Jump to content
Annons

Luigi

Medlem
  • Antal inlägg

    117
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Är ute efter en hårdvaru synth där man kan spara sina setting med projektet i datan. tex cubase. så att när man öppnar projektet i tex cubase så återställs alla ljud o inställningar på synthen som dom var när man sparade projektet. om ni fattar. dom synthar jag uppfattat har denna "total recall" funktion är Virus Ti samt Motif syntharna. är det nån som vet några fler som har denna funktion? mvh.
  2. Jag tänker att man ska köpa virusen om man vill ha en bra jävla hårdvarusynth. som liknar det många vst synthar gör, men att man spar på cpu kraft och kan därmed sänka sin latency lite mer. sen verkar ti modellen onekligen smidig ihop med dator o daw program. tex att man kan spara cubase projekt o virus inställningarna sparas ihop med det, att man slipper plilla fram alla ljud på synthen om man hoppar mellan projekt, stänger av den. tex. Hur funkar virusen iomed att det är USB? det känns lite halvsvajjigt om man ska köra mycket kanaler tex. dock kan man väl köra direkt via audio utgångarna oxå så då slipper man ju det iofs...
  3. ok thx! vad är det egentligen man missar med en saknad midi out?
  4. Har kollat lite på Waldorf Blofeld synthen. "rack" versionen. http://www.thomann.de/se/waldorf_blofeld.htm Nu märker jag att den inte har nån midi out. vad kommer detta innebära? Jag sitter med en MPC 4000 och använder inte dator för annat än nermixning. Jag vill trigga Waldorfen genom en midi keyboard som e kopplad till MPCn. kommer jag kunna använda Waldrfen utan midi out? ska man kanske satsa på keyboard versionen som har midi out? vad kan man egentligen göra med en midi out ingång?
  5. 2ghz AMD 1 gig ram Motu mk3 via firewire Cubase SX spelar in 1 kanal vokal. o det kommer direkt små diskreta klick o klipp ljud. har provat olika inställningar, buffer etc o det är samma problem. mvh hej!
  6. det är fullängd med omslag, och plastficka.
  7. jag ska dela ut skivorna gratis i promotion syfte, på spelningar, skicka runt etc. Planerar inte att tjäna nått på det direkt, i form av uppmärksamhet om nått. Pratade med en kille som tog 5500 för 1000 ex, med glasmaster, samt tryck på skivan. tycker det låter bra, vad säger ni?
  8. Tänkte trycka min nya skiva i 1000 ex, i plastficka, 2sidigt omslag i färg och ca 2000 stickers. inget tryck på skivan. Är det värt att få den bränd eller orkar man bränna 1000 ex själv? nån som har tips på vart man ska vända sig för att få det billigaste? eller är det billigare att fixxa alla saker på olika ställen? tack hej!
  9. Tänkte köpa mig ett Motu mk3, så jag kan spela in 8 adat o några till analoga ingångar samtidigt in i datorn. Dock har jag inget firewire kort i datorn. Därför undrar jag om det spelar någon roll vilket firewire kort jag köper? är det lika bra att köpa en för 150 kr eller ska man satsa på någon dyrare? det borde ju inte vara nån skillnad egentligen, men vem vet... eller är det kanske bättre att ha ett moderkort med inbyggd firewire? gör d nån skillnad? jag få allt att flyta så smidigt som möjlig med lägsta möjliga latency, jag ska trotts allt spela in över 10 kanaler. tack hej!
  10. Luigi

    vikt på Jams molton?

    nån som vet? är det 300 eller 160 gram?? tack hej!
  11. sampla trummor o mpc, alternativt avänd nån 5 gig trummsamplare. köp en mpc 4000, eller 2500, där man kan lägga olika trumslag på olika velocity lägen, så beroende på hur hårt man slår spelas olika samples upp. köp v-drums. eller lär dig programera trummor, på data går det fan inte att göra naturliga trummor, latencyn dödar allt vad sväng heter.
  12. hittade massa gammla dynor till soffor i grovsopen som jag tänkte dra upp på väggen i min betong lokal. Har dragit bort överkasten o så, så det är bara själva madrasserna. Hur ska ja fästa dessa på betongen? finns d nån super lim eller superdubbelhäftande tejp eller liknande? tack hej
  13. Har fått tag på ett litet betong rum på 12 kvm där jag får dundra på hur mycket ja vill, när ja vill 🙂 dock är hela rummet i betong, förutom 1 vägg som är av gipsskivor. Rummet e fyrkantigt. Så jag undrar hur jag ska ställa mina monitorer för att få bäst akustik. Ska ja ställa monitorerna mittemot gips väggen? eller mot dom? eller vad är bäst? har ett par Tapco s8. jag ska bara spela in vocaler och mixa i rummet. jag kommer försöka så gått d går att akustikbehandla rummet, dock har jag ingen dirket stor budget, så d kommer mest bli att ja hänger upp gammla sängar, mattor, molton kanske, o annat billigare för att få bukt med akustiken till viss del allafall. kommer oxå ha en soffa bla o annat möblemang för att oxå dämpa så gått d går. tips på hur jag ska göra är välkommna!
  14. Hur funkar det att göra ett enklare micbås i ett hörn av rummet som man klär in i molton? ska moltonen hänga en bit från väggen eller kan den lixom vila på väggen? tack hej!
×
×
  • Skapa ny...