Jump to content
Annons

Parra

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ahah, jag vet. Ibland sitter jag o tunar o tunar och tycker rösten blir sametslen och perfekt. Vaknar upp dagen efter för att inse att jag autotunat T-pan style utan att hört det. _)
  2. Det är ett generellt brus/dist på hela mixen. Som ett dirther fast 100db+ de först sekunderna. Bra ide JohnRick. Ska pröva det. Tack
  3. Ahh ok. Ljudkort apogee duet 2 Bomma på du 🙂
  4. Mac OSX Logic express 9 Vad menar du med interface?
  5. Melodyn är verkligen ett bra verktyg för att göra en röst gudomlig. Den är praktiskt taget helt osynlig men tar tid at jobba i då man lätt fastnar eftersom att möjligheterna blir oändliga. Vad är det du vill göra mer precist med din röst?
  6. Hej. Varför klipper/distar/spricker min mix de 5 första sekunderna på bouncad mp3 för att sedan bli som den ska? Introt som innefattar de 5 första sekunderna har jag även med 3 andra gånger i låter senare utan att det klipper. /mvh Pär
  7. Hej. Märkt på sistone att de flesta pianoljud i Esx24 logic klipper/distar. Sen finns det också någon form av reverb som bildas precis efter man släpper tonen. Har gått igenom ESX24 och det är elpianot, delaypianon och vanliga pianon som påverkas. Den klipper mer på 32 samplerate men även på 1024. Gör den det för er med eller är det bara att min dator är för slö? /Pär
  8. Det enklaste är att automatisera responsen på autotunen i artist 7 eller liknande plugs. Svårt att få en autotune att automatiskt göra din eller generellt alla röster helt perfekt i pitch utan att låta T-pain-ish.
  9. Skulle gärna önska det. Men konstigt hur samma låt/produktion låter på ett visst sätt i min studiodator och helt andra sätt i andra system med samma lurar. Vad som är ännu mer konstigt är att spotify och youtube och alla andra ljudbaser också låter bra på min studiodator.
  10. Apogee duet 2 verkar inte ha några inställningar annat än input/output signal o lite annat strunt som mjukvarualternativ. Suttit och mixat utifrån vad jag tror låter bra i andra system nu och börjar lära mig. Men musiken låter så dåligt i studion när det låter ok i andra systemen. Inte så kul att sitta o göra dålig musik som sen ska låta bra. Tråkiga är att jag suttit med detta ljudkort i 2 år nu. Ska försöka låna nått annat o kolla vad som händer.
  11. wave, mp3, aiff, alla olika inställningar och ja, det låter likadant(bra) i mitt system efter bounceningen.
  12. Tack för svar men mitt problemet är inte rummet eftersom: Lurarna låter bra när dom är ikopplade ljudkortet och studiodatorn. Alla lurar. Iphone, AKG, Gamla som nya. Lurarna ger exakt samme ljud som monitorna och alla andra högtalare jag kopplar in. Det är först när jag bouncar ut och skickar till annan dator och lyssnar i ett annat system som det låter helt annorlunda. Även fast jag använder samma högtalare eller hörlur i det andra systemet.
  13. Finns också nått skumt brum på låten. Låter som om en gitarr glappar. Detta hörs ingenting på mitt ljudkort.
  14. Hej! Förklarar bakgrunden lite kort. Suttit i min hemmastudio i 3 år. Apogee duet 2, Yamaha HS80, Logic express 9. Jobbar som ljud/musikproducent lite då och då. Mitt problem: Mixarna låter riktigt bra i min hemmastudio på alla volymer. Sitter i ett stort rum med ok dämpning. Låter riktigt bra i lurar (iphone, sony, AKG etc) och även när jag kopplar in alla mina 4 andra högtalare i ljudkortet ( allt ifrån logitec 200krs datorhögtalare till 2000kr högtalare). Helt plötsligt efter 2 månaders intensiv mixning och mastring märkte jag hemma hos min kompis att det lät förjävligt i en bose högtalare. Fram tills nu var jag helt övertygad om att det lät bra. Varför skulle det inte göra det när jag använt mig av mer än 10 olika ljuduppspelare som referenser och suttit i 3 år och vant mig vid mina Yamaha HS80. Att tillägga: jag har inte blivit döv. Inget fel på hörseln. Alla dessa ljud har gått igenom mitt ljudkort. Utom: iphone 5 Mixarna låter ok i iphone 5. Spricker pyttelite på maxvolym. Förtydligande av problem hos min vän. Mina mixar sjunger/vibrerar/studsar nått så otroligt från 150-500Hz. Allting krockar. Rösten är nästan enbart ett muller runt 200Hz som antingen fösvinner bakom musiken eller tar över allt. Och allting spricker. Tester: Första testet jag gjorde var att ta mina AKG K240 och koppla in i min laptop. Precis samma problem som hos min vän. Väldigt dovt och allting krockade. Prövade även min andra laptop, prövade Iphonelurar, akg k240, högtalare, boombox. Samma problem. Det låter så himla långt ifrån det jag egentligen mixat när jag inte kör det igenom mitt ljudkort. Undantag: Vissa låtar låter bra konstigt nog även utan att det är kopplat till mitt ljudkort. Men dom flesta går inte att lyssna på. Under mina 2 första år gjorde jag allt för att åka runt till vänner o familj och spela upp mina låtar för att kolla hur det lät. Och nu 1 år senare har jag slutat för att jag verkligen trodde det lät bra. Att jag fått till det. Jobb: Jag har gjort både tv och radiomusik vilket jag referenslyssnade till som inte alls spricker eller beter sig på detta vis jag/andra nu upplever. Jag väljer att inte gå in på processen hur jag mixar och mastrar då det funkat varje gång fram tills nu. Nöjda kunder. Frågan: Hur kan det låta så bra (jag vet att det är relativt) genom mitt ljudkort men sen helt kasst i andra system? Icke lyssningsbart. Säkert glömt massa saker men börjar så här. Mvh Parra La upp på soundcloud
×
×
  • Skapa ny...