Jump to content
Annons

P Forsberg

Medlem
  • Antal inlägg

    238
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då P Forsberg senast vann var 9 mars 2011

P Forsberg hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

22 Utmärkt

Om P Forsberg

  • Födelsedag 1990-01-31

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Tar på mig shamanmössan och återupplivar denna gamla tråd. Hur gick det equality? Fick du ordning på utdragsskivan? Jag ska göra precis som du nämligen, har en 88 tangenters klaviatur som ska ner från skrivbordet och hängas under skrivbordet med expansionsbeslag dock så är det väldigt viktigt att dessa expansionsbeslag går att låsa i sitt yttre läge! Så inte klaviaturen rör sig inåt när man spelar! Någon som vet var man kan hitta sådana beslag? De jag sett på CO har inget stopp i sitt yttre läge. Mvh.
  2. P Forsberg

    Dop-dikt

    Hej hallå, jag har försökt mig på att skriva en dikt till min syster-dotter som jag ska bli gudfar för imorgon. Undrar om någon kan kommentera då jag inte själv kan avgöra om det är en bra dikt. Den ska stå på kortet som följer med dop-presenten alltså. -- Lära sig greppa Lära sig stå Lära sig skratta Lära sig gå Greppa tag i allt nyttigt livet ger dig Stå rak även när ingen ser dig Skratta genom varje mörk stund Gå nu varsamt genom livets lund --
  3. Om du säger det så är det ju värt ett försök, har själv sm57. Nu är jag på resande fot i några veckor så kan inte testa, men har du något klipp så man kan få höra hur det låter? En sak som jag har funderat på lite är att, vad jag kan minnas, så låter det helt okej när man kopplat in hörlurar, och det är ju samma utgång, varför blir det inte samma effekt i hörlurarna då för?
  4. Ja alltså uppmickning är det inte tal om då jag bor i lägenhet numer och just därför försöker jag uppnå ett så gott resultat som möjligt med den hårdvara som jag har tillgång till, genom en lina rakt in i ljudkortet. Men jag ska testa med lite mjukvarugrejer och hoppas att det hjälper, gör det inte det så får jag strunta i pedalen och förstärkaren och köra rätt in i kortet och hitta någon simulering som passar.
  5. Naj, sådär ser inte min ut, min heter Vox ad30vt och har lite andra modeleringar än den där. Men min förstärkare har ingen högtalarutgång.
  6. Jag verkar vara den enda på det här forumet som älskar Hm-2an 😛 Chae, ingen fara för OT, bara trevligt att ha dig här! 😄 Jag laddar upp några fler klipp imorgonkväll.
  7. Ja, alltså det här är lite utav ett mysterium. Cruncher skrev i tråden för testklippet ( //forum.studio.se/index.php/topic/88157-test1/ ) att utgången på förstärkaren inte ska kopplas till ingången på ljudkortet, då tar ljudkortet skada. Det ligger kanske något i det? Har jag sabbat ljudkortet? 🙁 Cruncharn, du får gärna joina diskussionen här, istället för andra tråden! 🙂
  8. Japp det är den jag har Ad30vt. Disten utan pedalen får en likadan karaktär, platt och tråkig, kan lägga upp ett klipp imorgon.
  9. Det spelar ingen roll om jag lägger på dist på förstärkaren också, det blir bara ännu sämre då. Jag funderar på om det kanske behövs en extern preamp? Eller kanske en Di-box mellan stärkaren och ljudkortet?
  10. Ja, distpedalen går genom förstärkarens rena kanal, så ja, och det är just det som är problemet, det låter verkligen inte vackert. 🙁
  11. Ljudet är platt och tråkigt, ingen sustain har jag heller. Dock så är det bara såhär när man har någon form av dist i kedjan. I klippet bypassar jag pedalen en stund och då låter det helt okej. Har testat med att spela in utan förstärkaren och då låter det ännu värre. Vad kan det bero på? Mp3an: //forum.studio.se/index.php/files/file/11193-test1/ Har kopplat i följande ordning: | | | | MVH Patrik
  12. Okej, jag avaktiverade mitt inbyggda ljudkort när jag skaffade mitt externa, men du menar att om man aktiverar det igen så kan man spela upp ljud från cubase och windows samtidigt? Hur påverkar det prestanda?
  13. Ja, den hittade jag, men det enda som hände då var att när man startade vlc med cubase redan igång med fungerande ljud och allt, så fick man ljud i vlc, men då försvann ljudet i cubase och jag är tvungen att starta om cubase för att få ljud i det igen, även om jag stänger av vlc. :S
  14. God dag. Jag har ett problem av den mindre sorten, när jag har igång cubase kan jag inte t.ex lyssna på en låt i vlc, eller på youtube utan måste avsluta cubase för att få ljud i windows. Jag har testat att ändra lite windowsinställningar i kontrollpanelen, men jag tror att felet(?) ligger hos Asio4all, finns det något att göra åt det här, helst utan att avinstallera Asio4all då det funkar problemfritt annars?
  15. I cubase 3 ligger den allra längst till höger, bredvid master-regeln, jag brukar alltid behöva scrolla det lilla "master-regel-fönstret", som inhyser master-regeln och audition-regeln, till höger för att kunna se audition. Är inte alls säker på att det är likadant i nyare versioner av cubase. Jag vet att jag har läst om samma problem innan med någon som hade en nyare version och då fanns inte audition-regeln med. Hittade denna tråden från steinbergs forum, kanske kan vara något? http://www.steinberg.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=3634
×
×
  • Skapa ny...