Jump to content
Annons

Elias

Medlem
  • Antal inlägg

    86
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Elias

  1. Det enklaste sättet tycker jag personligen är att dra ner både threshold och output ceiling samtidigt och lyssna var det börjar låta dåligt, dra upp en bit igen, och sen är det bara att dra upp output till -0,2 🙂

  2. Ofta är det ju så att subkickar är stämda i en viss ton, och passar därmed vissa tonarter men inte andra.

    Har man svårt att höra borde man kunna oktavera upp den och lyssna vad det är för ton. Eventuellt lägga på en Tuner-plugg ifall man fortfarande har svårt att höra.

    Men det bästa är ju såklart bara att lyssna och känns den rätt så är det rätt 😉

    Lycka till!

  3. Claes - Kan så otroligt mycket, alltid hjälpsam med en ödmjuk inställning.

    Rabieshund - Sjukt talangfull och har nog varit den som laddat upp dom bästa låtarna jag hört här på forumet.

    Sonefors - Den som, vad jag vet och i mina ögon verkligen har lyckats här på forumet. Har gett bra tips tack vare sin insyn i branschen.

    • Gilla 2
  4. Själv hade jag gärna byggt playlists i Spotify baserat på upphovsman och producent istället för artist. Men jag tillhör nog en liten skara.

    Hehe, du är inte ensam! 🙂

    Personligen är jag nog mer intresserad av vem som ligger bakom låten än artister när det gäller "hitliste-låtar". Det mesta finns ju att hitta snabbt på wikipedia, men ibland måste man gräva djupare. Kan rekomendera Ascap's sökmotor.

    Och nu när Fredrik Sonefors förhoppningsvis läser det här så, BRA JOBBAT! Tycker du, tillsammans med grabbarna har hittat en riktigt fräsch och snygg kombination av rap och pop. Och det kom precis rätt i tiden. 🙂

  5. Tack så mycket! 🙂 Absoult, håller med dig. Härligt med feedback! Ska tänka på det nu i nästa tävling.

    Jadu, jag hittade den ganska precis. Det är en slags community för musikskapare som vuxit till att bli arrangör till olika tävlingar eller som dom kallar det "oppertunities". Riktigt mycket roligt där faktiskt. Rekomenderar att bli medlem! 🙂

    • Gilla 1
  6. Hej på er!

    Jag tog nyligen chansen att ställa upp i min allra första remixtävling med min allra första remix. Det var riktigt roligt och lärorikt, samt att jag har fått en hel del bra respons av andra tävlande.

    Men jag skulle ännu hellre få lite feedback/kritik från er här på forumet också. Känner att jag behöver lite ris också, eftersom jag vill bli så mycket bättre.

    Så kika gärna in mitt bidrag HÄR: http://www.indabamus...missions/120020

    Och gillar ni det får ni ju såklart hemskt gärna rösta.

    Ha det!

  7. Dåså, då har du ju lyckats bättre än dom 🙂 Näe egentligen inte... men ju unikare en låt är desto större är väl chansen att den slår, och några kommer nog anmärka på det.

    Om du kan korrigera nån ton i riffet bara så att den inte låter fullt så lik så vore ju det de optimala 🙂

    Men jag förstår om du inte vill pilla i det heller, haha.

  8. Det han visar där är vanlig sidechain, och går jättebra att göra i logic. Tapestop-ljudet har han lagt till antingen innan eller efter. Det finns flera olika sätt att göra den i logic.

    Dels kan vissa plugins kan simulera den effekten. Tex Effectrix .

    Sen kan man välja så att "fade out" funktionen istället blir "tape stop" uppe i det vänstra hörnet, men det funkar bara på audio.

    Jobbar du i midi så är nog det bästa sättet att automatisera pitchbend funktionen i pianoroll. Du skriver alltså in så att i slutet av noten dras pitchen ner långt och snabbt.

    Säg till om du vill ha nogrannare beskrivning 🙂

    Prova dig fram till vad som funkar bäst. Lycka till!

  9. Jag tycker att en bra låt är en bra låt oavsett vilken genre den tillhör. Så vad spelar det för roll ? 🙂

    Men jag förstår att det rent praktiskt kan bli knasigt om man spelar i ett blues/rockband men har skrivit en riktigt typisk countrydänga som man sen ska lira i bandet.

    Kanske hjälper det att jobba så att produktion/komp är väldigt genre-specifikt och typiskt först och sedan skriva klart själva låten till det.

    Lycka till!

  10. Kan tyvärr inte hitta länken nu, men det var en artikel/film i aftonbladet om likheten mellan dom här låtarna, och debatten i kommentarsfältet där var RIKTIGT underhållande.

    Citat som " Det är samma melodi, men andra toner" och "höjer man melodin en oktav blir den lika" trots att dom är i olika tonarter...

    Kan nån hitta artikeln vore det guld! 🙂

  11. Tyvärr inget vi spelat in som jag har kvar eller upplagt. Men kolla runt lite på youtube-reviews. Du kan ju börja här :

    Nu uppfattade jag inte ifall han mickade upp den eller bara körde line in, för man kan få den att låta mycket bättre än vad han fick till tycker jag.

    Min kompis använder en delay och en boost-pedal bara men det är ju sånt man kan lägga på i datorn istället.

    Jag tycker skillnaden är jättestor. Det är just det där fina rör-soundet och crisp-crunchen som jag inte ens kommit nära med emulering. Nu brukar jag inte spela in så mycket country men det gör som sagt en kompis och han är hur nöjd som helst. 🙂

  12. Jag tror att en liten rörstärkare skulle göra susen för dig. För när man driver upp volymen i en rörstärk och slutsteget börjar jobba så blir det ju den där snygga analoga kompressionen/disten/bitigheten/fylligheten som jag tror skulle göra susen för ditt sound.

    Så köper du en liten rörstärk på typ en eller fem watt så behöver du inte alls dra på särskilt mycket volym för att uppnå den effekten och då störs ju inte grannarna.

    Sen om du skulle vilja uppgradera ljudet sen kan du ju koppla den elektroniken till en större kabinett istället 🙂

    Min Brad Paisley-supernörd till bandkollega spelar på en sån här och den tycker vi alla låter snorbra Blackstar HT-1R Combo

    Stort lycka till!

×
×
  • Skapa ny...