Jump to content
Annons

rovex

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av rovex

  1. Det låter i och för sig väldigt rimligt, men då är det lite konstigt dock att min väns avgift bara gick på drygt 2000:- för 500 skivor, trots avsaknad av fribrev eller promoskivor. 😲
  2. Jo, det var därifrån jag hämtade mina siffror, men ska det tolkas som priset per upptryckt skiva, per förväntad såld skiva eller något däremellan?
  3. Tillstånd ska inte vara något problem. Jag kontaktade STIM för att få reda på vilka förlag som förvaltade rättigheterna för de olika låtarna och kontaktade därefter dessa förlag och fick skriftlig bekräftelse på att den nya texten var ok att använda. Det är den ekonomiska biten jag funderar över, dvs hur mycket NCB-avgiften skulle gå på, och hur den påverkas beroende på upplaga och förväntad försäljning?
  4. Japp. Eller, det är en egenskriven låt med också, men resten är vanliga låtar fast med ny, egenskriven text.
  5. Hej! Jag har sökt tillstånd för och spelat in en skiva med nytextinspelnngar av lite blandade låtar och ska nu pressa upp den. Men för att veta hur många ex som ska pressas upp undrar jag om någon har koll på hur NCB-avgiften beräknas? Enligt deras hemsida är det 7,4% av försäljningspriset om man säljer det direkt till konsumenten (dvs, ej i butik), med ett minimum på 5,21 kr per skiva. Men en vän som pressade upp 500 skivor betalade bara drygt 2000 kr. Är det bara den förväntade försäljningsstatistiken de tar hänsyn till? Skulle i så fall NCB-avgiften bli lika stor för 500 upptryckta skivor som för 1000 skivor om man i bägge fallen räknar med att bara sälja 200 av dem? Sedan har jag även fått intrycket av att 1000 skivor utgör någon form av gräns. Blir det dyrare sen? Och gäller det bara om man pressar upp ÖVER 1000 ex, eller gäller det FRÅN OCH MED 1000 ex? Slutligen har jag även hört termen "förlagsavgifter". Är det samma sak som NCB-avgift? Vore grymt tacksam om någon kunde hjälpa mig reda ut lite av detta!
×
×
  • Skapa ny...