Jump to content
Annons

vonanka

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. nepp. Vem är Manus??

  2. Kan det möjligtvis vara Manus Anka bakom denna användare?

  3. Vart köper man band till mandolin och/eller gitarr? Behöver "banda" en greppbräda gjord från grunden nämligen.. 🙂
  4. Hejsan. Hade tänkt starta ett projekt med att bygga en mandolin. Har tidigare byggt en halvakustisk baskropp i väldigt, väldigt billiga och material (4mm furufaner köpt i trävaruhus) för under 100-lappen. Vill nu testa att använda lite "bättre" och finare trä men jag har ingen aning var jag hittar något sådant. Jag letar inte efter något exotiskt träslag utan bara något vanligt t.ex. gran. Anledningen är att furufanéren jag köpte var väldigt grov om jag säger så. Kan man man hitta någon billig fanér i någon trävarukedja eller? Mvh Vonanka
  5. Har precis köpt en gammal Egmond akustisk gitarr, antagligen från tidigt 60-tal, med s.k f-hål. Stränghöjden är väldigt hög och hörde av säljaren att det var en slidegitarr. Jag vet inte riktigt vad en sådan gitarr är men hade tänkt använde den som en "vanlig". Halsen är också lite böjd längst ut. Kan man på något sett fixa så att strängarna sänks utan att göra så stora ingrepp som förändrar utseendet?
  6. För att kunna göra kassettinspelningarna till digitala ljudfiler för att sedan kunna läggas ut på Myspace m.m.
  7. Har nu införskaffat en kassettporta, Fostex x28 och den funkar utmärkt! Men kan man på något sätt koppla in maskinen i datorn och på så sett föra över inspelningarna?
  8. Ok, tack för alla svar! Kom nu på en kanske dum fråga , men meningen med flera spår är väl att man kan spela in ett spår, spola tillbaks och spela in ett annat så att de spelar upp samtidigt?
  9. Vart kan man få tag på chromekassetter då?
  10. Är det någon som har erfarenhet av Tascam 244? Har nämligen hört att det ska behövas speciella kassetter till denna, men vilka är det isåfall?
  11. vonanka

    Rullbandsspelare

    Har nu fått upp ögonen för rullbandsspelare i frågan om jag ska köpa kassett porta eller ej. Ger rullbandspelare bättre ljudkvalité än kassett? Finns 'rullarna' som man spelar in på att köpa nytillverkade? Kan man få in sina inspelningar till datorn?
  12. ok, men jag tänker använda portan till att spela in enklare demos liksom. Har i dagsläget inget dataprogram som jag kan använda och vill dessutom gå emot strömmen lite och ha den analoga känslan.
  13. vonanka

    Kassett Porta studio

    Funderar på att köpa en kassett porta och spela in lite hemma. Kräver inte perfekt ljudkvalité utan söker efter lite mjukare och 'äldre' ljud. Kan man få till lite 60 -tals sound på en sådan mån tro eller blir 'oljudet' för mycket? Skulle även vara intresserad om det finns någon som skulle vilja sälja sin begagnade kassett porta!
×
×
  • Skapa ny...