Jump to content
Annons

MDM

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej jag har en imac på snart 2 år och hon har nu börjat bli lite seg i skallen. Den var pigg som fan första året men har verkligen dragit ner sig och jag vill ofta slå näven rakt in i skärmen - men de är ju lite dumt ... eller? Jag är nu redo att blåa den och börja om, men! Ett stort MEN ... Logic, plug-ins, synthar, alla Adobe-produkterna ... Och inte att glömma resterande appar jag har inne som måste ominstalleras .. Vilket arbete. Eftersom jag inte vet vad som gör den så seg så kanske det är dumt o zappa in alla appar igen - men de behövs ju. Min tanke var att köra en Time Machine på den nuvarande - formatera och installera osx igen. öppna upp Time Machine och plocka in de program, synthar osv jag vill ha - är detta något att rekommendera eller ska jag helt enkelt installera om allt? Mår illa nästan av tanken. Adobe CS5 tar sin lilla tid och sen har vi fina NI Komplete som är ganska stort. Jisses - Men jag är MAc-user sedan 2 år tillbaka bara så jag vet inte hur jag skall ta mig till. hade det varit en PC så jo... Då hade jag blivit tvingad att formatera o blåsa -fast där har jag mer koll på hur jag rensar i systemet för att vidhålla den pigg o fräsch - med mac har jag noll aning. help!
  2. Ett bra tips - tack. Hör mig för på alla möjliga sätt för att hitta lokal, att bara nöja sig mett ett sätt funkar inte 🙂
  3. Hej, Vi har tittat på blocket och försökt googla så gott vi kan. Försöker hitta en liten plats i Sundsvall för att sätta upp studio då det inte går att trycka på så mkt i hemmet. Vendolin är ju off och kom då att tänka på det här forumet - men såg ingen riktig topic vart man kunde posta detta. Vart kan man söka efter studiolokaler online?
  4. Hej! Vart "kaooozz" haha Spåret som strulade med skumma brus i början var av mp3 format från början. Enbart den men bruset tystnade några samples innan själva ljudfilen började. Delayet fick jag helt enkelt bara skita i. Det pausar även vid play, uppspelning, så det är inte bouncen som är skum. Jag gjorde om och körde en export all och det var ändå konstiga småfel och ajg kände mig bara obekväm i situationen så jag valde att bounca ut spår för spår. Det tog ca 40minuter ... jobbigt - men det är inte roligt att bounca - tur att jag inte sitter i ProTools 😉 Arbetet på 42 spår ska slutmixas i ProTools dock så det är därför jag bouncar ut det hela. Min CPU och HD mätare i Logic står ju på max när jag bouncar , oroar mig. har inte rört några inställningar sedan installationen, jag är PC-användare från grunden så jag är inte helt hundra i allt ännu, Cubase är ju lite annorlunda.
  5. kallas jävligt bra gain control, frekvenskontroll och rumskontroll. Sen är det en fördel att mixa utanför en dator för det färgar ljudet jävligt mycket.
  6. Hej hej. Sitter och bouncar ut en låt som ska iväg på slutmix - jag har panik. ångest. Konkurs (lol). Behöver akut hjälp. Jag har ett par problem när jag bouncar ut mina spår i logic. Problem 1 är att när jag väljer export / all tracks to audio file så får jag massa noise och sprak & annat junk. Detta är alltså på spåret innan tex min melodi kommer - oljudet tystnar precis innan och återkommer sen inte i wave filen. Detta blir inte på alla spår - men på spår 1. Problem 2: jag har en h-delay på en vocal och vid bounce så pausas ljudet och sen börjar de igen. Detta lämnar ett parti av tystnad - väldigt jobbigt då det är i delay-svansen 🙁 bifogar mp3 på delay-problemet. Det har ju med minne o göra - men jag har nu skapat ett nytt projekt med enabrt vokalen sen har jag bara delay på och inget annat. Ändå får jag detta som resultat. HJÄLP!!
  7. MDM

    Batch Bounce

    Precis det jag hittade efter lite meny-klickande 🙂 (la det som en "edit" i min ursprungliga fråga sen - Men grymt med bildvisning för framtida folk.
  8. MDM

    Batch Bounce

    Hej! Finns det någon batch bounce i Logic? Kanske ett script för det? Kom igen - jag kan inte vara den första som önskar något liknande? 🙂 Med detta så menar jag att logic bouncar ut alla spår separat till egna interl. wave filer med samma startpunkt. EDIT: tror jag hittade något ... Export / All Tracks as Audio Files ....
  9. MDM

    Gradvist öka pitch

    precis den jag testat och gör inte det jag är ute efter. Att ställa in något i synthen är jag inte ute efter - jag vill ju kunna göra detta på ett wave spår också.
  10. MDM

    Gradvist öka pitch

    testade att ta pitch bend plugen i logic o automatisera den men den kan inte gå så högt. den har sin limit.
  11. Hej! Läskigt haha, jag postade precis en fråga om detta, skulle kanske läst detta innan. I låten "One" så har de ett plugion för detta. Såg det i en doku på youtube.. De köpte pluginet för o göra det , säger dom. Det handlar inte om en pitch bend i piano roll utan något som får spåret att pitcha i leka loss högre o högre o högre. Antar att de styrs med en automation.
  12. MDM

    Gradvist öka pitch

    Hej, Jag är väldigt ny med Logic och har inte full koll på allt som finns så det jag letar efter kanske finns inbyggt (?) Det jag är ute efter att göra är en effekt på ett midi spår eller wave spår. Tänk att jag har en melodi och den är på 32 tackter och jag vill att den pitchar upp, ja eller ner. Som att pitchen styrs av en automation. När jag gör detta på ett midi spår och in i boxen där tonerna är så blir det bara vajsing. Hela spåret förlorar kontroll. Jag vill behålla tempot men öga dess pitch efter en path och behålla så den går i rätt key också så klart. Vet inte om jag förklarar mig rätt och det låter nu kanske som en idiotfråga. Effectrix kan ju göra detta men den är ganska limiterad till längden på området jag kan göra detta. Detta gör tex Avicii på melodi i bromance .. även i SHM - One .. Så frågan är väl om det är ett plugin som jag kan använda för o göra detta i Logic eller finns det redan något i Logic som gör att jag kan få till detta? Asskum fråga förstår jag nu när jag väl skriver ner den - så om det krävs så kan jag väl fixa ett ljudklipp där detta görs. Tack
  13. MDM

    Arpeggio-plug

    Hej, jag undrar är om ni har tips på en arpeggio-plugin. Inte en synth utan en plugg som jag kan lägga på mitt track och göra arpeggio utav det, oberoende av vilken synth jag har på tracket.
×
×
  • Skapa ny...