Jump to content
Annons

bauer

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om mig

Min musik online

Socialt

  • Skype
    mikael.bauer
  1. Har bara hört halva Hecarim, men holy moly det här rockar ju! Skitbra!
  2. Bandcamp (https://bandcamp.com/) är populärt också, mer inriktat på försäljning och "skivsläpp" (både digitalt och analogt, samt tillhörande merchandise) än SoundCloud.
  3. Verkar riktigt intressant, men var kan man se den!?
  4. Lame & Audacity : http://audacity.sourceforge.net/help/faq?s=install&i=lame-mp3
  5. Beror på vad du menar med stor datorburk? 🙂 Själv kör jag på en fet stationär samt en 5 år gammal sunklaptop. Självklart kan man inte göra samma grejer på laptopen, men om man håller sig till inspelade ljudspår samt diverse enklare effekter (reverb, eq, flanger, den typen) så funkar det kanon. Det är främst när man vill använda stora samplebibliotek eller 10+ Guitar Rig eller liknande som laptopen börjar grina.
  6. Älskar Reaper, har använt det konstant sen version 2.x. Har inte hunnit använda de nya grejerna i 4an så mycket än men det ser onekligen bra ut! Det jag tycker är mest fantastiskt är flexibiliteten, det tar ett tag att lära sig men det är ofta man tänkt att "fan man borde kunna göra nånting sånt där" och som det sen visar sig gå hur bra som helst att göra. Gillar att EQn har uppgraderats med spectrum analys också, det underlättar. Edit: Håller med om att Reaper borde få ha ett eget subforum, men å andra sidan så verkar det inte vara så många posts om Reaper här.
  7. SoundCloud och Bandcamp är de bästa jag har hittat hittills.
  8. Hur stor skillnad det blir är såklart svårt att säga, men jag kan dela med mig av min erfarenhet. Var i princip i samma situation för två månader sen, bor också i lägenhet men mitt rum är närmare 25kvm, hade ett par Logitech datorhögtalare som inte var något speciellt men inte heller något skräp. Köpte ett par KRK RP5 och tycker helt klart att det har blivit bättre! Klarare och renare ljud helt enkelt. Om det är värt pengarna eller inte jämfört med ett par bra hörlurar vet jag inte, men såhär efteråt är jag helt klart nöjd (har även ett par AKG 701 lurar men använder mest monitorerna).
  9. bauer

    REAPER 4

    Reaper är kärlek!
  10. Omixad och framplojjad version, varning utfärdas: http://dl.dropbox.com/u/10642933/tv%C3%A5takt_8bit.mp3 Dropboxlänk Orkade inte med att göra hela men den kanske kan verka som inspiration för nån annan om inte annat 🙂
  11. Har du kopplat en vsti plugin på det spåret? Typ en synth eller liknande? Får du något ljud när du bara spelar på keyboarden?
  12. Tjena! Har du lyckats hitta någon lösning? Ser du din mididevice i Preferences > Audio > Midi devices? Kom ihåg att du också måste sätta den som aktiv device för ett spår som har en vsti laddad innan det låter något!
×
×
  • Skapa ny...