Jump to content
Annons

Middle Milk

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har ingenting inkopplat i XLR-ingången, och dom två gain-rattarna för vardera kanal är ställda på noll. En lösning är väl att jag ställer Panoreringen på masterspåret i mina projekt så att det ligger "mono" för att sedan ställa på 0 igen när jag ska mixa ner. Dock känns inte det som en lösning som kommer duga i längden.
  2. Märkte en intressant grej nu. Ljudet hamnar mindre till vänster om jag har MIX-ratten på fullt och hörlursvolymen på hälften än om jag har hörlursratten på fullt och MIX-ratten på hälften. MIX-ratten i detta fall är då volymmixen mellan volymen som går från XLR-input direkt till utljud och ljudet från datorn. Kan en IC-krets ha pajjat eller är jag helt ute och cyklar nu?
  3. Tjena Yoda. Jag har testat allt det där med kablar och hörlurar och konstaterat att det är ljudkortet som är problemet eftersom problemet finns i både högtalare och ljudkort. Switchar jag RCA:n till tvärtom så blir det höger som låter mest istället. Det är inte mycket skillnad, men tillräckligt påtaglig för att man ska bli galen när man jobbar med panorama. Märkte det när jag tog upp ett nytt projekt och tyckte att kicken lät konstigare än vanligt. Tog då en sinuston och lade helt i mitten. Då märkte jag att det var någonting skumt med ljudbilden. När jag ställer in panoreringsratten 10 % till höger på mitt DAW så låter det som att ljudet ligger i mitten. Kan det hända att det läcker ström någonstans i kortet?.
  4. Tjena! Märkte idag att jag hörde mer i vänster högtalare än i höger. Först började jag nojja att hörseln hade pajjat men konstaterade till slut att det var antingen datorn eller ljudkortet. Förmodligen ljudkortet. Jag har kollat upp volymbalanser i inställningar. Tyvärr återstår problemet. Vad kan det vara som är galet? Går det att fixa på egen hand eller ska jag gråta och köpa nytt ljudkort? Det handlar om ett klassiskt M-Audio Fasttrack Pro. Tack på förhand! // Middle Milk
  5. Hej! Skitbra forum. Har några små förfrågningar... Har använt ableton ett bra tag. Införskaffade sedan en bättre dator där jag slutade lägga alla ljudfiler jag använder i strukturerade mappar. Nu kom jag till underfund med det faktum att Ableton inte kopierar själva ljudfilen när man drar in någonting i ett projekt, utan kommer ihåg var filen finns på datorn. Nu tänkte jag städa datorn lite. Betyder det att jag under inga omständigheter får flytta på de filer som jag använder i mina låtar? (SAMPLE OFFLINE) <- är det någonting som jag kommer få brottas med, och, hur återställer jag balansen i universum i så fall? Puss!
×
×
  • Skapa ny...