Jump to content
Annons

Horras

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Tack för svaret! Jag lyssnade på midi-filer som andra har gjort, och märkte att det är pauser i början även där. Så du verkar ha helt rätt i att det alltid blir en fördröjning. Får väl bara vänja sig vid att stå ut med nån sekunds tystnad 😉
  2. Hej! Jag har exporterat en MIDI-fil från Sonar. Men när jag lyssnar på den exporterade filen är det ca 2 sekunders tystnad innan låten sätter igång. Jag vill att den ska börja direkt. Jag har dragit i filerna i programmet, så det inte ska vara några tomma regions i början, och så att första tonen kommer direkt på 0:an (första slaget, första takten). Har även testat att klippa bort allt "tomt" innan första tonen kommer. I programmet låter det rätt, men när jag lyssnar på den exporterade filen är det alltid 2 sek. tystnad i början. Varför? Vet nån hur man får bort det? Mkt tacksam för svar!
  3. Känner igen mig. Tror denna period är ett steg i utvecklingen. Efter en dal kommer en topp (om man inte ger upp). Se detta som en värdefull insikt och fortsätt härifrån, tycker jag. När jag har liknande perioder brukar jag lägga upp ett övningsschema. Öva lite ackordläggningar, skalor till metronom. Och det viktigaste (tycker jag), lär dig massa låtar och spela till skivor. Hela låtar, från början till slut. Planka solon, komp och allt möjligt. Groova loss till ett trumkomp, improvisera till play-along etc... Efterhand kommer teknik, timing, känsla, koll på greppbrädan, gehör etc. automatiskt. Spela in dig själv emellanåt och utvärdera ditt spel. Var kritisk och sann mot dig själv när du lyssnar, så du hittar vad du vill förbättra. Och ha kul.
  4. Tack för svaren! Ska prova detta.
  5. (Kanske postade detta under fel ämne, "instrumentpluggar", det får gå så länge:) )
  6. Hejsan! Jag har spelat in ett pianospår, med mitt hårdvaruklaviatur med pianoplugin i Logic X. Jag har spelat in alla låtdelar i olika klipp/tagningar. T.ex. på vers spelar jag med sustainpedal och i refrängen utan. Problemet är att när jag spelar upp låten är det full sustainpedal (ibland) även på delarna där jag inte använde sustainpedal. Är det någon som vet vad det beror på och hur man åtgärdar det? Tacksam för svar 🙂 Rock on!
  7. Gjorde mer avancerad research och du hade helt rätt! Dock stod det 199,99 dollar på apple.com (vilket orsakade kraftig blodtryckshöjning), men på svenska Mac App Store var det 1399 kr. Gött.
  8. Har priset höjts? Jag tänkte köpa för några dar sen då det kostade 1399 kr, men avvaktade. Idag tänkte jag slå till, men nu står det att det kostar 1847 kr (199,99 dollar). Ser jag i syne eller stämmer detta?
  9. Ok! Det finns ju en del olika varianter. Vilken skulle du rekommendera, som kan fixa mitt studioarbete utan problem tror du?
  10. Har en Variax 500. Väldigt bra ljud. Jag har gjort blindtest och hör liten skillnad. Vilken gitarr som är vilken vet jag inte, men en liten ljudskillnad upplever jag. Hårdvaran känns lite billigare och mer "plastig" än t.ex. en American Standard strata. Har spelat en del variax på sistone, så jag har vant mig, så den känns bra.
  11. Lånar din tråd och skriver en egen fråga i samma ämne, om det är lugnt 🙂 Jag behöver köpa en ny studiodator (stationär Mac). Jag kan inte så mycket om vad siffrorna för ramminne, processor etc. innebär, så är osäker på vad som är tillräckligt för mig. Varje Logic-projekt jag jobbar med innehåller i genomsnitt: 8 midispår, 14 audiospår, med ca 3-5 plugins på varje kanal. Jag gör ca 1-2 såna här projekt i veckan. Vilken prestanda skulle jag klara mig på? (mellan tummen och pekfingret) Nåt konkret tips på dator ni kan rekommendera? (har lite begränsad budget, så behöver förmodligen inte det vassaste monstret, utan mest något som klarar av mitt arbete utan problem) Tacksam for tips. Röck on!
  12. Han sjunger riktigt bra... Påminner lite om Eric Adams från Manowar ibland 🙂
  13. Eller så går det så snabbt så ljudet förvrängs på vägen till mina öron!
  14. Vilken snabbhet! 🙂 Det vore kul att räkna hur många toner som blev rätt. Det ska väl vara 16-delar i Flight Of The Bumble Bee, och det spelar han ju i början i de lägre tempona. Mot slutet spelar han sitt eget tempo (upp och ner) över metronomens puls, även om det går otroligt snabbt så prickar han inte in många 16-delar där.
×
×
  • Skapa ny...