Jump to content
Annons

G Bango

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av G Bango

  1. Jag startade för ett tag sedan "rabbla upp genres som inte finns än" tråden och nu tänkte jag ta den ett steg längre. Vad sägs om en tävling där du ska göra en låt i en genre eller blandgenre som inte finns än, vad sägs? Så kan alla rösta på vilken låt som är bäst o coolast.

    VI SKULLE KUNNA GÖRA SÅ ATT MAN FÅR TILL 1 OKTOBER TILL SIG ATT HITTA PÅ NÅT.

    Det är bara ett förslag annars kan vi ta längre då detta är ganska svårt kan jag tänka mej.

    Who´s with me??!!

  2. Apropå snacket om girighet...

    Är det inte höjden av girighet att anse att man ska ha rätt att hämta all musik, film och programvara gratis...? Att vägra betala bara för att möjligheten att slippa, finns (om man nu väljer att strunta i både formella och moraliska lagar)...?

    Om man tycker att något är för dyrt, så kan man ju istället välja att inte köpa det - eller köpa en bantad version, som man har råd med, istället.

    Du låter så 50-60-talistisk det är 2012 nu

  3. min brist på respekt för tom cruise är inte en pengafråga, det är för att nr1: han är sceintolog, Nr2, han är 1 o 50 lång:P

    nä valle du missförstår inlägget, har absolut inga problem med att folk tjänar mycke pengar tvärtom, jag är helt i led med livets jävlighet och vi har inte alla tur.

    men jag gillar inte girighet, om du har 3 st miljonvillor och 43 st ferraris så kom fan inte o gnäll att du förlorar pengar.

    det är ju inte artister och "de små" i branshen som omar sig över piratkopierigen o för stora miljon kampanjer för att döda den, den är storfräsarna som glider förbi i sin ferrari och vill jag ska köpa varenda låt så dom kan köpa en till ferrari.

    sen tycker jag faktiskt att löner är totalt felvridna, du får mer 500 gånger mer betalt för att underhålla människor än att rädda deras liv.

    tycker fan inte det är rätt.

    EDIT: mitt mått av respekt till en människa grundas helt och fullt på dens handlingar. inget annat.

    TUMME UPP IGEN!

  4. visst, det ÄR olagligt med piratkopiering, men ärligt talat så länge tom cruise får 40 miljoner kronor för att springa runt o leka dyng-johan på vita duken så tänker ja fanimig inte ha dåligt samvete för att jag laddar ner film.

    filmbolagens storpampar ligger o vräker sig i miljarder, torkar sig i arslet med 100 dollars sedlar.

    o sen har dom mage att gnälla på att jag inte känner för pröjsa en hundralapp för att se deras senaste missbrukande av datoranimerade specialeffekter.

    musikbranschen lever gott dom med, och att CD industrin dött ut är inte piratkopieringens fel utan bara de faktum att samhället digitaliserats.

    men jag är ingen hycklare, skulle de va så att jag blir känd och kan leva på min musik så kommer jag inte gnälla på att folk laddar ner min musik heller.

    jag tror faktiskt att pga hur pass "fri" spridningen av musik över nätet har blivit, bidrar till att det är lättare att nå ut sin musik till folk. om nån gillar din musik och använder den utan din tillåtelse, säg i ett youtube klipp, o så får den jävlen nårra miljoner wievs, gratis pr och vinner dig fans. är bara positivt.

    sen ska vi ju va allvarliga här och erkänna att nöjes industrin är SERIÖST överbetalt alltihopa.

    en polis eller brandman som riskerar sitt liv på jobbet tjänar mindre än vad JAG gör knegandes på ett industrigolv, medans musiker och filmstjärnor tjänar LÖJLIGT mycke pengar och lever ett liv av lyx och överflöd.

    så nä, mitt samvete är rent, jag skadar ingen och jag genuint älskar mina musikaliska förebilder, dom tjänar multum, deras chefer tjänar multum, deras chefers chefer tjänar multum uta helvete.

    har däremot köpt mitt PT9. och när det gäller i alla fall filmer så är filmen bra så hittar den för eller senare in i min filmhylla i orginalförpakning, eller bluray nu för tiden. har en 4-500 dvd och en 100 bluray, så dom får mina pengar till slut om deras produkt är bra nog.

    TUMME UPP!

  5. Det växer ut trollpäls och hörntänder på mig varje gång jag hör; "Men.... Jag har ju inte råd, hur ska jag annars skaffa mig det jag vill ha"?

    Tänk vad lämpligt allting skulle vara om det fanns ett PB för allt man inte hade råd med här i livet

    /Ulf

    Min mening i det jag sa var att vi har fått så många talanger som har bidragit världen med fantastisk musik för att dom en gång i tiden ladda ner ett musikprogram där allt ting startade.

  6. det e ju många som inte har råd o köpa musikprogram ,, men genom pb så har man kunnat skaffa sig ett, tänk hur många som har gynnats genom det, Avicii är ett ex.... man kan likna det med hockey,, det är skitdyrt att börja spela hockey som ung det kan kosta upp emot 20 000kr med all utrustning,,tänk då på hur många talanger som försvinner p.ga av att dom ej har råd o börja spela hockey??

    samma kan gälla med musikprogram o synthar m.m

    • Gilla 1
  7. Är inte det här en typisk mansgris-sexistisk tråd, typiskt det snack som gör att få tjejer vill skriva här? Vad har det här med inspelning och musik att göra? Det handlar ju bara om att håna de som inte är fotomodellsmala.

    detta är visst en fråga som handlar om musik, för idag så är utseende väldigt viktigt om man ska kma långt i musikbranschen,, och dessutom så la jag denna tråd under Allmänt och om man läser vad som står under allmänt så står det "allmänt om musik", det står inte "allmänt om studio och inspelning".....

  8. En TLM103.

    Jag fick väl inga star quality-vibbar heller av killarna med solbrillor som definierar Digi 002 som old'skool. 😳

    2:35

    Nej, Sonar+Reason är icke Pro Tools.

    3:00

    Mmm, visst.

    Men du, den här tråden känns också luddig och bisarr. Låta proffsigt har inte mycket med utrustningen att göra, mer kunnandet att göra rätt.

    Jag skrev ej att dom är världskända men 46,828,579 visningar(i skrivande stund) är ganska mycket vilket dom har, alltså fyrtio.sex.miljoner.åtta.hundra.tjugo.åtta.tusen.femhundra.sjuttio.nio visningar, det är mer visningar än ganska många större stjärnor har.

    Lite tröttsamt att många ska komentera allt så negativt, som jag sa ,,man kan få bra (demo) produktioner med billiga grejer men vill man uppnå högre kvalité så kräv både hög kvalité i skallen och materiellt sett oxo.

  9. Är ts seriös eller trollar han?

    Finns bara en sak som gör en fet produktion. Och det är personen bakom spakarna.

    Allt den personen använder är verktyg och är helt ovesäntligt för alla runt omkring.

    Sen att säga att amatörprylarna låter lika bra som dom bästa grejorna tar jag (som har båda) som ett skämt.

    Billiga saker kan låta bra. Men dom riktiga sakerna är i en liga för sig. Så enkelt är det. Gäller allt ifrån kablar till mickar till preamps till hårdvaru eq's och alt sånt. Men viktigast är teknikern eller producenten. Tycker jag.

    Sen trodde jag att data hade med information att göra. 😉

    visst har du rätt att en produktion blir bättre om man är kunnig , men du säger ändå emot dej själv när du först säger att man kan göra feta produktioner på billiga grejor och sedan säger du att det är stor skillnad på billiga och dyra saker. och vad är billiga grejor , jo att kanske ha ett ljudkort 1500kr och 1 mick för 1000kr. visst går det göra helt okej produktioner men det är som en del säger att det räcker bara till demos m.m. det var ju lite det jag menade med tråden att kvalité kostar om man vill uppnå hög kvalite.

  10. Är ts seriös eller trollar han?

    Finns bara en sak som gör en fet produktion. Och det är personen bakom spakarna.

    Allt den personen använder är verktyg och är helt ovesäntligt för alla runt omkring.

    Sen att säga att amatörprylarna låter lika bra som dom bästa grejorna tar jag (som har båda) som ett skämt.

    Billiga saker kan låta bra. Men dom riktiga sakerna är i en liga för sig. Så enkelt är det. Gäller allt ifrån kablar till mickar till preamps till hårdvaru eq's och alt sånt. Men viktigast är teknikern eller producenten. Tycker jag.

    Sen trodde jag att data hade med information att göra. 😉

×
×
  • Skapa ny...