Jump to content

Melodicrocker

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Melodicrocker

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrköping
 1. Skriver en del rock/schlager/pop/disco/AOR/Hårdrock. Vill i det här skedet träffa på nån som är duktig på att producera och eller mixa. Sitter i en lyhörd tvåa och har usla möjligheter till lyssning. Har egentligen varken kunskap eller ljudburkar för att få till det där proffsiga ljudet ni vet :-) Jobbar i Cubase 7,5 men antar att filer går att exportera/skicka/importera lite hursomhelst. Jobbar med ett antal sångare på internetbasis. Har också köpt prodd på några låtar som kan fås som smakprover via mail om du/ni är intresserade. Har inte råd att anlita dyra producenter längre så är du "billigare" så hör gärna av dig.
 2. Tack Kvastskaftet. Till slut lyckades någon förklara så att till o med jag, min dator, mitt program etc förstod...Nu pumpar det så att jag vet att det funkar i alla fall...Nu kan jag sova lugnt...tack än en gång!
 3. Tack för alla inlägg kring Side-chain...Jag har ett Cubase 7,5 och har följt trådarna här, på andra forum och sett ett antal tutorials på Youtube t. ex.... Men får det fan inte att funka. Nån som kan tipsa om vad som är fel? Verkar inte vara nån idé att förklara för en som inte begriper, dvs jag...Tycker allt är solklart men det låter ju inte...det händer inget...bara originalsoundet....Inget pumpande där inte....Några vanliga fel? Mitt intellekt? fel i programmet? fel ljud? Whatever...börjar känna mig som Svante Grundberg i Göta Kanal 1, dvs ganska uppgiven...Men det har blivit ett krig nu...Mellan mig och tekniken....Det intressanta är att jag bara vill få det att funka, bara testa...inget jag ser något större bruk för....That´s me :-) Tack för ordet
 4. Tack. Ska testa imorgon...
 5. Fick ett haveri när jag jobbade med en låt i Cubase essential 5 nyss. Helt plötsligt fick jag meddelande om att mina VST-instrument skulle upphöra inom 3 timmar (expire?) Märkligt då jag har tillsvidare-licenser s.a.s. Allt är köpt och har funkat nåt år i de flesta fall...Det gäller Virtual B, Virtual G och Groove Agent. Hjälper inte att köra Refresh i LCC... Kommer inte in på Steinbergs sida... Nån som kan hjälpa mig tro?
 6. Okej, då kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Får hoppas att någon annan kan kliva in och ge dig lite tips. Lycka till! Tommy
 7. har plockat bort det och avinstallerat programvaran och nu tickar allt som det ska utan problem. Blir att köra på internt ljudkort. Använder bara den datorn när jag inte orkar gå ner i studion. För att sitta med lite ljudtester och klipptester. Vad kör du för program till? Kan bara lite om Cubase. Där kan man ställa in var signalen för inspelning hämtas under menyn DEVICES och valet VST Connections. Där kan man klicka runt och välja både inputs och outputs. Antar att du redan valt att använda ljudkortet undr DEVICE SETUP. Under VST AUDIO SYSTEM kan man switcha mellan de olika ljudkorten som finns installerade. Inte nån tekniknörd, men kanske kan nåt av det jag skrivit hjälpa Lycka till!
 8. Min dator ( vanlig PC ej Musikdator ) hänger sig stup i kvarten sedan jag skaffade USB-ljudkortet M-audio Fast track pro. När jag installerar det får jag en varning om att microsoft inte godkänt det. Kan det vara "så enkelt" ? eller är det månne nåt annat problem? Datorn funkar perfekt i övrigt. Är ny och har hyggliga prestanda. Kör det med ett Cubase Studio 4 i redigeringssyfte. Använder dessutom VST-pluggarna Groove agent 3, Virtual basist och Virtual Guitarist. Allt funkade perfekt på min nu saligt insomnade gamla dator. Iom att jag mest ska använda datorn till lite redigeringar och småtester så kan jag iofs skita i ljudkortet och köra på datorns interna ljudkort, men vill ju kunna spela in lite ibland också... Så, om nån har idéer om vad som är fel så är jag tacksam för svar. Konflikter? Strul med godkännande från Microsoft? Har laddat ner senaste drivrutinerna... mvh Tommy
 9. Melodicrocker

  Prodd

  Har insett att jag inte kommer att bli en demonproducent...Inte på egen hand i alla fall. Skulle vilja ha kontakt med nån som kan lära mig lite grunder i att producera pop/disco/dance. Instrumentering/arr och i förlängningen lite mer om mix. Har köpt prodd tidigare, men vill vara med och lägga mig i och diskutera ljud m.m. Svårt att beskriva mina förkunskaper, men om nån är intresserad så hör gärna av er. Om det krånglar med PM så funkar kanske tommy@optimystical.se
 10. Tack Digrules! Det värmde mitt pensionärshjärta :-) Självklart borde jag kolla in nya grejor rakt av, men man är ju inte gjord av pengar direkt och frun börjar tröttna på alla nyinköp. Det är ex antal datorer, ljudkort, programvaror m.m...
 11. OK. bara att börja om alltså... Känner mig som en pensionär som inte vill göra mig av med det "dyra fina" kortet som funkar i sig :-)
 12. Jo, har gjort det och pratat med dataförståsigpåare. Hade ljudkortet inne för överflytt till en ny dator med windows 7 så sent som idag. Men de lyckades inte enligt dem. Tog en sista chans att kolla läget.
 13. Melodicrocker

  EMU APS

  Häromdagen dog då slutligen min PC som jag använt till ljudinspelning. Den höll ångan uppe i över tio år. Vackert så, men problematiskt såtillvida att jag trivdes i den gammaldags miljön (Cubase Vst 32) och undrar nu; Finns nån möjlighet att använda mitt gamla ljudkort i nyare miljö? Funkar det i senare versioner än ex. 98:an? Kommer det gamla Cubase att funka i samma miljö? kan Windows 7 vara lösningen? Har nyare datorer med nyare program som jag mest använder till att redigera och annat. Men de har för dåliga interna ljudkort.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.