Jump to content
Annons

Krillee

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Krillee

  • Födelsedag 1988-02-15

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Växjö
  1. Det där är troligen vanlig ljudkänslighet och har det själv. Tror det finns en annan tråd på forumet som tar upp det mer genomgående. Men iaf så kan man "lära" öronen att bli mindre känsliga med tiden vilket gör att det skär mindre och mindre. Vet inte riktigt vad som gör att det uppstår mer exakt men troligtvis på grund av öronskador genom höga ljudvolymer, långvarig förkylning eller liknande.
  2. Win7 x64/OS X Lion, 12 gig. Cubase 5 x32, Ableton Live, Logic, Pro Tools Varför 12gig? För ram är billigt. 6-8 gig räcker gott och väl till det mesta när det gäller musikproduktion egentligen. Om man nu inte gillar att köra annat vid sidan om hela tiden.
  3. /\ | Det där är väl enkelt att trixa ihop själv annars med en EQ och sen analysera
  4. Motu Ultralite, första versionen. Gick till Motu från ett Creative Audigy - Value för att ha mer in/utgångar, MIDI, separat hörlursförstärkning och monitor lyssning och för de inbyggd mikrofonförstärkare. Något att växa i sådär, samtidigt som man var ute efter bättre ljudkvalite såklart. Väldigt buggiga drivrutiner till PC i början och problem med knastrande ljud och diverse konstigheter men nu är jag faktiskt riktigt nöjd, 5 år efter köp eller vad det blir nu och allt är stabil som fasen och har varit ett tag. Så är glad att man köpte något relativt rejält från början (jämfört mot vad man hade innan iaf). Har aldrig använt mixerfunktionerna nämnvärt som är inbyggda i den men det är fint att veta att de finns där, just in case. Sen har man självklart andra mikrofonförstärkare vid sidan om också och de inbyggda används inte lika mycket längre. Dock börjar in och utgångarna fyllas upp, speciellt senaste året.
  5. Hade gärna hjälp till, tyvärr bor man inte i närheten bara. Kul med sånt där (så länge det inte är ens egna grejer som går sönder) 😉
  6. Daw:en i sig arbetar ju i 32bit, precis som de flesta pluggar. Så det kan nog finnas en prestandaökning att arbeta i 32bit. Upplösninge är dock den samma som 24-bit.
  7. Tack för alla tipsen! Hoppades det kanske skulle finnas ett mindre tidskrävande funktion (tryck på en knapp och allt blir synkat. önsketänkande haha), tidspress alltså... Men oj vad tråkigt det hade varit att göra musik om det aldrig fanns en utmaning! Jetblack: Haha han sjunger väl efter resterande instrument som kanske inte är helt synkade efter metronomen, eller vad de nu gått efter. 😉 Tror nästan de bara körde på för att fånga livekänslan. Vilket grunge handlade mycket om, iaf i början. Har gjort precis det du skriver, tänkte höja tempot en aning alt, sänka det. Har försökt synka det med metronom men när en del fungerar fungerar inte en annan så det känns som tempot är lite upp och ner, då speciellt vid byten från vers - refräng eller liknande. Har verkligen varit inne på detaljnivå när det gäller tempot, Men får nog bli att slica upp allt, eller då använda time stretch-funktionen för att få ihop det, hum.
  8. Håller på att fundera på slutprojekt i en musikkurs och gled in på att eventuellt göra en remix på Nirvana - Smells like teen spirit. Har kommit över en studioacapella i realtivt bra kvalité och försöker få sången synkad till ett visst beat för att lättare kunna jobba med midi och liknande. Sången har nämligen ett visst sving. Undrar om någon har något bra tips på hur man lättast gör det, med AudioWarp i Cubase 5 t.ex. eller om det bara är vettigare att slica upp sången så gott det går? Alla versfraser för sig osv? Första gången jag använder ett acapellaspår så alla tips är guld värda!
  9. Om man ändå nu vill gröta ihop litegrann, sången t.ex. men ändå vill kunna uppfatta orden så går det ju att andvända en sidechain. Alltså sången styr kompressionen av reverbet så när sångaren i fråga sjunger hörs orden men när sången sen tystnar smyger reverbet fram och fyller upp. Kanske inte det du var ute efter riktigt men den är ett bra hjälpmedel om man vill ha lite mer kontroll på reverbet. Detta går ju även att automatisera om man nu vill.
  10. Vet man vad man sysslar med kan man göra bra musik med vafan som helst
  11. Ja testa det, men ta bort de gamla drivrutinerna först, starta om, och sen installera de nya osv. Men tycker bara en omstart borde lösa det hum. Dubbelkolla så rätt samplingshastighet och bitupplösning är inställt i projektet för ditt ljudkort (om du nu själv väljer vilken upplösning du spelar in med på kortet eller i programvara, ex. 24bit 96khz). Kortet kan ju ha förlorat kontakt med datorn på ett eller annat sätt och det kanske var därför cubase hängde sig, så förhoppningsvis löser det sig med en ominstallation om det inte redan fixat sig. Gör även en ur/inkoppling av ljudkortet om du har ett usb/firewirekort. Edit: Om ljudspår inte stämmer så är det antagligen fel samplingshastighet inställt.
×
×
  • Skapa ny...