Jump to content
Annons

Ohyran

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Ohyran

    Reversefunktionen

    Skulle köra reverse på några cymbaler, har inte gjort det sen jag uppdaterade till PT10. Fick detta meddelande : You need to have a valid audition path in I/O setup to audition. Hur ska man ställa in detta? Hajar att det är i i/o n men vet inte hur jag ska "koppla". Innan var det bara till att trycka process när man drog upp reversepluggen, nu har dom delat upp det att man kan rendera en bit av filen eller hela. whattodo?
  2. Som rubriken lyder, går det att sätta något lågpassfilter på utgången i vlc eller bara lågpassfilter för allt ljud som kommer utifrån osx? Har nämligen några videofiler med en högfrekventton. Skulle vara skönt att filtrera bort denna.
  3. Som jag sa igår till dig cc, hör jag ingen skillnad, men om jag verkligen ska försöka inbilla mig att något låter lite bättre säger jag Klipp 2, och då hoppas jag att det är HD systemet. Vet att förr i protools, kanske fortfarande är det många som väljer att spela över allt på en buss i pro tools för att man hävdar att pro tools inte var bra på att bounce ut, och att man skulle göra allt internt. Rätta mig om jag har fel, bara vad jag har hört
  4. Ohyran

    Mixa full

    @ Valle: Något jag också har uppmärksammat är att mina texter känns mer äkta och framför allt bättre än om jag skriver nykter. Men det är nog allmänt känt att man blir mer kreativ på fyllan. Bara till att tänka tillbaka på alla stora artister som skrivit låtar som aldrig verkar dö ut, och enligt många självbiografier är de flesta skrivna på fyllan. Handlar det om att man kanske vågar öppna upp sig själv och sitt sinne när man är berusad? jag vet inte, men jag tycker ialf detta är spännande. Synd att det inte blev någon supermix av fyllemixarna vi gjorde dock. Eller kanske inte, då hade man gjort under på fyllan hade väl alla ljudtekniker och producenter varit de nya a-lagarna (; @ Hempe: Du är förlåten! @ Frukt: Tack, grymt svar. Jo men visst är testet spännade. Jag är lite sån som person att jag vill testa på allt möjligt, framför allt i studion vid mix, inspelning. Man kan ju aldrig veta förens man har testat själv 🙂 Och det är på den vägen jag har lärt mig mycket av allt jag kan idag. Man lär sig på misstag, och misstag gör man aldrig om. Jo visst har man lärt sig att örat fungerar som en kompressor, tur att vi inte mixade mer än 30 minuter per person. Men tack för ett grymt svar. Till alla andra, ser fram emot era spekulationer.
  5. Ohyran

    Mixa full

    Lägg av nu hempe. Dina inlägg är inte givande för diskutionen. Vi spelade inte starkt, vi hade samma volym vid båda mixpassen samt att de var 30 minuter långa. Ingen har skadat sina öron, och alla mår bra. Det handlar inte om att volymen trubbar av öronen då. Jag är mer inne på att alkohol kanske kan göra dippar i vårt hörbara frekvesomfång. Men ville bara veta vad andra studiorävar hade för tankar, därav inlägget.
  6. Ohyran

    Mixa full

    oj lite suris? Vi spelade inte på starkare volym än vanligt, detta var bara en kul grej vi gjorde istället för att gå ut. Inget dumt med det? Man måste testa sig fram, nu vet vi ju att det blir skillnad på mix vid intag av alkohol. Då kan man ju undvika att ta 2 öl till maten de kvällar man behöver jobba. Mer du som suger som är så trångsynt skulle jag vilja påstå.
  7. Ohyran

    Mixa full

    Mjo, men det känns som om det finns ett samband efter som diskanten var ändå påtagligt förstärkt i alla (berusade) mixar (;
  8. Ohyran

    Mixa full

    Tja! Ihelgen testade jag och tre polare att mixa när vi var jävligt fulla. Dagen efter mixade vi exakt samma låt på samma tid. Resultatet var att de mixarna som gjordes när vi var fulla har mer diskant i sig, och att man har inte lyckats reda ut frekvensinnehållet så bra, många frekvenser som krockar med varandra osv, så ibland kan det bli lite luddigt. Vad tror ni detta beror på? Varför har man svårare för att mixa när man är full och varför har alla 4 mixar mer diskant i berusat tillstånd än i den nyktra? Några erfarenheter själva? Spekulera!
  9. Tack som fan, detta kommer underlätta min dag idag!
  10. Fast borde finnas ett enklare sätt? Grymt jobbigt att behöva lägga in 100 olika klipp så att alla har samma startpunkt. Med Srip silience har jag redan valt att det ska vara 1 sekund tystnad innan och efter ljudklippet. Allt ligger fint och perfekt i Bin mappen. Måste ju kunna gå och göra på något annat sätt? Gjorde så som du sa innan, Men när jag drog in alla filer till arrange la dom inte sig på samma startpunkt.
  11. Har en skiva med 100 st ljudeffekter på. Dock ligger allt som ett spår. Har kört en strip silence men hur gör jag för att bounce alla mina nya "klipp" till 100 nya wav filer? Drog in dem i arrange men då hamnar de inte på samma start punkt? Man borde väl kunna bounca från bin fönstret?
  12. Ohyran

    Focusrite vs digi 003

    http://www.thomann.de/se/focusrite_saffire_pro_40.htm VS http://www.thomann.de/se/digidesign_digi_003_rack_factory_2.htm Om ni skulle köpa, vad hade ni valt? Jämför inte att man får med mjukvara till 003an
  13. Ohyran

    CD vs LP

    Jag är mest nyfiken vem som har rätt? För någon borde ju ha rätt? Och isåfall varför det ena låter bättre än det andra som svar på din motfråga. Tack för länken Gilbert!
  14. Ohyran

    CD vs LP

    Snabb fråga. Många säger att LP har bättre kvallite än CD, vissa säger tvärtom? Hur ligger det till?
  15. Jag har lika bra hörsel på båda öronen. När jag uppfattade 20 khz sinusen hade jag örat i höjd med diskanten. ca 30cm ifrån
×
×
  • Skapa ny...