Jump to content
Annons

Egardt

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Monitor out fungerade inte. Kan ha varit jag som gjorde något galet, men jag fick inget ljud i monitorerna. Nu har jag testat genom hörlursuttaget och det fungerade bra 😄
  2. Tack för alla kloka synpunkter och idéer. Att löda fast ett mostånd i en kabel betraktar jag som överkurs, så jag hoppar helst över det. Jag ska testa med hörlurssutgången. Är det säkert att det går att använda den utan fara för monitorerna? Och, trombonisten, specialkabel? Visst är det en sån här jag vill ha?
  3. Njae...där har du en poäng. Men en sån här borde väl kirra biffen?
  4. Tack ska du ha! Så slapp jag säga det själv.. 😄
  5. Det finns en volym-ställare på baksidan av monitorerna. Det funkar väl?
  6. Just Tape Out finns inte, dock "Tape Rec"..men det är kanske samma sak? På framsidan av förstärkaren har jag ett hörlursuttag också (tele, 6,3 mm), finns det någon poäng med att använda den utgången i stället?
  7. Tack för ditt svar. Har tittat runt lite på förförstärkare, men de verkar bara ha en eller två ingångar. Finns det någon förförstärkare som har 5 ingångar? Min förstärkare (egentligen en receiver) har följande utgångar: Vad jag skulle kalla "vanliga högtalarutgångar", sånna som finns till höger på den här bilden: Pre out - monitor out (en RCA-kontakt) Tape 1 rec (RCA) Tape 2 rec (RCA) AV 1 out (RCA) Kan man alltså använda någon av dessa (RCA-kontakterna) utan att förstöra monitorerna?
  8. Många frågar om varför. Såhär är det. Jag har tidigare haft ett par "vanliga högtalare", kopplade till en förstärkare. In i förstärkare har jag CD, vinylspelare, kassett och datorns ljudutgång. Jag har använt dom till att lyssna på allt möjligt med andra ord. Nu har jag avancerat och skaffat ett par monitorer, främst såklart till musikproduktion, men jag tänkte använda dom till att lyssna på CD, vinyl o.s.v. också. Finns det verkligen inget sätt att koppla in monitorerna till förstärkaren utan att monitorerna tar skada? Om jag har förstärkarens volym på 0 och monitorernas volym på 0 och sedan höjer försiktigt borde väl inte signalen bli så stark att något går sönder? Finns det någon annan pryl (typ som en förstärkare, fast utan att den förstärker signalen) som "samlar" CD, vinyl o.s.v. som man sedan kan koppla till monitorerna?
  9. Hej! Det har ju förklarats flera gånger på detta forum: passiva monitorer kräver en förstärkare för att man ska få något ljud i dom, medan aktiva har förstärkaren inbyggd. Nu till min fråga: kan man koppla in en förstärkare till ett par aktiva monitorer?
  10. Hej! Jag undrar om det finns några studiomonitorer med bra ljud, som är av modell mindre. De får inte vara bredare än 16,5 cm. Tacksam för svar, Egardt
  11. Egardt

    Knaster

    Det är en stationär.
  12. Egardt

    Knaster

    Uppdatering: jag har två likadana ljudkort i datorn. I Windows Kontrollpanel bytte jag från det ena till det andra ljudkortet som primärt uppspelningsljudkort. Sen dess har det inte knastrat (men jag har inte hunnit lyssna så länge heller). Men frågan kvarstår, varför knastrar det andra ljudkortet? De är inställda på samma buffer size.
  13. Egardt

    Knaster

    En ren chansning: kan det ha något med inställningarna på ljudkortet att göra?
  14. Egardt

    Knaster

    Tror inte det är så. Uttaget där jag bor nu (och även där jag bodde förrut) är så vitt jag förstår jordade. Detta ser man väl på att det är två metallgrejer upptill och nertill på uttaget?
  15. Egardt

    Knaster

    Nu har jag inte ett överflöd av datorer så att jag bara kan byta.. 😄 men jag ska testa det om jag får möjlighet. Tack för tipset!
×
×
  • Skapa ny...