Jump to content
Annons

jcl

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. yup, den sänder midi iaf, kör den som midiklav i live. Är medveten om att batteriet behöver bytas i vilket fall som helst, tycker bara att det var konstigt att det skall påverka den så att inget hörs alls då det ser ut på skärmen som att den hittar patchar. Tänkte ifall någon har koll på just DX7 IIan och vet att det funkar så att om batteriet behöver bytas så visas fortfarande patcharna men man får inget ljud? Den ger alltså ingen förvarning förns det är kört. Och mjao, löda har man väl gjort någon gång men jag lämnar den hellre beroende på pris. Beskrivningen på bytet var bättre än den beskrivning jag redan hade så tack, men det blir en sista utväg. Jag bor i stockholm för övrigt. Jam finns ju förstås men jag misstänker att de skulle vara onödigt dyra men dom kanske är bäst här endå? =/
  2. Jo, jag antar det men det är bara så underligt att den funkade utmärkt några timmar innan. Klart att nånstanns går gränsen men batterierna skall hålla minst 10år så det vore ju ett rejält sammanträffande att det la av på vägen hem liksom =/. Ingen som kan komma på nån annan orsak? Patcharna går ju att komma åt och de på carten ser inte ens konstiga ut, står precis vad det är och allting. Annars, finns det någon som vet ett bra ställe att lämna in den på som skulle kunna byta batteri? Har hittat en hyfsad beskrivning men känner mig inte riktigt bekväm. Tack på förhand!
  3. jcl

    Yamaha DX7 II FD problem

    Har just införskaffat en beggad Dx7 II:a och vi testade den när jag köpte den. Dock så är jag ju inte så jättehemma på den men alla tangenter funkade och det kom ljud från de olika patcharna som lät bra så att säga. Nu väl hemma lyckas jag inte få ut nåt ljud alls. Verken från audio output eller från phones-utgången. Volymen är givetvis uppdragen och jag hör brus men det händer ingenting när jag slår på klaviaturet. Har gått efter manualen för att välja olika patchar både från det interna minnet och från carten. Det mesta verkar funka annars, alla knappar och menyer och så ser ut som de skall sånär som på att det är lite konstig text under patchnamnet. Som nedan, så står det crap-text under Pipe organ. Den säger dessutom change battery när man startar upp den men det verkar det som att den skall göra långt innan det är slut och sen startar den ju upp som vanligt. Voice CRT3 PipeOrgan Dual INT 5 h*W**0*g*/ Några idéer. Någon som har koll på DX7an eller någon som vet ett ställe att lämna den på som är riktigt duktiga på sånt. Tack!
×
×
  • Skapa ny...