Jump to content

wicked77

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About wicked77

 • Rank
  Nykomling
 1. Ok, ja så menade han säkert. Stort tack för all hjälp, trevlig helg!
 2. Guitar Nilsson, tack som fan för bra tips! Blir nog kanon den dagen jag behöver dom. Ingen som vet vad Beyondish menar när han säger att jag måste ha en spänningsregulator för att använda ett MIDI keyboard med USB-anslutning till iMac:en?
 3. Tack för snabbt svar, drloop! Låter ju kanon, bara att köra igång direkt alltså. Och köpa ljudkort när jag senare vill spela in gitarr osv. Har du även något hum om en spänningsregulator behövs, i samband med inkoppling av USB-MIDI-keyboard? Var en som nämnde detta tidigare, och då för att undvika ”dc off-set” eller nåt liknande. Slutligen - är det något jag bör tänka på, då jag ej har jordad el hemma?
 4. Tack för svar, Claes! Vill nog ha den bästa ljudåtergivningen som möjligt, så ljudkort alltså. Har ett par frågor om även detta isf: 1. Då jag lutar åt MIDI keyboard med USB anslutning, ska jag koppla keyboarden till ljudkortet då istället för till iMac:en? 2. Är det något jag behöver tänka på i ljudkort-väg, för att få så låg latency som möjligt? 3. Behövs en spänningsregulator från keyboarden, som Beyondish sa? Sorry för alla frågor. Google i all ära, men här finns det ju proffs. Trevlig dag!
 5. Hej! Har införskaffat en kraftfull iMac och laddat ner Logic Pro X. Som rookie på hemstudio, undrar jag vad jag behöver för att klara mig hjälpligt. Jag har mestadels tänkt spela in utan högtalare och bara använda hörlurar, och det jag ska använda är endast midikeyboard för tillfället. Ska precis köpa M-audios Oxygene midikeyboard med USB-anslutning. Behöver jag koppla den via extern ljudkort för att få det bästa ljudet? Är det någon skillnad på ljudkort och MIDI-interface? Tacksam för svar!
 6. Stort tack för svar! Trots ny burk vill jag ju spara så mycket plats som möjligt i den. Om jag sen går åt andra hållet, att jag tankar ner nåt ljud/loop jag inte vill ha -är det då superkrångligt att radera det?
 7. Precis laddat mer lpx och ser nu att det är uppåt 60 gig additional content att välja bland. Läst innan att det låg runt 20-30 gig. Såklart säkert en smaksak, och svårt att svara på, men är det något man verkligen inte behöver i lpx? Såg listan som killwithskill gjort, men som helt ny på logic är jag rätt lost. Sen undrar jag om materialet ligger kvar, om man vill ladda ner senare, eller om det försvinner efter x antal dagar? /Ny på Logic och Mac
 8. Ajdå...redan installerat både el capitan och logic PRO x. Får väl se vad som händer.
 9. Supertack för ditt svar, burnin Sven! Rackarns skönt att få hjälp av proffs när man är lite ny både på forumet och i mac/logic-världen! Har kört PC i alla år med diverse andra musik och ritprogram. Stort stort tack för grym hjälp implasticyde och burnin sven! Intressant också att kolla ditt klipp där burnin Sven! Nyss laddat ner el capitan och installerat externa disken för timemachine. Bara logic kvar och sen redo för lite musikskapande! Ha det gott!
 10. Stort tack för svar, Implasticyde! Och grymt intressant läsning om gränssnittabellen du gjort! Latency vill jag verkligen undvika, ska testa ett tag att enbart jobba i den interna och se hur det funkar. Annars blir det att spela in på en Thunderbolt-ansluten disk och då ssd antar jag. Känns skönt att veta att jag valt en bra dator Jag får läsa på om Timemachine. Har en g-drive usb3 1TB som jag tänkt för detta ändamål (förstått att man behöver 1,5 gånger så stor som interna storleken), men är inte haj på hur jag bockar av saker som ej ska säkerhetskopieras dit. Blir till att googla. Blir även till att läsa på om jag framöver då ska ha samplingar på en extern. Tack igen för svar!!
 11. Tack för utförligt svar, Burnin Sven! Inga planer på att installera onödiga appar, förutom eventuellt Photoshop eller liknande (som ju iochförsig tar upp en del plats) Kan man avinstallera appar som följer med iMacen och som jag inte kommer använda? Har även tänkt att tanka över de färdiga låtarna direkt, för att spara plats i den interna, då jag ju bara har 512gb. Slutligen, det du nämnde om att exportera hela projektet till en extern hårddisk och inte bara det färdiga stereospåret. Läst lite om det, att man då (så fort man startar ett nytt projekt) sparar det på den externa hårddisken och att macen då vet att fortsätta spara alla ändringar där och inte i den interna. Har jag förstått detta rätt? Och i så fall; Behöver jag ha en dyrare ssd med Thunderbolt eller klarar man sig med en usb3 snurrande hårddisk? Och skulle en disk på 1TB räcka för ett projekt? Såg att du kör LP9, men ska kolla om samma gäller för X. Det blev en massa frågor här, är som sagt helt ny på Mac och Logic och vill bara komma igång
 12. Hej! Har just köpt följande iMac och är helt färsk på Mac: iMac 21,5" 3,1 GHz Quad-Core Intel Core i7, Turbo Boost upp till 3,9 GHz 16 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM - 2 x 8 GB 512 GB flashlagring NVIDIA GeForce GT 750M 1 GB GDDR5 Vad jag förstår behövde man spela in sina projekt på en extern hårddisk/ssd, för att den interna disken inte kunde läsa och skriva samtidigt. Men iochmed att det nu finns flashlagring i nyare Mac-datorer ska detta inte vara ett så stort problem längre. Har även förstått att man, för att få ut så mycket prestanda som möjligt, beehöver dela upp samples, ljudbibliotek, pluggar mm på olika externa hårddiskar (eller interna om man har torn). Min fråga är, med tanke på min nya iMac, klarar jag mig om jag skapar min musik i macen och sen bara för över låten när den är klar till en extern hårddisk och raderar den i macen för att spara plats? Och alltså då har hela Logic Pro X och allt dess innehåll, plus mitt projekt på macen? Stort tack på förhand! /Nybörjaren
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.