Jump to content
Annons

SHMETIFY

Medlem
  • Antal inlägg

    52
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SHMETIFY

  1. Kjell och Co länken fungerar inte, skulle ni kunna länka om den?
  2. Ok tack. Jag får en känsla av att så fort det blir ek, ökar priset. Det måste väl finnas något bord för ett 88 klav som inte är byggt på ek... eller?
  3. Hej jag har en liten studio hemma men det som alltid varit ett dilemma har varit det stora 88-tangents-klaviaturen som aldrig får plats någonstans. Jag vill att det ska kännas naturligt och man ska kunna dra fram det så fort man får en idé. Jag behöver därför tips på ett bord, ca 150cm brett (eller mer), som har någon sorts hylla under, som man kan dra ut, där klaviaturet står. Vore mycket tacksam för tips!
  4. Hej jag har en gammal imac från tidigt 2009 och skulle vilja använda den som en extra-skärm till min macbook pro. Jag har den nya macbook pron med retina display och har därför bara HDMI på denna, och min gamla iMac har bara mini displayport. Kommer det fungera att bara koppla ihop dem med denna kabel och sedan bara köra? http://www.dustinhome.se/product/5010660249/deltaco-mini-displayport-hdmi-ha-ha-audio-1m-white/ Mycket tacksam för hjälp!
  5. Okej, har ni något tips på verktyg och knep i melodyne som jag kan för en snygg övergång mellan en pitch-correctad ton och en icke pitch-correctad?
  6. Hej jag skulle vilja ha tips på pitch correction plugin för röst. Jag har tidigare använt melodyne men tycker det är lite omständigt ibland och skulle vilja ha något "snabbare" (sen fungerar melodyne inte alltid på vissa röster). Jag kör mac, logic. Tacksam för svar!
  7. Ja jag har kvar mitt gamla ljudkort och har samma problem med ena monitorn ändå. Jag har mac :/
  8. Jag har tittat på volymreglagen bakom båda monitorerna. Jag hittar ingenstans där man kan ställa in någon sorts power-save inställning... Det som är så konstigt är ju att jag aldrig haft detta problem tidigare med mitt gamla ljudkort...
  9. Hejsan, jag har ett par KRK rokit 5 monitorer och har fått ett problem. Den ena monitorn har plötsligt otroligt svag volym jämfört med den andra. Detta har jag försökt med: -Testat med andra kablar -Testat med annat ljudkort Vad kan detta bero på? Sedan har jag ett ytterligare problem. Jag har precis köpt ett nytt ljudkort, ett line6, UX2, som stänger av sig själv efter ett tag. Mycket märkligt. Tacksam för hjälp!
  10. Hejsan, har ett problem med logic, det beter sig konstigt. Output volymen är inte densamma som volymen jag har på ett spår, även om jag bara har ett spår i hela projektet, vad beror det på? Drar jag ett ackord på en elgitarr, så är nivåerna bra på spåret, men är alldeles för stark i outputen. Outputen har inga plugins på sig. Skulle vara toppen med hjälp.
  11. Okej tack för hjälpen, har kört utan hub nu och det verkar fungera bra.
  12. Är du säker? Startar jag om programmet fungerar det igen ju? Hur löser jag det då?
  13. Jag tycker inte det borde vara ett latency problem... Såhär låter det: soundcloud.com/calleklutt/prassel/s-khyjM Ett annat problem som uppstår (också när ljudkortet går via en en usb-hub), är när jag spelar upp ett projekt, så blir det ibland ett click-ljud, någon form av "prassel" liksom... Jag har nyligen köpt apples nya macbok pro vilken bara har två usb ingångar... jag blir därför tvungen att ha en hub, men kanske är det bättre att ha t.ex den externa hårddisken i usb-hubben, och ljudkortet direkt i datorn?
  14. SHMETIFY

    Prasslande mikrofon

    Hejsan, jag har en lite hemmastudio och använder mig av logic. På senaste tiden har det efter att jag använt en mic ca 5 min börjat de prassla från micen, den prasslar mer desto mer ljud som kommer. Startar jag om programmet fungerar de ibland någon minut igen, eller så prasslar den igen omedelbart. Det låter som att micen är trasig, men det kan inte vara micen; -Jag har bytt mic, testat kondensatormic, testat med dynamisk mic, testat med mic som kräver fantommatning, och mic som inte kräver fantommatning, men ändå samma problem -Jag har bytt kabel, fortfarande samma problem -Jag har bytt input på ljudkortet, fortfarande samma problem Vad kan det vara för något? Jag tvivlar starkt på att alla ljudkortets ingångar plötsligt gått sönder. Tacksam för hjälp! /Carl Jag har iförsig, ser jag nu, kopplat ljudkortet till en USB-hub, och sedan till datorn. Kan det vara problemet?
  15. Tjenare, jag har en liten studio och inledde hela den processen med att köpa en "Presonus 1Box". Detta innebar att jag fick de huvudsakliga delarna till en studio i ett paketpris, ah ni har säkert sett paketet. Det har fungerat bra men med tiden har jag "bytt upp mig" på de delar jag behövt osv. Jag har bytt det mesta men har kvar micen. Micen är en Presonus M7, och har fungerat bra, men jag känner att det börjar bli dax att byta även den. Eller, jag ska snarare köpa två micar. Först hade jag tänkt mig en Sure Sm57 - den omtalade allround micen. Den hade jag tänkt använda till förstärkare och akustisk gitarr. Frågan är om det är om det "fortfarande" är Sm57:an som gäller, eller om det finns någon annan som är bättre (i någorlunda likartad prisklass, eller är det kanske värt att gå upp lite i pris?)?. Fråga två är om det är värt att byta upp sig från min Presonus M7 till Shure SM7B eller liknade? Varför ska jag har en kondensator mic/varför ska jag ha en dynamisk? Vilken mic ska jag ha i max 4000 kr-prisklassen och nedåt? Sm7B används mycket i radio/broadcast sammanhang, betalar jag för något jag inte riktigt ska ha om jag för det mesta sjunger? Jag har lånat en SM7B av en poolare, och jag tycker den låter bra, men blev överraskad vad hög input-level man var tvungen att ha, trots att man sjunger så nära? Jag är även skeptisk till eq-inställningarna som finns bakom den. Ett lowpassfilter vill jag göra i datorn, inte direkt i micen, förstår självklart att det är bra i live-situationer, men frågan är om jag betalar för en mic som inte riktigt är anpassad för mig? Har även hört att många använder micen till scream/growl och detta är inget jag håller på med. Sm7B är jättebra men det känns som att många refererar till den för att bla Michael Jackson använde den i Thriller osv. Lång fråga kort - Ska jag köpa ny mic för vocals, och vilken? Varför/varför inte SM7B? Ps. Ha- läste igenom inlägget och märkte att jag uttryckt det som att jag är emot både scream och SM7B, och så är det verkligen inte. Jag kommer förmodligen köpa en SM7B, och jag lyssnar en hel del på Architects osv. Tack!, /Carl
  16. Det är en Nord-Pedal och jag (tror) inte att det finns någon switch på den... Däremot lyckades jag lösa problemet(!), det behövdes en återställning av klaviaturen, och en omstart. Jag hade hoppats slippa detta men nu var det enda utvägen. Jag hade försökt återställa den förut men det som gjorde att det inte löste sig då var att jag inte startade om klaviaturen efteråt. Dock vet jag fortfarandea inte hur problemet uppstod, och kan vara bra att veta, någon som vet?
  17. Tjenare, jag har ett Midiklaviatur (M-Audio Oxygen88), som fungerar finfint, förutom en liten grej. Sustainpedalen gör inte som jag vill, när man trycker på den, ändras Midi-värdet från fullt till noll. Den är alltså inverterad. När jag spelar utan att trycka ned sustainpedalen så är det som att pedalen är nedtryckt, och jag får sustain, och sedan när jag trycker på den, så slutar det. Och det ska ju vara tvärtom! Jag kör Logic, StudioOne, och Garagband och jag har samma problem i alla program, men däremot har det fungerat som det ska periodvis. Skulle verkligen uppskatta hjälp! Tack i förhand! MVH/ Carl
  18. Tjenare, jag tänkte köpa en iMac, första generationens Alu-iMac, och använda den till musik-produktion. Jag undrar bara om den är bra nog? Jag ska köpa den begagnad, där en av RAM-minnes "uttagen" är defekt. Detta gör att datorn bara har 1 gb RAM. Jag tänkte köpa ett 2gb-RAM, och stoppa in i det fungerande uttaget, så har jag 2gb. Det är lite billigare med en Macbook, men jag är mycket sugen på en iMac, eftersom den är så snygg, har så stor skärm och har större hårddisk än Macbooken. Det är Snow Leopard på båda. Ska jag köpa en iMac eller Macbook? Visst borde jag köpa ett 2gb-RAM? Något annat jag borde veta? Tack! / Calle
  19. Jag har sänkt, mixat , sänkt input volymen, pratat/sjungit långt ifrån, tro mig, har försökt ... Upptäckte idag att det inte bara var micen som knastrade. Det måste vara någon inställning, eller så är datorn för dålig, kan vara att jag har för lågt RAM-minne (bara 2GB).
  20. Skulle vara perfekt om ni kunde länka till ett piano, med minst 61 tangenter, midi on och ut, och inte över 3000. 😉
  21. varför har du så många? Vägda tangenter, är det "hela tangenter", på vissa keyboards så är tangenterna liksom inte fullstora i kanten.
  22. Knastret fastnar på spåren. Jag använder PreSonus AudioBox USB (http://www.google.se/imgres?imgurl=http://ecx.images-amazon.com/images/I/41kXLti8MLL._SL500_AA300_.jpg&imgrefurl=http://www.amazon.com/PreSonus-AudioBox-USB-Recording-Interface/dp/B00154KSA2&usg=__yf6dVpdGDeWRoNryO_JWXmHeWH8=&h=300&w=300&sz=12&hl=sv&start=0&sig2=b9O1De4OvclpsB0E4rh2bA&zoom=1&tbnid=l2dN8SdMUAys1M:&tbnh=135&tbnw=135&ei=fTsiTbLaCoS1tAa3pfDYDA&prev=/images%3Fq%3Dpresonus%2Baudiobox%2Busb%26hl%3Dsv%26biw%3D1366%26bih%3D574%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=324&vpy=72&dur=324&hovh=135&hovw=135&tx=133&ty=107&oei=fTsiTbLaCoS1tAa3pfDYDA&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:0). Jag vet inte vad "buffersize" är för något. Kan också tillägga att det är micen som knastrat (vad jag har märkt ), och det är inget fel på micen, micen är helt ny, och jag har prövat spela in på min brors macintosh på garageband, och det knastrade inte. Ps. Har har provat effekten "ampire" och tycker inte den är så bra. Jag hittar inga bra effekter till gitarren 🙁 Tar gärna tips på det, det bästa jag har hittat är lite mixreverb, men behöver något lite mer "stickigt" , inte gain eller dist, men något, så man slipper det tråkiga ljudet från en elgitarr utan effekter.
  23. Är midi info hur man spelar? Hur menar du? Har du något tips på ett midiklaviatur då? Den här kanske?: http://www.thomann.de/se/m-audio_keystation_61es.htm Visst finns det massa ljud på StudioOne som man kan använda på pianot genom att ändra "external device" till pianot? Som sagt, tips på midiklaviatur/keyboard eller vad det heter, gärna på musikbörsen eller jam.se 🙂 TACK!
  24. Jag har en annan fråga: När jag spelar in sången så knastrar det, vad beror det på? Det kommer liksom klick-ljud.
×
×
  • Skapa ny...