Jump to content
Annons

Emortal

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

6 Neutralt

Om mig

Senaste profilbesökare

2 253 profilvisningar
  1. @Bullerbyn Denna blev annonserad idag: https://www.native-instruments.com/en/products/maschine/production-systems/maschine-plus/ 🙂
  2. EDIT: nope, no old shit, kolla music_taster länken ovan istället 🙂
  3. Tycker det är kanon som det är nu? Det roliga är ju alltid att skissen är alltid usel jämfört med final, lite samma som man gör en design och har kund brevid sig som klagar på första skisserna, test för ens egna tålamod 😄
  4. Låter kanon än så länge! Brukar du oftast köra ett litet stycke och köra från det, eller har du testat att skriva en loop med chord progression och skriva sång på det sedan?
  5. Känns ju positivt att folk inte skriver samma musik 😉 Oftast brukar jag bara köra runt 1-2 timmar för första skissen, jämfört med runt 60-80 timmar för färdiga låten, oftast brukar den inte låta samma, förutom strukturen av chord progression. Liten taste på hur den låter nu 🙂 http://emortal.se/upload/music_taster.mp3
  6. Skön låt! Funkar fin fint ihop med bärsen me' 🙂
  7. Tackar! 🙂 Lite surt, men det stora jobbet är gjort, nu ska jag bara skriva om lite, har en gammal dänga som jag tänkte använda som material ihop med syntharna här, ska bli kul! Funderar på att fixa en schysst whisky på fredag och sätta igång! Myspys 🙂 Också, lite kul att kunna visa upp något här
  8. Wow, snyggt! Hörs att du jobbat med låten, natt och dag skillnad i mix mot innan!
  9. Tycker du ska ha trummor, allt handlar bara om mixen. Normalt brukar jag ha hög volym för: Kick och snare (hihats brukar jag dra ner i mixen) Bassline ligger kanske lite under kick/snare lead partier som sång och synthar som kör melodier brukar jag sikta in runt samma nivå som kick, fast det beror på låten.. Resten brukar jag lägga lite i bakgrunden, typ 10-15 db under, beror lite på vart du kör som startpunkt iofs 🙂 Chorus brukar jag också dra ner jämfört med leaden, det gäller även t.ex synthar som körs ihop med lead guitar etc.. Också, viktigast är att man lägger eq på det mesta, försök urskilja det som ska höras, resten kan du dra ner, när allt kommer på plats för du en rätt skön ljudbild.
  10. Håller med om reverb på hihatsen. Sedan något som jag själv brukar få städa upp efter tag, eq:a basfrekvenser, oftast brukar jag kapa de flesta instrument så de inte har så mycket bas, så att endast de menade att ge bas ligger kvar. Kompositionsmässigt: Gillar de mörka stråkarna, men som sagt, testa att istället köra en låg bas sträng vid sidan om som har det mesta av basen, och kapa basen på syntharna istället, sedan när din riktiga bassline kommer in, kapa bas strängen så de inte bråkar med varandra. Inte jätteförtjust i introt med hihats, kanske istället börja med stråk/synth och fada in hihatsen? Annars, den är skön! Skulle vilja ha lite mer plats för arpeg som kommer in runt 1:20, gillar den skarpt, men det är lite för mycket som bråkar med varandra, så den är lite svår att höra.
  11. Bra start! Testa att jobba mer med power syntharna, precis när första kommer in vid 0:17 så blir den väldigt plötslig och skarp, använd filter envelopes och annat för att få syntharna att växa/sväva mellan skärpa och mer ambient, speciellt när du introducerar lite buildups/breakdowns så kan det vara gött att få syntharna från dovt till mer skärpa efter en uppbyggnad, men det är viktigt att de inte ligger konstant efter i samma skärpa. Samma med whitenoise när du introducerar kicken, den är konstant samma, testa att slänga filter på den.
  12. Know the feeling, speciellt efter att man fått en drös saker som behöver fixas efter feedback, så blir man lite off ett tag hehe. Nyttigt att vila öronen iofs..
  13. Hehe, tackar 🙂 När jag fick beskedet vart jag inte så glad, folk hade försäkrat mig om att kontraktet är brutet pga att jag inte fått redovisning och att det inte var några problem. Men det väl kom till kritan nu när vi börjar närma oss den färdiga EP:n, så blev det andra besked. Men men.. det har gått några månader nu, så enda man kan göra är att fortsätta och köra på. Tänkte använda lite av setup från denna till en ny låt, är ju bara egentligen att skriva ny melodi/chords.
×
×
  • Skapa ny...