Jump to content
Annons

Hellpig

Medlem
  • Antal inlägg

    4 805
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    13

Fler inlägg i bloggen av Hellpig

  1. Hellpig
    Hämtade min Ibanez DTT700 igår, lite besviken över att den inte var helt korrekt justerad - E & A-strängarna ligger emot lite grand på band 1-3 så jag funderar på att låta dem fixa det. Dels är jag inte särskilt duktig på att skruva med gitarrer själv och dels vill jag ha den rätt justerad från början så att man vet att det inte är ett måndagsex med sned hals eller något annat sånt trist. Hur som helst, första intryck (har bara hunnit lira en halvtimme på den) är den är väldigt lättspelad, ingen överraskning där - alla Ibanezgitarrer som jag ägt (och det är några stycken!) har varit det. DiMarzio-mickarna är ganska "aggressiva", hög output, men inte som aktiva mickar. Bra sustain och ton. Tung! Jo, tycker man att en Les Paul är tung så är den här snäppet värre tror jag bestämt. Inga anmärkningar på finishen, det har pipits en del om att denna modellen är tillverkad i Indonesien och att det skulle innebära lägre kvalité men det är inte något som syns på ytan i alla fall. Kommer med ett trevlig hardcase också, tyvärr inte något man får med varje gitarr nu för tiden (en gång i tiden var det en självklarhet!). Blir nog lite mer att skriva om när jag fått den justerad och hunnit spela lite mer på den.
    Destroyer - Ibanez.com
  2. Hellpig
    Jag har alltid tyckt att "Explorern" är en läcker gitarrmodell och har nog funderat på en sådan sedan börjat på 90-talet, men det har aldrig blivit av. Ibanez gjorde en reissue av sin Explorervariant, Destroyer, för ett par år sedan och jag måste säga att jag tyckte att den var riktigt grym. Inget svaj (huzzah!) och ganska råa mickar från Dimarzio men nej, har inte blivit något köp av. Förrän nu. Kollade häromdagen i Musikbörsens katalog som kom för ett par veckor sedan och såg att de hade ett begränsat antal till reducerat pris, nu eller aldrig tänkte jag. Inte för att jag har råd med den egentligen men det får gå ändå - hämtas upp nästnästa fredag, tjohoo! Måste dessutom varit meningen att jag skulle ha en för det fanns bara ett exemplar kvar när jag beställde!
    Ibanez DTT700 Destroyer
    Har inte varit överdriven aktiv i studion men har lagt ett par solon till kommande Hellvalla-låtar i veckan och skickat till Mr Boss Man för godkännande (?). Man får la se vad han har att säga om dem. Hoppas även på lite trumspår från Arocker till "Dressed to Kill" projektet som snart fyller två år, det har tagit alldeles för lång tid!!!
  3. Hellpig
    Så värst mycket spelande har det inte blivit i veckan men lite kreativ har man varit o petat upp lite material (mest gammalt) på Youtube:
    Universal Flytrap - Drughog (1994)
     
    Universal Flytrap - A Gun is a Strange Obsession (1994)
     
    Universal Flytrap - The Hollow (1994)
     
    Universal Flytrap - Prepared Geezer (1991/2)
     
    Sista låten är från ett samlingsalbum som kom ut på vinyl i rätt begränsad upplaga... snart slut på retromaterial - dags att lägga upp lite nyare alster. Synd bara att man är så kass på att slutföra saker nu för tiden!
  4. Hellpig
    Fixade till videos (bli inte alldeles till dig - det är bara stillbilder till våra låtar) Hellvalla Burns första tre låtar. Kan ju inte skada att vara tillgänglig på tuben, eh?
    High Expectations
     
    Low on Adrenaline

    Midnight Crisis
     
  5. Hellpig
    OK, tyckte det var dags att starta en blogg - man får väl se om man kommer att orka uppdatera den men jag hoppas så. Till att börja med så är "Shrine of Distortion" ett namn som jag använt både som band/artistnamn och som samlingsnamn för diverse projekt jag gjort. Lite som ett bolagsnamn ... fast det är ingen bolag. Så, tänkte även ta en lite genomkörare på de projekt som är aktuella:
    * Dressed-To-Kill-projektet.
    Jag drog igång detta sommaren 2009 eftersom jag var nere i en kreativ svacka och kände att jag spelade för lite gitarr. Det hela artade sig till en KISS-tribute i form av en inspelning av hela deras platta "Dressed to Kill". Varför det blev just den kan jag inte svara på, jag hade bara klart för mig att det skulle vara en av deras tidigare plattor eftersom det är de albumen som är något att ha! Det finns grunder till alla låtarna lagda plus en bonuslåt (Shout it out loud, som lades till på request av Valle) och egentligen är det inte så mycket kvar att lägga till innan det är redo för mix. Har lagt ut en råmix av "Love her all I can" på tuben och skall lägga in en länk senare, när jag kan göra det. Kan läggas till att det finns insatser av flera olika Studio forum-medlemmar med här!
    * Hellvalla Burn
    Det finns nya grunder att spela gitarr till, skall bara finna inspiration till att göra låtarna rättvisa.
    * Techno-metal
    Har en låt mer eller mindre klar i ett techno-metal-projekt och håller nu på att göra om "Mikrofonkåt" i en version som skall passa in där. Hela idéen föddes egentligen för länge sedan när "Pain" blev poppis för några år sedan. Han presenterade sin musik som just "techno-metal" men det var en dålig definition enligt min förvirrade hjärna så då tänkte jag helt enkelt att jag får väl göra det som jag tycker att det skall låta då. Sagt och gjort... nästan. Två låtar på 6-7 år varav en är en cover - det är ju inte direkt så man känner att man överpresterar!
    Mer att komma, hoppas jag!
×
×
  • Skapa ny...