coca Colas reklamer eller som att göra musiken till Sagan om Ringen. Därför vänder jag mig gärna till mindre företag som kanske håller på att utveckla ett spel eller en app. Eller som jag sa tidigare, något lokalt eller mindre företag som vill ha en reklamjingel. Jag vet i princip ingenting om hur branschen funkar så berätta gärna allt ni vet!
  7. En fråga till, vad ska man ha för material i basfällorna? Funkar mineralull där också? Och hur breda, eller vad man ska säga bör de vara? Förstår att de ska vara triangelformade men hur lång ska den vinklade sidan vara, om man säger som så?
  8. Har läst igenom nu. Och har några frågor: Hur nära väggen rekommenderar du att jag har monitorerna, kan ha mellan 0 och 80 cm ungefär. Vad för slags absorbenter bör jag använda för "spegelmetoden"? Ska jag ha tunnare som sitter på väggen eller lite tjockare som skulle hänga några centimeter ut från väggen, om jag förstod det rätt? Jag bör ha en absorbent och inte en diffussor bakom ryggen eftersom de är mindre än 3,5 meter? Ska man bygga basfällor som går hela vägen från golv till tak? Är det bra att ha en matta på golvet? Bör jag sätta någon absorbent i taket, i så fall, ska man ha den lite vinklad sådär mellan monitorerna och där man sitter som du beskrev? Jag tänkte ha en soffa bakom ryggen också, funkar det, eller kommer det funka som en diffosor som man inte bör ha eftersom de inte är över 3,5 meter? Och ja, när ska man använda tunna och när ska man använda tjockare absorbenter? Det är en betongvägg bakom ryggen på mig, gör det något? Förstår att det är väldigt svårt att svara på sådant här men era svar kan säkert ge mig lite ledtrådar i alla fall!
  9. Tack! Riktigt uppskattat. Återkommer när jag skummat igenom!
  10. Tjena alla experter där ute! Jag har hållit på och producera musik rätt länge. Började för länge sedan med att köra i datorhögtalarna men insåg rätt snabbt att det inte duger, så jag köpte ett par bra studiolurar som jag har använt sedan dess då jag inte hade varken pengar eller utrymme för att bygga en sorts studio, mitt musikskapande var inte så seriöst för att ha en studio på den tiden heller. Nu har det dock gått snabbt framåt för mig och har både pengar och utrymme att bygga en studio. Jag har ett rum som är 3,5 meter långt, 3,2 meter bredd och 2,2 meter högt. Jag kommer använda ett par KRK Rokit 8. Vad ska jag tänka på när jag inreder rummet? Hur långt från väggen ska monitorerna stå, hur ska jag behandla rummet osv? Det är mestadels mixning jag ska göra, så det behöver inte vara perfekt för inspelning och så, men skulle ju vara trevligt om det ändå är rätt bra ljud för att spela in sång och gitarr där inne också. Så ge mig lite tips så är ni jättesnälla!
  11. Jag producerar house så mycket jag kan och hinner och känner att jag blir bättre hela tiden, men jag får aldrig till djupet i låtarna så som jag vill ha. Mina låtar låtar alltid rätt platta, skulle vilja få till djupet som i den här låten: Länk borttagen - remixer ej tillåtet på forumet - lyssna på 2.15 i den låten. Låten liksom gungar fram, man känner hur långt ner i mixen kicken och basen är. Tips?
  12. Hej! Jag är ny i det här och har lite frågor. Jag försöker göra house, har massa trumsamples i wav. Kickar, snares osv. När man laddar en sample brukar de normalt ligga på -8 dB. Ska man hålla kvar kicken på den här nivån eller ska den vara högre? Har läst någonstans att ingenting ska ligga över -8 dB någonstans men jag kanske missförstod allt. Som sagt, väldigt ny men vill lära mig! Frågor: - Ska man använda typ limiter, compressor etct på kick-samples som har -8 dB? (I så fall, ska man ändå hålla kvar ljudnivån på -8?) - Vilken dB ska masterkanalen vara innan man ska börja mastra? - Om man använder synthar som Sylenth, Nexus osv så finns det redan compressor i synthen. Ska man lägga på compressor när man mixar ändå? Kan det bli bättre tryck i vissa all? - Ska man använda limiter någon annan gång än vid mastringen? - Andra bra tips för att få bra tryck och flyt i en houselåt välkomnas Jag hoppas att det inte kommer massa sura gubbar nu och hatar på mig bara för att jag är nybörjare. (Brukar se sådana på detta forumet annars).
  13. Vad är det som är bättre med Mac förresten? De macarna jag kollade på hade inget SSD-minne?
  14. Förlåt för felpost! 😱 Vad tror du om den här datorn? Liten skärm för att DJa med kanske? http://www.pricerunn...duktinformation
  15. Hej, jag behöver köpa en ny bärbar dator som ska användas till både musikproduktion och till att DJa med. Jag kör FL Studio och har inga planer på att byta så mac är uteslutet. Jag vill kunna köra alla tunga pluggar, typ Ozone, T-racks utan problem (för min nuvarande dator klarar inte av dessa) samt kunna köra Traktor med en S4-kontroll. Vad behöver jag?
  16. Eller är det bättre att skaffa bra digitala grejer själv på en gång? Till exempel en S4? Hur tänker klubbar? Vill dom att man ska spela CD eller hur fungerar dom? Jag pratade nu med flera DJ's som åker runt och turnerar och samtliga sa digitalt. Men det kanske är skillnad på att vara "producent-dj" och att vara "nattklubbs-dj"?
  17. Okej, så jag klarar av att spela CDJ även om jag har en sådan?
  18. Övriga annonser som är intresanta: http://www.blocket.se/goteborg/Pioneer_CDJ___200___Behringer_DJX_700_37370837.htm?ca=4&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/2st_Pioneer_CDJ_200___Numark_DM_1050_dj_mixer_36645622.htm?ca=4&w=3 http://www.blocket.se/malmo/2_st_Pioneer_CDJ200_i_nyskick_37784762.htm?ca=4&w=3 Hjälp mig!
  19. Kanske man ska satsa på begagnat, till exempel: http://www.blocket.se/stockholm/CDJ_800___CDJ_800mkII_bara_5000___37850916.htm?ca=4&w=3 Jag vet inte, vill som sagt bara ha grejer som jag lär mig att spela på. Har inte planerat att använda min grejer live någonstans.
  20. Skulle man kunna lära sig med till exempel dessa grejer: http://www.thomann.de/se/numark_ndx_200.htm x2 http://www.thomann.de/se/numark_x_6.htm Eller skulle man vara chanslös på en klubb med 10x dyrare grejer då?
  21. Jag har alltid fokuserat på att producera musik och inte så mycket på att DJa. Har nu fått förfrågningar om att börja spela på klubbar och då måste jag lära mig CDJ först. Så min fråga är, vilka grejer ska jag köpa? Jag vill inte köpa de värsta grejerna. Jag vill köpa grejer som jag kan lära mig allt jag behöver veta för att spela på en klubb där de förmodligen har bättre grejer. Förslag?
  22. Jag har inte hållit musikproduktion länge alls och känner verkligen att jag inte får något tryck allt i låtarna. Försöker göra typ House, electro eller liknande. Så jag undrar, vad är de största felen i låten? Hur ska jag göra för att få bättre flyt, mer tryck, göra så man inte får ont i huvudet av att lyssna osv. Känner verkligen att jag vill utvecklas men lyckas inte på egen hand verkar det som. Lyssna här!
  23. Den överste låten som heter Unstoppable påminner om denhär: Är det en remix?
  24. Jo det är sant. Men vill som sagt mest bara lira lite hemma för mig själv och sen testa på kanske privata fester eller liknande från början. Men tack för hjälpen, jag ska fundera vidare!
  25. Eller kan det vara bäst som nybörjare att skaffa digitalt, typ något sånt här. Har som sagt en väldigt begränsad budget (3000 - 5000). Vill först och främst leka lite hemma men förhoppningsvis kunna spela på mindre event etc i framtiden.
×
×
  • Skapa ny...