Jump to content
Annons

Sjöstrand

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Sjöstrand

  • Födelsedag 1993-06-04

Om mig

  • Kön
    Man

Socialt

  • Skype
    sjstrand@live.com
  1. Här kommer mina kluttar: "Rymdhest" och "Captain Cool" Fl Studio för hela slanten. Använder väldigt mycket Magical8bit-plug, 3xOSC och QuadraSID, kombinerat med FL's egna effekter. Musiken går väl inom genren Bitpop, eller "Gamewave" som det numera börjar kallas om jag hänger med i svängarna. Bre gärna på med en massa mysig konstruktiv kritik!
  2. Jag brukar gå in på ljudfilens channel settings och byta från "resample" till "tonal" under Time stretching-menyn, högerklickar på time-ratten -> autodetect och välja ett spann där projektets tempo befinner sig. Ibland vill det sig, ibland inte. Det känns som att det sällan går hela vägen med den här typen av metoder, så de flesta utav det få gånger jag har försökt ge mig på att använda en acapella så har det oftast slutat med att jag klipper upp och stretchar filen det själv.. haha! På tok för tidskrävande, men det blir åtminstone rätt. Nu nämnde du visserligen typ samma sak själv, så det här svaret är kanske lite, helt, alldeles värdelöst.
  3. Du får kanske försöka återfinna dina "skillz" igen, men som Terror säger så fordras det att en hel del tid ägnas åt att göra just låtar. Tutorials och lustiga pluggar är alltid en god start!
  4. Tack för att du tar dig tid! Jo du har rätt. Fler melodier behövs nog göras, alternativ framhävas. Måste dock säga att jag har eq:at, dock kan jag kanske oktavera upp vissa melodier så kommer de kanske fram mer?
  5. Hej! Jag har äntligen tagit det stora klivet från FL Studio till Reason och har nu gjort mitt första riktiga alster. Det är bitpop, eller något, tror jag.. Åter till ämnet - Vänligen ge mig konstruktiv kritik på både mix och själva låten så jag vad som behöver åtgärdas inför framtida produktioner. Tack på förhand! 🙂 Låten: http://soundcloud.co...ut-haunter-demo
  6. Jag har en bitpop-duo, du kan ju lyssna och se om det är något som gillas 🙂 Bossfight.com
  7. Det du är ute efter är ett taktartsbyte, från 4/4 (antar jag?) till 2/4. Dock så tror jag faktiskt inte att det går att lägga in enskilda byten i playlisten, å andra sidan så kan man ju ändra taktart för hela låten i projektinställningarna om jag inte minns fel 🙂
×
×
  • Skapa ny...