Jump to content
Annons

righton

Medlem
  • Antal inlägg

    0
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om righton

  • Födelsedag 1986-01-02

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Min musik online

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Hej @wellness music 

    Har läst många trådar där du har bidragit med mycket kring konstruktion. Undrar om du skulle kunna hjälpa mig med råd kring mitt bygge? Jag vet inte om jag gör en höna av en fjäder men jag vill försäkra mig så långt det går att inte mitt bygge väger för mkt för det rum jag bygger i. 

    Alternativt om jag inte behöver bygga så pass som ett rum-i-rummet för de ändamål ja har? Har ändå tänkt införskaffa en ISO-BOX för elgitarr, Grossmann SG för att inte börja blöda ur öronen vid inspelning. Det som säger emot är att det är förrådsutrymme ovanför som stegljud hörs väldigt tydligt i lägenheten, granne under där deras utrymme används som garderob, intilliggande sovrum till höger om ritning är grannes, nedanför rummet är vårt.

    Studion ska användas för mixning/ lyssning, inspelning gitarr, elgitarr och sång. (Inga trummor).

    Bifogar planritning över det rum 6kvm som jag just nu bygger i:

    1. Har lagt golv 4lager 13mm golvgips på vibratec golvreglar 45mm (stålreglar på gummiklossar) med stenullsisolering emellan.

    2. Ljuddörr 35db klass som är påbyggd 38mm mdf (vikt ca 100kg) installerad och kommer ha dubbeltätning runt om. Kan inte ha dubbeldörr tyvärr utan detta är rummets svagaste punkt som jag ser det.

    2. Ska nu påbörja väggar/ tak med tanken om 45mm regel, stenullsisolering samt 2st lager 13mm golvips runtom. 

    Totalvikten ungefär har jag fått fram till 1200kg ungefär, men sen ska ju även instrument osv läggas på för vikten rummet ska hålla för...

    Så jag undrar, kommer golvet för rummet hålla? Ska jag endast använda det flytande golvet jag lagt och akustikbehandla rummet då jag kommer använda ISO-BOX för elgitarren?

    Betongbjälklag bostadshus byggt 1988 - 1991. Två bärande väggar möts i kanten av rummet. Inringat på ritning. Takhöjden 235cm där golvet slukat 10cm redan och om jag bygger till tak landar resultatet på ca 215cm när rummet är färdigbyggt.

    Har säkert fler frågor men viktigast för att kunna fortsätta bygget är såklart vikten/ kvadratmeter :)

    // Anwy Myles

    Planritning.jpg

×
×
  • Skapa ny...