Jump to content
Annons

DrummerBrother

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaren; KillwithSkill, Pme och JayWay! Precis den karaktären av svar jag sökte! Och till JohnRick: Förstår fortfarande inte varför jag ska formulera om frågan på de viset du beskriver... Min fråga va ganska simpel och tydlig redan från början.. dock kanske för svår för dig o förstå.. Ett tips till dig: ser du någon som pekar och frågar "vad är det där?", ta inte på dig o svara då.. för den sorters frågor verkar du vara för socialt-handikappad för o kunna ta dig an. Sen min jämförelse gällande mitt tillväga gångsätt när det gäller saker jag inte kan så mycket om.. jag kan bara beklaga att den jämförelsen var för simpel och dåligt formulerad.. Men de hade nog kvittat, för du verkar inte vara så värst intelligent ändå så de hade nog blivit fel i slutändan ändå.. menmen stänger härmed denna tråd. och ytterligare ett tack till de simpla svar jag fick på min simpla fråga! peace
  2. hm.. vet inte vad jag skrev som blev så fel och lockade fram alla tomtar... Jag försöker igen.. Hej! Jag hade tänkt att uppdatera mitt ljudkort jag har idag. Jag har försökt titta runt lite och försökt hitta något som kanske hade passat mig. Då de finns så mycket att välja mellan, så tog jag och kollade vad folk som jag ser upp till har. detta för att kanske slimma ner antalet ljudkort att välja mellan.. då jag redan nu har en lista på ljudkort jag ska titta närmre på (och kanske prova) kom jag över denna bilden på ett rack från en av dom jag ser upp till. Då jag antar (är inte 100% säker) på att de två silvriga "sakerna" som sitter i racket är ljudkort(??) så undrar jag om nån vet vad det är för modell? om de inte är ett ljudkort kanske någon vet vad det är för preamp? bara så jag vet vad det är och om jag ens behöver ta det i beaktande i mitt sökande efter ett nytt ljudkort. TACK! Med vänlig hälsning, Drummerbrother (inte något troll...) ps. vet inte hur ni tomtar gör när ni är nya på ett område och ska köpa saker.. och ifs så skiter jag i vad ni gör.. de jag gör är att titta vad andra använder sig av och sedan tittar jag närmre på de och ser om det är något som passar mig.. Jag ursäktar även om detta tillväga gångsätt irriterar er till den höga grad att ni måste fräsa och gå till attack. och kommentaren om att man kan måla om ljudkortet silvrigt va nog något av de mest efterblivna och tråkigaste skämt jag hört.. ingen komiker där inte... Peace
  3. Är på jakt efter ett nytt ljudkort och har kollat runt på lite olika modeller som jag ska försöka prova. Så är intresserad av vad detta är för nån modell. Vill veta modellen så jag kan se om den håller sig inom min budget.
  4. Hej! Behöver hjälp med identifiering av ett ljudkort! Det silvriga i bilden: Tack! //Drummerbrother
  5. Hej! Vet någon om man kan koppla samman ett Focusrite Saffire pro 40 (8 micpres) med ett Saffire pro 24 (2 micpres) för att få totalt 10 micpres? har en både en toslink-sladd och en extra firewire-sladd i mina ägo om detta behövs för att det ska fungera! Tacksam för all hjälp jag kan få! ps. Jag kör Logic 9 på en macbook pro. Med vänlig hälsning, DB
  6. Klart det finns, men de flesta verkar ha gått ifrån midi och endast ha USB.
  7. Tack för svaret! Men du menar att det ändå är samma hastighet om man kör USB? Även om man kör Keyboard->midi->ljudkort->firewire->datan? (är väldigt ny på de här med midi)
  8. DrummerBrother

    Midi vs USB

    Ska börja producera house musik. Ska köpa en ett keyboard och då är frågan: Ska jag välja att köra Midi eller USB? De flesta keyboardsen som säljs idag har endast USB utgångar. Jag har kollat lite på ett M-Audio oxygen 49 keyboard. Vilket är snabbast USB eller Midi? Behöver jag koppla keyboardet via ett ljudkort eller kan jag koppla in direkt i datorn?
  9. Någon som vet vad detta är för rack-effekter?
  10. har hört mycket skit om Ns-10 högtalarna, men är HS80M bättre eller sämre än Ns-10 högtalarna? Är Ns-10 högtalarna bra? dåliga? är Hs80M bra högtalare? dåliga? ni fattar vart jag vill komma..
  11. Ska köpa mig ett par Yamaha ha monitorer och har tänkt mig att köpa ett par "Yamaha HS80M" Men min fråga är då: Är det nån skillnad på dessa högtalare och Yamahas gamla klassiker (som inte längre tillverkas): Yamaha Ns-10
  12. Att mixa itb eller otb är en smaksak? vad är Itb/otb? ursäktar för alla dumma frågor 😛
  13. Har bestämt mig för att köpa ett Focusrite Liquid Saffire 56 och min fråga är nu: *Behöver jag nått mixerbord/controller för att "styra" inspelnings kanalerna? eller är det bara "overkill"? om jag behöver så får ni gärna ge förslag på nårra bra mixerbord/controller!
  14. ok! aa får ju bli ett 9 HD då.. vad är ett HD kort? får ju nästan bli ett liquid saffire då! jag kommer ju köra runt en 12-14 kanaler till trummorna iaf! men klarar mig med en 8 kanaler i början, får sen utöka med ett focusrite Octopre MKII. Hoppas jag inte är en för stor börda bara! har spelat in mycket förr men allt som har med ihop koppling av utrustning och sånt har jag alltid överlåtit till nån som redan kan det och varit för lat för att lära mig de själv.. vilket straffar sig i längden.. som nu..
  15. jaså! där ser man.. hade ingen aning om att dom hade släppt det kravet! men isf kan jag lägga till ett ljud kort ibland min lista: Focusrite liquid saffire 56. är de nått att rekommendera? men med de äldre pro tools så är jag fortfarande bunden? gäller detta bara protools 9 HD?
×
×
  • Skapa ny...