Jump to content
Annons

Blackrose

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, tack för svar. För kolla lite i modulen. Superiour drummer har en learn-funktion. Någon som vet lite mer hur den fungerar. Något käckt litet beskrivande klipp från YouTube eller någon enkel lista att checka av för en nybörjare som mig :-)
  2. Halloj! Lite osäker på vart jag skall lägga min lilla fråga, så jag prövar här. Eventuell moderator får väl flytta på inlägget om det hamnade helt fel... Så här är det. Har köpt mig ett Alesis DM 10 studiokit och vill nu använda de ljud jag har i EZ-drummer. Jag har Cubase 5 som inspelnigsbas. Tyvärr så visar det sig att Alesis setet triggar fel ljud i Ez-drummer. Hur kan jag, i Alesis-modulen, ställa in så att rätt trumma triggar rätt ljud? Någon som har erfarehet av dätta därute och kan ge mig en förståelig förklaring?
  3. Ok... Tack för svar! Har förstått att Marshalls modellnummer är en djungel att leta i. Skall kolla upp ditt tips :-)
  4. Halloj! Står i begrepp att sälja min JCM 800 top. Det jag vet är att det är en 50 W topp av modell 2208. Men hur mycket jag än söker på nätet hittar jag information kring denna topp som kan ge mig en hänvisning om tillverkningsår eller liknande. Själva toppen är knappt använd och har orginalrören intakta. Alla pottar fungerar perfekt utan skrap. Så därför vänder jag till er Marshall-vetare för att få reda på dels vilket år den är gjord och vad man skulle kunna värdera den till. Så vad tror ni därute?
  5. Hej därute. Är nybörjare på det här med Cubase och vill ha hjälp med hur man kan samla ihop t.e.x alla olika trumkanaler i en mapp så att det blir lite lättare att överskåda det pågående projektet. Inser ju att efter man har spelat in ett antal kanaler gitarr, sång och keyboards så får man en lååååång radda med kanaler som är rätt kråglig att få översikt över. Helt enkelt, Hur hör man? Jag har Cubase 5
  6. Jag tycker att detta låter som den rimligaste förklaringen so far och det stämmer ganska bra in med ungefär när min kompis köpte gitarren som var typ 89/90/91 Jag har ju förstått att serienummerjakt inte är den mest precisa jakten man kan hänge sig åt, så riktigt säker kan jag väl aldrig bli. Men tack för all hjälp allihopen!!! :-)
  7. Hej och tack för svar. Nej det finns inga bokstäver före serienumret. Sedan känns det som om att det där med 2009 ej stämmer då jag köpte Stratan 2005- eller 2006 och min kompis hade haft den ett antal år innan... Om jag lägger upp en bild, vad vill du ha bild på?
  8. Hej! Har en Fender Stratocaster som jag köpte av en god vän för några år sedan. Är nu intresserad av att få reda på dess historik via dess serienummer. Dock är jag helt novis på detta och fattar inte hur jag skall kunna få fram någon vettig information kring detta. Tänkte att det kanske fanns någon klipsk musikant som kan berätta för mig vart den är tillverkad och från vilket år den är ifrån. Serienumret är 1002827
  9. jag tycker att det mest beklagansvärda är just det att det under alla dessa år verkligen varit någon form av allmänt kännade att just "vem som helst som kan göra en bra 3 minuters låt" kan få chansen att få med låten i schlagern. Om det verkligen handlade om låtarna så skulle det vara en annan sak. Men i schagern så positionerar sig både skivbolag, A&R och låtskrivare med väldigt vassa armbågar för dom vet vad en finalplacering av deras låt innebär ekonomiskt. Att då som amatörkompositör verkligen tro att man har en chans är en stor illusion. Det handlar inte om musiken i första hand, utan att göra ett bra program.
  10. Den totalt produktionskostnaden är betydligt högre än på vanlig Jewelbox. Jag har sneglat åt den nya boxen vid några produktioner men insett att det kostar mer än det smakar att förpacka musiken så. Där har du orsaken enligt mig.
  11. Tack allihopa! Oj, vilket forum... Vet inte att jag har fått ett sådant varmt välkomnande tidigare. Det bådar ju gott inför framtida frågeställningar :-) För min egen del så har jag varit Pearl trogen under alla år förutom under det glada 80-talet då jag hade en kort flört med Yamaha. Just nu spelar jag på Reference Serien som jag är riktigt rotnöjd med :-)
  12. Ok! Tack för tipset! Skall kolla av det programmet. Någon annan som har tips baserat på erfarenhet eller testande av liknande scenario?
  13. Halloj allihopen! Presentation?....Hmmm.... Musikant sedan 35 år tillbaka. Ser mig som trummis i grunden men har även sjungit en hel del (Collins-Grohl syndromet)och har en egen studio i källaren. Medverkat på 10-tal CD-produktiner under åren och har nu ÄNTLIGEN landat i Cubase-träsket med förhoppningen att jag på ett enklare sätt kan samarbeta med mina fellow-musikanter.
  14. Hej! Är purfärsk på detta forum so be gentle! Jag är en gammal trummis som nu kommit till punkten då jag har funderat på att börja använda mig av triggning på mina akustiska trummor de mikrofoner som redan mickar upp setet i dagsläget. Allt för att kunna både kunna ersätta akustiskt ljud eller bara "låna in" digitala ljud för att komplettera de akustiska ljuden. Ett antal pluggar finns ute på marknaden som Drumagog och liknande. Själv så har jag kollat in ProTrig från Centipeak och undrar nu om det är någon här på forumet som testat den pluggen och kan ge mig en hint om hur det funkar? För dig som är nyfiken, kolla in http://www.centipeak.com/protrig/
  15. Jag har använt mig av Trudani under flera år och pressat ca 1000-1500 skivor varje gång. Tycker dom håller hög kvalitet på sitt arbete och är dessutom jädrans trevliga att ha att göra med. Vanliga brända skivor står det ingeting på. Det gör det väl egentligen inte heller på pressade skivor heller. Det väljer man själv hur man vi ha det. Dock måste pressade skivor ha BIEM / ncb logga på sig om jag inte minns fel.
×
×
  • Skapa ny...