Jump to content
Annons

Mattias1972

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vet inte om du redan hittat ditt svar (det var ju länge sedan du ställde frågan) men du editerar measures (kopiera, lägg till och ta bort) under Track edit. Efter det kommer din Cue list att lira som du vill.
  2. Tack för tipset. Testade med min dotters keyboard som har midi ut och det funkade, dvs jag spelade på keyboarden och med min Triton som "Tone generator". Med andra ord är det inget strul med synthens midi in (och heller inte midi ut). Jag har också testat att koppla in ett annat midi interface (usb) men resultatet i Studio One Artist blir även då att jag inte kan få min Triton att agera "Tone generator". Och i programmet syns det tydligt då ikonen för midi output inte lyser orange som ikonen för midi input gör. Jag kikar vidare på midiinställningarna (både på synthen och i Studion One Artist) men det känns som jag redan vänt på alla stenar. Är därför mycket tacksam för ytterligare tips.
  3. Jag har en Korg Triton jag vill använda som "Tone generator", dvs använda synthen som ljudbank. Jag spelar och skickar midi signaler från synthen (midi out till midi in) till Studio One Artist, via min Presonus Firebox, och sen midisignalerna tillbaka till synthen (midi out till midi in). Midi In funkar (Studio One tar emot signaler) men Midi out är "död". I min Triton har jag stängt av synthens Local Control Settings vilket jag tolkat i manualen att man ska, men utan resultat. Det är heller inget fel på midikablarna. Och givetvis förstår jag att det krävs ljudkablar för att ljud ska höras. Några tips?
  4. Tack för tipset. Det verkar ha att göra med mitt trådlösa nätverk (hittade info i en annan tråd). Med det inaktiverat så hackar det inte...so far. Om inte så dyker jag djupare i ditt tips.
  5. Jag har problem med mitt externa ljudkort (PreSonus Firebox). Ljudet hackar vid uppspelning av CD, låtar på Spotify eller liknande. Hacken tycks inte komma regelbundet men mellan ca 15 och 30 sekunders intervall. Datorn är en stationär PC 3,3 GHz, 1 GB RAM med Widows XP. Fireboxen är ansluten med Firewirekabel (ngt annat finns inte).
×
×
  • Skapa ny...