Jump to content
Annons

Herbeck

Medlem
  • Antal inlägg

    191
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

16 Bra
  1. För Windows användare funkar foobar2000 + foo dsp resampler (Sox) mycket smidigt. http://www.foobar2000.org/ http://www.hydrogena...showtopic=67373
  2. Om jag hade haft en Folkmusik-indie-label så skulle jag nog även tittat på "hi-res" alternativ till Spotify och iTunes. Att distribuera musiken via t.e.x HDtracks eller liknande och riktat musiken till audiofil publiken. https://www.hdtracks.com/index.php
  3. Jag har faktiskt mixen i 44,1/24 på den mycket trevliga låten Vägen med Gränslandet, om YdderF & comp. samtycker. Dock; Vad som tar bort lite av "grejen" om man använder denna låt, är att man redan har den mastrade version att jämföra med.
  4. Ett förslag är att alla som deltar i tävlingen skriver en liten kommentar om varje bidrag. Det kan i och för sig vara lite lurigt, men Joachime och KillwithSkill gjorde mycket bra sådana inlägg i förra tävlingen.
  5. Vad som tar bort lite av "grejen" om man använder din låt, är att man redan har eran mastrade version att jämföra med.
  6. Superduper tack själv Yllet. Man lär sig alltid något nytt på sådana här test, min ursäkt är att jag är lat! Att inte ha någon referens lyssning på en stil man inte kan när man just plussat på skrikan i högtalarna 1 dB är lite korkat och framför allt mycket slött. 🙂
  7. Lite jobbigt är det, jag har tagit 7 filer i stöten laddat in i DAW'n, volymkompenserat, muta alla och använda soloknappen. Det funkar skapligt.
  8. Flux Solera.http://www.fluxhome....lug_ins/solera2 Fel avdelning, sorry 🙂
  9. Svårt att säga, det är bara att testa och se om det försvinner. "uppstår även när jag startar och stoppar spelaren mitt i en längre baston också!?" Låter som DC offset.
  10. På t.ex.Voxengo Elephant har du ett DC offset filter, Lowcut/ Highpass är samma sak.
  11. @aRocker Har du testat med ett highpass filter? http://en.wikiaudio.org/DC_offset
×
×
  • Skapa ny...