Jump to content

gurraljung

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About gurraljung

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 1. Tack så mycket för de snabba svaren! Jag har kollat lite på det olika mikrofonerna som ni har föreslagit och jag fastnade faktiskt ganska mycket för just Blue Spak. Det verkar som en väldigt prisvärd mic och kommer nu komplettera den jag redan har på ett bra sätt. De andra mikrofonerna ska jag ha i baktanken inför senare inköp, speciellt de lite mer exklusiva, kanske Shure KSM32. Nu gäller de som sagt att bara komma igång med inspelningarna och realisera allt material man har. Utöver mikrofoner så ska jag också köpa ett Focusrite, 2i2 eller 6i6, lutar åt 6i6 pga av piano och dylikt som man senare kan kunna behöva pluga in. Tack! Ni har lärt mig lite nyttigheter:)
 2. Hej alla! Heter Gustav och är relativt ny i studiomiljö. Hårdvara är ett stort landskap som jag inte är vidare bevandrad i tyvärr. Ska läsa en distansutbildning på Mittuniversitetet, Musik och Ljuddesign 120hp. De rekommenderar att man har två mikrofoner. Jag saknar 1 och har en medelmåtta till mikrofon hemma. Den jag har hemma är en Rode NT1-A. Så jag behöver nu en bra all-around mic och ett usb ljudinterface (Hade tänkt mig ett Focusrite) Så för att få lite av mina preferenser för inspelning. Till våren nu ska jag införskaffa mig en Furch gitarr, underbart ljud som jag gärna vill kunna fånga i alla frekvenser. Micen måste alltså kunna göra den gitarren rätta. Värt att nämna är att jag är sångare och är lite överallt i registret (hah), jag är bas, men mikrofonen måste funka bra för falsett och ibland för lite kraft. Jag tänker mig något kring 2000kr, men tar absolut tips i andra prisklasser med, för framtid eller spontant påslag på tänkt budget. Hoppas att hitta inspiration bland alla medlemmar här på forumet och att jag i framtiden kommer kunna ge inspiration och konstruktiv kritik och ge smakprov på olika reslutat! Tack så mycket Mvh Gustav
 3. Tjena! Är en aspirerande musiker, vilket mål det har vet jag inte men ska nog inte haka upp mig på mål. Det kanske mer är en idé om vart man vill komma. Har hållit på med musik ett bra tag och jag hoppas att det genom åren har blivit lite kvalité över musiken jag gör! Spelade akustisk gitarr på musikskolan som liten och vidare genom högstadiet. På gymnasiet blev det estetiska linjen, fast jag va lite i skymundan hela tiden, tog aldrig för mig. Under den tiden utvecklade jag mig mer mot sång och el-gitarr. Måste erkänna att teori inom musik aldrig fångade min uppmärksamhet och jag skulle kunna resonera över varför det kan vara överskattat, men det är det inte. Nog mer en idé som kommer från att jag inte kan teori så bra, jag inte helt värdelös förstås! Efter gymnasiet slutade jag nästan helt med att spela cover och sånt. Det kändes lite meningslöst att sitta och spela andras musik när man kan göra egen. Tror det handlar mycket om att våga göra egen musik och inte skämmas över hur det låter. Ingen är bra till att börja med utan det är något som byggs upp och formas efter vad du har lyssnat på genom hela livet. Det är mycket intressant det här med hur ett sound är och varför någon har just ett sound och varför andra inte har det? handlar det om att forma ett tänk genom all erfarenhet man har av musik som passar den "normala" människan, tex inom pop. Numera lyssnar jag på nästan allt, kanske inte country eller dansband (kanske nån dag, vem vet) men det är något jag verkligen är tacksam över. Förmågan att kunna lyssna på det mesta och se något bra i det, det blir så spännande att skriva musik då, själv. Är ganska ny när det gäller mixning och det är nog det jag vill förbättra mig i. Just nu är jag nog en typisk sån som gör små snuttar och ofärdiga låtar som ligger i högar. Här är ett litet smakprov som jag är nöjd med, hör potential men har inte lyckats få fram allt som jag vill. Ni för bedöma själva! For a Friend heter den och är lite glad electro..heh.
 4. Tjena! Kan nämna lite bakgrund först så det blir lite intressant. Har sysslat med musik under lång tid. Nu på senare tid så har jag äntligen fått upp ögonen för att spela in hemma! Har spelat in förut men det va inte jag som höll i det och därför lärde jag mig inget.. Så nu ska jag på egen hand och med lite hjälp av er förhoppningsvis lyckas! Jag har material som jag vill spela in i form av gitarr och sång. När allt är klart och när jag känner mig redo så kan jag också skicka in resultatet om det önskas. iaf! Det enda jag har är en dator (Dell Inspiron), min röst och en gitarr. Så utöver det vad kan jag tänkas behöva för en basic hemmastudio med bra kvalité! Jag har tänkt mig en pris nivå på mellan 3-4000kr. Jag gissar på att jag behöver preamp, ljudkort, kondensator mic. Vad finns det för olika hårdvaror på marknaden till mitt önskade pris som är bra? Kan tillägga att jag är mest intresserad av en bra ton för sången. Gitarren kommer spelas in som ren och utan dist. Tack så jättemycket för ert engagemang!!! /Gustav, musiker i Visby.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.