Jump to content
Annons

Jagers

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jagers

  1. någon kunnig här som kan ge svar på mina frågor 🙂
  2. Hej, tänkte köpa en subwoofer till mina monitorer och jag har helt glömt allt vad har med studio att göra. Funderar på en swissonic sub10. Monitorerna är Yamaha HS50M Audio interface är Steinberg UR22 MK2. Går det att koppla ihop alltihopa utan att köpa en annan audio interface? Kommer UR22 Mk2 orka driva allt? Hur ska jag koppla allt och vilka kablar behöver jag? länka gärna till bild på kabel. Vilka inställningar ska jag köra på hårdvara och mjukvara?
  3. Hej, allt ljud som min mic fångar upp spelas upp genom mina monitorer, hur fixar jag detta så att micen inte spelar upp saker genom monitorerna men bara tar upp ljudet/spelar in ljudet på datorn? Är det så enkelt som att mix'en ska dras hela vägen till höger? till DAW? det var hundra år sen jag höll på med sånthär, känner mig så otroligt dum.
  4. Problemet löst, nånting på ljudkortet som är trasigt, öppnat upp ljudkortet och det är inga synliga fel på det tyvärr. Köpte ett nytt ljudkort steinberg UR22 mk2 och nu fungerar mitt ljud precis som vanligt ❤️ tack för alla svar.
  5. med tanke på att ett nytt ljudkort kostar 800-2000:- och ett par kondningar kostar 20-100:- så käns det värt att skruva upp ljudkortet och kolla, tack. edit: Har testat lite mer, om jag bara har en monitor inkopplad så tjuter det ingenting, det är bara när båda monitorerna är inkopplade som det tjuter, nya idéer någon? nån resistor eller nått som är trasig?
  6. hur lagar man en sån och vart sitter den? ser man på kondensatorn att den är trasig? att den buktar utåt etc? edit: bor i lägenhet med jordfelsbrytare, jord från monitor till vägguttag men vi har klippt bort jord från monitorer till ljudkort. och det tjuter i båda monitorerna vilket får mig att misstänka ljudkortet
  7. Har ett sabertooth P67 moderkort M-audio fast track pro ljudkort 2st Yamaha HS50 monitorer (tror dem heter HS50) Kört denna setup till dator (windows 7) i över 6++ år och inte haft några problem, för 1 vecka sen så började det tjuta i monitorerna. Det tjuter bara när monitorerna har ström och är igång och ljudkortet har ström, har ljudkortet ingen ström tjuter det inte. Det tjuter inte om jag kopplar in ljudkortet och monitorerna till en laptop (windows 10) och har all ström på (har ingen laddare inkopplad till laptop dock) och kvaliten på musiken verkar oförändrad Vad är fel??????? varför började det helt plötsligt tjuta efter 6++ år av användning, jag har inte ändrat nånting varken i hemmet eller på datorn.
  8. Det knäppte aldrig med jordade kablar, men då hade jag jordloop hur jag än gjorde så det brumade i hela lägenheten. Är det dåligt på nått sätt att köra med ojordade kablar? hur försämras ljudkvaliteten på monitorerna?
  9. det knäpper i båda monitorerna exakt samtidigt potential skillnad? vet inte vad det menas. skillnaden blev att istället för "BRUUUUUUM TJUUUUUUUUUUUUUUUT MEEEEEEEEEEEEP BOOOOOOOOOOP BEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPPPPPPP SPRAAAAAAAAAAKKK KRAAAAAAAAAAAAAAKKK" som lät när jag hade jordade sladdar, så låter det numera ingenting i mina monitorer, mer än det blixtsnabba knäppet som hörs var 5'e-10'e minut och det vanliga tysta monitorbruset som alla har.
  10. Samt blir ljudkvalitén sämre av ojordade kablar till monitorerna?
  11. Har ett par Yamaha HS50 monitorer som jag hade brumproblem med förut, visade sig vara en jordloop som spökade, så jag lödde om kablarna och tog bort jorden, nu knäpper det i högtalarna var 5'e min ungeffär, högt. Fast track pro externt ljudkort, allt är kopplat till dator. är det farligt? beror det pga. ojordade kablar?
  12. Speciellt när man föreslår en MAC som speldator.... 😆 *ligger på golvet och skrattar*
  13. skulle köra http://www.inet.se/p...pet-varde-399kr annars ser det bra ut 🙂 Edit: fast track pro externt ljudkort kan jag rekomendera, är helnöjd med mitt!
  14. Där håller jag tyvärr inte med, en av grejjerna med en SSD är just att du kan fylla upp den helt, utan att det påverkar den, till skillnad från vanliga hårddiskar.
  15. Har mitt Fast track PRO kopplat till datorn, och jag vill att dator-ljudet går ut i högtalarna på min TV. Hur kopplar jag? http://www.reyniersaudio.com/images/parts/full/1321582054.jpg Blir det en röd/vit i båda ändar från Output 1 och 2 till component in (Audio - L & R) på TV'n? http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv/Samsung-LE40A656/rear-connections.jpg
  16. Det jag misstänkte, tack så mycket 🙂 vilken av ingångarna/utgångarna på ljudkortet är vänster?
  17. Köpt 2 st Yamaha HS50M. Ska koppla dem till mitt fast track pro. Frågade killen i affären och han sa att jag skulle köra på denhär sladden: http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?artno=218051 Så hur kopplar jag? från monitorerna till output 1 och 2 på ljudkortet? Bild: http://www.reyniersaudio.com/images/parts/full/1321582054.jpg Fick jag fel sladd? Använder ljudkortet till datorn, och monitorerna till ljudkortet. Hjälp tack <3 Förklara gärna så jag förstår oxå 😛 (kan absolut 0 om sånthär)
  18. Inge begagnat tack 🙂 Några tips på märken? jag kan ungeffär lika mycket om monitorer som om du skulle fråga en älg. Så därför tänkte jag mig nått i prisklassen 2000-5000:- eftersom det verkar vara nybörjargrejjer? men bättre än datahögtalare för 1000:-
  19. Kan ingenting om monitorer så jag behöver verkligen eran hjälp nu. jag ska köpa 2 st nu till datorn för att ha till musik/pianospelande/dataspel/andra ljud från datorn. Vilka ska jag ha? jag har ett fast track pro externt ljudkort, behöver jag fortf slutsteg till monitorerna? isåfall skulle jag vilja ha aktiva monitorer som jag förstår har inbyggt slutsteg, är dem aktiva sämre än dem passiva? Budget: 10.000:- men skulle vilja hålla mig mellan 2000-5000:- för båda. tack på förhand.
  20. hur funkar det med folk som spelar på konserter osv då? hur kommer det sig att deras sång-mikrofoner inte plockar upp ljudet från basen/trummorna/alla andra ljud så det blir rundgång? har dem speciella mikrofoner som bara fångar upp ljudet som är inom 4 cm avstånd från mikrofonen?
  21. Kan man limitera ljudet som min mic tar upp? Har en Samson c01. Använder den i t.ex. Skype, och grabbarna hör mig när jag och mamma pratar om extremt pinsamma saker en trappa ned och 50 meter bort, är det genom skype-inställningarna jag limiterar detta eller kan jag ändra det på nått annat sätt?
×
×
  • Skapa ny...