Jump to content
Annons

Ekim

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. När jag tänker efter så kanske "your host application" betyder att man ändrar buffer size i inspelningsprogrammet man använder, fast det tycker jag inte är särskilt bra. Knastret jag hör är där hela tiden ändå från då jag startar datorn tills jag stänger av den, och det är väldigt irriterande. Jag vill alltså att det ska vara borta hela tiden, inte bara när jag öppnar ett inspelningsprogram. Dvs om det är vad det betyder. Kan det bero på vilken kontakt jag kopplat in datorn i?
  2. Det kan vara svaret, men har lite problem att hitta vart jag ska ändra buffer size. I min manual till ljudkortet (Firestudio Mobile) står det att: "On Mac, the buffer size is set from inside your host application", vart är det? Någon som vet? (Det är alltså inte i ljudkortets universal control)
  3. Yo, Har fixat en amatörstudio och allt funkar nästan perfekt. Har bara ett problem: Det "klickar" till i hörlurarna hela tiden, typ en gång varje sekund kanske, och när jag spelar in kommer detta med i inspelningen. Fattar inte vad som är problemet. Har ett firestudio mobile ljudkort, inkopplad till en iMac. Funderar på om det kan vara kabeln från ljudkortet till Mac'en som orsaker klickandet? Allt är spillrans nytt btw. Kabeln från ljudkortet till Mac'en fick jag idag. Ger mer info om dator etc om det behövs. Tack för hjälp!
  4. Yo, Jag har ett firestudio mobile ljudkort som har en firewire 400 port men min iMac har en firewire 800 port. Vilken kabel/adapter behöver jag? Är det typ en sån här? http://www.kjell.com/?item=68205&path=97000000,159500000,160000000 Blir förvirrad av det där 6/9, 9/6 snacket. Kan inget om det och vill inte beställa fel. Tack så mycket för svar 🙂
  5. Jo, det var ju eftersom du sa det Gilbert, att man skulle ha minst i5, som det kändes säkert att välja det... Men jag litar på dig och den hjälp jag fått 🙂 Jag köper det där nu om ingen säger emot. Tack så mycket för hjälpen! 🙂 Lägger väl upp något inspelat här sen när jag fått ordning på det 😉 (PS, jag förstår att man kan komma undan billigare men vågar faktiskt inte chansa... Och sedan så om jag i framtiden behöver mer prestanda så vill jag gärna ha lite att ta av istället för att köpa helt nya grejer.)
  6. Tack så mycket för alla svar. Jag har läst igenom allt ni sagt och försökt ta in så mycket som möjligt. Jag har även tittat på mycket från andra källor och pratat med många personer och nu verkar det som att jag kanske är redo att beställa. Men för att inte göra ett impulsivt köp så säger jag nu vad jag ska köpa. Har ni några invändningar så tveka inte att säga till! 🙂 *Två stycken shure SM57LC med tillbehörande mikrofonstativ och sladd. Även ett filter. *En Presonus Firestudio Mobile Detta kostar mig sammanlagt 5067 kr på Thomann. Sedan en Apple iMac med: 3.60GHz Intel Core i5 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB 1TB Serial ATA Drive ATI Radeon HD 5670 512MB GDDR3 SDRAM 8x double-layer SuperDrive Det finns ett uttag för firewire på den Mac'en (firewire 800). Sammalagt landar jag på ca 21200 kronor. Lite mer än jag tänkt men det löste sig. Any objections? 🙂 Vad missar jag? PS: Skulle egentligen vilja ha en lite dyrare mic för bättre ljud vid inspelning av akustisk men väljer shure SM57 eftersom den verkar så all-around. Dyrare mic får vänta ett litet slag.
  7. Tack för svar! 🙂 Har läst igenom här och från andra källor om vad "som gäller" och känner mig väldigt osäker. Lite känns det som att satsa sina pengar på luckgrejen i bingolotto: "Hmm.... Lucka... 47." "47! Nu ska vi se... Vad gömmer sig där...? Neeej! Det blev visst en besvikelse: latencyproblem, högljudd fläkt, fel antal utgångar till ljudkortet, fel ljudkort iöht! Tough luck, kid." Sedan så fick jag veta att det idag nästan är onödigt att köpa en processor sämre än intel core i5, fast då rusar ju priset iväg till runt 15000+! Och det kanske är lite för mycket för min redan svältande plånbok. Fast samtidigt vill jag inte köpa en med i3 och sedan efter någon månad ångra mig ifall jag får problem med latency och datorns snabbhet överlag. Vad säger ni, kan man komma ner i bra latency och få datorn flyta på bra med sämre än intel core i5? Eller kan man skräddarsy en iMac, ta bort onödig prestanda (tex dyra grafikkort) och komma ner i ett acceptabelt pris? Försöker leta själv men biter mest på naglarna av ren nervositet. Tack 🙂
  8. Hej 🙂 En sån här tråd har ni säkert aldrig sett förut(!). Jag är vad man kanske skulle kunna kalla en bedroom shredder och har fram tills nyligen inte haft någon möjlighet till att spela in. Men nu har jag fått ihop lite pengar och tänker köpa en Mac. Eftersom mina jeansfickor inte kan spotta ut oändliga summor pengar så måste jag vara smart och ekonomiskt, och har således kommit hit 😄 Jag har några frågor, men lite fakta först: Jag kan spendera upp till 17000 på allt men kommer gärna undan betydligt billigare än så. Vad jag vill ha är inte bara en dator utan också: -En mick till stålsträngad akustisk gitarr -En mick till att micka en Peavey Valveking -En sångmick Sedan så behöver man kanske något slags mixerbord(?) som man kopplar in mickarna i innan datorn? Jag ska med andra ord kunna spela in akustisk gitarr, elgitarr och sång. Jag kommer antagligen andvända mig av garageband i början när jag spelar in för att få programmerade trummor, bas, piano etc men vill även kunna andvända Pro Tools, och liknande krävande program, om möjligt. Jag vill ha så absolut lite ljudlagg som möjligt och vill att datorn ska flyta på bra. Jag kommer att spela mycket metal, om det gör någon skillnad. Dvs helst ska 5-10 instrument kunna spelas upp samtidigt utan att datorn laggar. I framtiden kommer jag även vilja kunna filma in mig själv samtidigt som jag spelar. Förstår att jag behöver någon sorts kamera för det, men tänkte om det var särskilt krävande för datorer.... Jag har ingen aning. Lite frågor: Ska man ha stationär eller bärbar? Jag har fått för mig att man får en bättre stationär för samma pris som någon bärbar. Stämmer det? Om inte annat så är väl livslängden på stationära längre än bärbara? Vad missar jag som jag borde köpa? Tack så hemskt mycket för alla svar. Vet att jag frågar mycket men jag kan verkligen ingenting om inspelning eller vad som behövs. Alla tips välkomnas.
×
×
  • Skapa ny...