Jump to content
Annons

Jagers

Medlem
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

1 Follower

About Jagers

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/15/1988

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Västerås
 • Intressen
  Music, Photoshop and Fast Cars!

Personlig information

 • MSN
  jagers@spray.se
 1. Hej, allt ljud som min mic fångar upp spelas upp genom mina monitorer, hur fixar jag detta så att micen inte spelar upp saker genom monitorerna men bara tar upp ljudet/spelar in ljudet på datorn? Är det så enkelt som att mix'en ska dras hela vägen till höger? till DAW? det var hundra år sen jag höll på med sånthär, känner mig så otroligt dum.
 2. Problemet löst, nånting på ljudkortet som är trasigt, öppnat upp ljudkortet och det är inga synliga fel på det tyvärr. Köpte ett nytt ljudkort steinberg UR22 mk2 och nu fungerar mitt ljud precis som vanligt ❤️ tack för alla svar.
 3. med tanke på att ett nytt ljudkort kostar 800-2000:- och ett par kondningar kostar 20-100:- så käns det värt att skruva upp ljudkortet och kolla, tack. edit: Har testat lite mer, om jag bara har en monitor inkopplad så tjuter det ingenting, det är bara när båda monitorerna är inkopplade som det tjuter, nya idéer någon? nån resistor eller nått som är trasig?
 4. hur lagar man en sån och vart sitter den? ser man på kondensatorn att den är trasig? att den buktar utåt etc? edit: bor i lägenhet med jordfelsbrytare, jord från monitor till vägguttag men vi har klippt bort jord från monitorer till ljudkort. och det tjuter i båda monitorerna vilket får mig att misstänka ljudkortet
 5. Har ett sabertooth P67 moderkort M-audio fast track pro ljudkort 2st Yamaha HS50 monitorer (tror dem heter HS50) Kört denna setup till dator (windows 7) i över 6++ år och inte haft några problem, för 1 vecka sen så började det tjuta i monitorerna. Det tjuter bara när monitorerna har ström och är igång och ljudkortet har ström, har ljudkortet ingen ström tjuter det inte. Det tjuter inte om jag kopplar in ljudkortet och monitorerna till en laptop (windows 10) och har all ström på (har ingen laddare inkopplad till laptop dock) och kvaliten på musiken verkar oförändrad Vad är fel??????? varför började det helt plötsligt tjuta efter 6++ år av användning, jag har inte ändrat nånting varken i hemmet eller på datorn.
 6. Det knäppte aldrig med jordade kablar, men då hade jag jordloop hur jag än gjorde så det brumade i hela lägenheten. Är det dåligt på nått sätt att köra med ojordade kablar? hur försämras ljudkvaliteten på monitorerna?
 7. det knäpper i båda monitorerna exakt samtidigt potential skillnad? vet inte vad det menas. skillnaden blev att istället för "BRUUUUUUM TJUUUUUUUUUUUUUUUT MEEEEEEEEEEEEP BOOOOOOOOOOP BEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPPPPPPP SPRAAAAAAAAAAKKK KRAAAAAAAAAAAAAAKKK" som lät när jag hade jordade sladdar, så låter det numera ingenting i mina monitorer, mer än det blixtsnabba knäppet som hörs var 5'e-10'e minut och det vanliga tysta monitorbruset som alla har.
 8. Samt blir ljudkvalitén sämre av ojordade kablar till monitorerna?
 9. Har ett par Yamaha HS50 monitorer som jag hade brumproblem med förut, visade sig vara en jordloop som spökade, så jag lödde om kablarna och tog bort jorden, nu knäpper det i högtalarna var 5'e min ungeffär, högt. Fast track pro externt ljudkort, allt är kopplat till dator. är det farligt? beror det pga. ojordade kablar?
 10. Speciellt när man föreslår en MAC som speldator.... *ligger på golvet och skrattar*
 11. skulle köra http://www.inet.se/p...pet-varde-399kr annars ser det bra ut Edit: fast track pro externt ljudkort kan jag rekomendera, är helnöjd med mitt!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.