Jump to content
Annons

Vinyl Bastard

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Vinyl Bastard

  1. Har en neckthrough gitarr som jag skulle vilja ha en ny lack på .... Vem gör sånt till vettiga priser och jag vill helst ha stenhård lack som det "brukar" vara på gitarrer och inte cellulosa lack. Är rädd för att gå till en billackerare om dom drar in den i en ugn och halsen blir sne.... Nån som har tips på vart man kan vända sig och som inte har helt obskyra priser ? Behöver inte vara en dedikerad instrument lackerare .... Bara dom inte sabbar träet..... Tack på förhand!
  2. Kolla ebay.de ... brukar komma upp en och annan mellan varven.
  3. Ang alla Harley Benton högtalarlådor kan jag säga att elementen sitter så löst att det är skrattretande. Jag har öppnat ett par lådor och dragit fast dom ordentligt, en del skruvar kunde jag utan problem dra 5-6 varv innan det ens tog emot. Så har ni en sån låda kan jag rekommendera att öppna och dra åt elementen. Låter mycket bättre om dom sitter fast =)
  4. Dr Feelgood: Nästan alla som gör dubplates kör max 12 minuter per sida på en 12'a och det finns ganska många anledningar till det. Jag ser dock inget större problem att köra 16-20 minuter. Problemet är att om man ska göra 25 minuter per sida så kan väldigt mycket gå fel då man gör det i realtid. Så att ta på sig ett sånt arbete kan bli väldigt dyrt men givetvis är det enklare med garage rock än super producerad klassisk musik. Kan inte ens säga nu hur mycket det skulle kosta, man skulle nästan få köra med ett "tak" och sen prova sig fram och se hur mycket tid och antal skivor/slitage på nål det slutar med..... Skulle du däremot göra det som en "master" hos nån som tex gör DMM skivor till pressning eller dylikt tippar jag på att dom tar runt 2000 kr lite beroend på. Tror drdub.de gör mastrar. Slå ett öga där och se vad det skulle kosta. Har du nåt projekt du vill diskutera så kan du pm'a mer info så kan jag fundera lite på det och även gärna höra lite på materialet för att kunna utala mig. Men jag skulle i ditt fall göra 2 st 12'or istället för att få perfekt ljud och bättre pris. aROCKER Jag kommer inte ihåg exakt men jag har för mig det var en 12'a på ca 4 minuter och priset var nog 250 kr om jag inte minns helt fel nu!
  5. Tackar och bockar. Alltid kul att kunna göra andra musiker glada =)
  6. Tjena! I mån av tid så hjälper jag gärna till. Pris beror helt på hur mycket tid det är på materialet som ska in. Skicka mitt ett PM med tid och typ av musik så kan jag lättare ge ett svar.
  7. Ska du ha nåt som är någorlunda "standard" får du räkna 50K -> 350K... För vanligt hemmabruk kommer du långt på 50-75K Däremot kan man köpa billigare i tex mono och även bygga om dom finns en del riktigt gammla Presto gravyrverk mm men räkna med mycket strul och tweakande! Det som är dyrt sen är diamanten. Dom slits och kostar löjliga pengar =/ Även om du råkar blåsa skärhuvudet så blir det smått ruinerad vilket kan hända även den bäste =) Finns bara 2 företag som tillverkar nytt numer. Allt annat är gammalt och man får betala idiot pengar för bra saker då nästan allt skrotades. =/
  8. Bara klippa av kontakten och sätta på en svensk stickpropp. Har gjort det tusen gånger. Enda skillnaden är att det sitter en säkring i kontakten i England och den inte passar svenska nät men det är samma spänning. Bara tuta och köra!
  9. VA?? Jag kör mitt RME 800 i Windows 7 sen ett halvår tillbaks utan problem. Har provat både med 32 och 64 bitars. Måste vara nåt annat ? Har inte haft ett enda problem någonsin. Kör senaste drivarna och uppdateringen på firmwaren men det var länge sen den kom. Däremot finns det en fin bugg i dom tidiga RME korten som gör att det "hackar" om du uppdaterar till senaste firmwaren... Men då ska det vara samma fel i ALLA os du provar.
  10. En godvän köpte cd sleeves som man körde genom skrivaren och sen var dom bara att vika (blev riktigt löjligt snyggt) frågan är bara vart han köpte dom? Kan kolla med honom men han är utomlands 1 vecka nu. Då kan man ju göra efter behov enkelt om man bara har en a4'a skrivare. 😛
  11. För att vara extra jobbig så kan ni ställa in alla viktiga funktioner på egna snabbkommandon hur ni vill =)
  12. Halloj, ledsen om jag inte svarat på ett tag! aRocker, inga problem. Du kan hojta när du vill om du har några ideer =) Hjorten, hehe jag är alltid grinig på morgonen =) Det gäller länge i mån av att jag har tid och material hemma osv. Olsberg: Jag har inget företag så det blir väldigt svårt. Jag har en vinylsvarv som jag köpt för EGET BRUK men ibland har jag lite tid och inget jag behöver karva själv och för en rimlig kostnad i mån av tid hjälper jag gärna andra som vill ha något på vinyl. Så du har ju delvis rätt men jag kan tyvärr inte uppfylla dom kraven du anger så isf får du radera tråden om jag brutit mot reglerna och isf får jag be om ursäkt också. =/
  13. Hjorten. Jo jag har iofs inte provat att scratcha ner en vanlig och en av dessa för det tar för lång tid och nålen hinner nog pajja =) Men man skär djupare än i pressat så det blir riktigt hållbart och det är ju som sagt riktig vinyl man skär i. Det är omöjligt att ge några priser utan att jag vet vad som ska skäras. Det som tar tid är just hur många olika mixar/nivåer? Och sen destå längre material destå mer slits diamanten ner och det är den som är svindyr. Och sen om man vill ha 1 eller 10 gör stor skillnad eftersom har man väl optimerat alla signaler för 1 så är det inte så jobbigt att fortsätta och göra ett par till. Så maila gärna vad ni vill ha cuttat och ungefärlig tid på materialet och om det är en mix på allt eller flera olika låtar som har helt olika nivåer osv så kan jag lättare ge nåt förslag. Andra ute i landet tar ungefär 25 euro för en A+B sida max 4 minuter per sida (sjua) och ca 30 euro för en A sida på en tolva på max 8 minuter. Det tar inte jag om det hjälper nåt =) Anledningen att jag erbjuder tjänsten här är att jag köpt den för helt eget bruk (jag är vinylnörd) men tänkte om man kan hjälpa nån mer! Så det är inte 100% seriöst företag jag driver utan mer en tjänst för andra vinyl tokiga människor i mån av tid =)
  14. East West gör ju ruskigt bra grejjer men dom är rätt svåra att komma igång med (enligt mig). Tar tid att få körer och arr riktigt bra. Sen finns det rätt mycket expansions osv så det gäller att välja "rätt" beroende lite på vad du är ute efter mest. Vissa av packen har sämre av det ena och bättre av det andra osv. Iaf det 10 tal jag provat under åren.
  15. Exakt. Har man inte råd med skapliga grejer hela vägen finns det kanske ingen större anledning att kasta alla pengar på ett ljudkort. Men OM man har pengar finns det verkligen en anledning
  16. Om du har 3 in/ut på ljudkortet så bör du ha en som du kör ut ljudet på i dina högtalare och det är ju då OUT och sen en med hörlurar så är den "FÖRSTÄRKT IN" och den tredje bör då vara LINE IN som inte är förstärkt. Ta helst en vanlig högtalarkabel för PA eller dylikt (ser ut som en gitarrkabel) Ps. gitarrkabel går bra till att börja med så du ser att det funkar. Sen köper du en sån adapter eller liknande http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=204697&title=Monoadapter%203%2c5%20hane%20till%206%2c3%20hona& Ska du använda balanserad utgång (XLR) vilket jag inte vet vad du ska ha till om du har ett väldigt enkelt ljudkort så måste du nog löda en egen kabel. Har inte sett några färdiga iaf. Lycka till
  17. Du hör en ENORM skillnad. Jag har haft och provat flertal ljudkort i Focusrite Saffire "klass" och dom är inte dåliga MEN dom låter betydligt sämre. Främst DAC'en och även preampsen är det som är BRUTAL skillnad på. Jag har tom köpt 2 st och kör numer 2 RME 800 i olika rum. Sist hade jag ett Digi 003 rack som ska vara "skapligt" men det var så stor skillnad på dac och preamps att jag faktiskt inte trodde det var sant. Det åkte ut till kråkorna på 2 sekunder. Jag har svårt att tro att ni som säger att man INTE hör skillnad verkligen har arbetat med en mix och ett RME 400/800 ? Det är ju så en döv skulle höra skillnad. Däremot kan man verkligen diskutera vad man har för budget och hur seriösa inspelningar man ska göra. Det finns ju bättre grejer än RME =) Men pris / prestanda om man har budget för ett RME så kan jag bara säga KÖP!
  18. Har fått hem en ny vinyl svarv som gör riktigt bra cuts som verkligen håller och låter ruskigt bra. Den skär i riktig vinyl och går att scratcha på om man nu Dj'ar. Hållbarheten är identisk eller tom bättre än pressade plattor. Om någon är intresserad så är det bara skicka mig ett mail så kan vi diskutera.
×
×
  • Skapa ny...