Jump to content

meardeR

Medlem
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

7 Followers

About meardeR

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man

Personlig information

 • Hemsida
  http://www.redream.se
 1. kul! men konstigt att jag bara får felmeddelande: Download file UAD-Mac-v700.zip doesn't exist..
 2. Blev en 27 tums skärm från Asus, en UAD Satellite Duo Custom och ytterligare en extern hårddisk WD mybook 2 tb . Det här med bilder var inte lätt.
 3. Det är förvisso inte jättelångt mellan Cupertino och San Fransisco men jag tycker att en Snoop Lion vore på sin plats.
 4. Jag har lovat mig själv att vänta tills Apple släpper Snoop Lion och tar tillbaka den gamla apple-loggan med reggaefärgerna.
 5. Jag har tänkt söka själv. Bor i Malmö och har jobbat i Köpenhamn sju månader och även om det inte var din huvudfråga så angående språket: Det kommer du in i fort om du bestämmer dig för det, bör inte vara något hinder. För mig tog det kanske 3 veckor innan jag hängde med i dialoger. Vet tyvärr inte hur marknaden ser ut, men lycka till!
 6. Vet att Christian Walz använde Soundtoys plugin Echoboy och eventuellt deras Decapitator bland annat på hennes röst.
 7. En digital ljudkälla per kanal. Analogt kan man väl koppla en mick till en hel orkester och spela in allt på en kanal om man vill det. Logic Pro fungerar bra som en "miljö" där du kan skapa låtar från scratch, hur bestämmer bara du och den mängd kunskap du har. Det är ett program som används säkerligen på en hel del av de låtar du själv gillar( eller inte, vad vet jag, då det används i många produktioner) att lyssna på så det bör räcka till. Hur mycket man kan lära sig på egen hand, genom att klicka är nog högst individuellt. Du hittar många bra tutorials på till exempel youtube där man kan se hur man gör för att skapa olika effekter, ljud eller olika partier i en låt eller tekniker för att använda till ex. kompressorn och annat. Jag är långt ifrån självlärd, men bemästrar det inte heller. Det är ett work in progress.. Min rekommendation är: bekanta dig med de olika instrumenten i programmet, och de olika effekterna. Känns det inte överskådligt så börja med instrumenten som ES1, ES2 och ultrabeat som är en trummmaskin. Sedan effekterna reverb, delay och equalizer. Sedan provar du runt lite fritt. När du är bekant med dem, kanske ta en låt du gillar och studera..lyssna på mycket och sedan försöka efterskapa. Inte i syfte att härma utan att förstå teknikerna bakom. Lite, jag gillar denna låt för att " han, hon, dem har använt detta ljud här..och denna effekt eller nåt" Hoppas det är begripligt, ska ut på Mamöfestivalen och köpa en lomitoburgare nu, så är mer än stressad.
 8. Eric Prydz, Klas Åhlund eller Johan Schuster hade jag gärna lyssnat till under en dag.
 9. Senaste inköpet blev en AKAI LPK 25 som jag älskar. Minimalt med känsla. På tok för liten men jag har kommit på att jag uppskattar att kunna snabbt skissa ner idéer när jag är bortrest. Behöver inte så mkt mer.
 10. Ah, Se där. Jaja, Det finns ju annan musik att lyssna på.
 11. Grymt! Bra, med tanke på omfånget av plugins så är det guld att få nån sorts fingervisning. Minns att jag hört att UAD med visst mellanrum kör drive´s där de rabatterar vissa paket rätt så rejält. Följer Teltronix Compressorn & Pultec Eq´n med från start med det Satellite-kortet du har?
 12. Jajemän. Och det är litet och smidigt att ta med också. Kul! Har du några favoritpluggar att tipsa om, bland UAD´s?
 13. Så kul med Komplete 8, gratulerar. Jag har inte erfarenhet av 8:an men jobbar dagligen så gott som, i 7:an. Det varierar från person till person säkerligen. Jag hade sagt, hur torftigt det än kanske låter, sätt dig ner och nöt. Det har jag gjort och är väldigt tacksam för den tiden som jag lagt ner, även om man säkert hade kunnat lära sig snabbare. Du lär dig vilka presets du gillar, vilka effekter som funkar var och så vidare.. Komplete är ju rätt omfattande och det kan vara en idé att fokusera på en synth/ plugin i taget för att lära sig den och sedan gå vidare..även om det tar lite tid. Finns många videor på youtube som beskriver hur du skapar olika effekter och ljud med de synthar och pluggar som ingår i Komplete.. Den jag kan komma på är en kille som gör väldigt bra videor för logic som heter iammusicmogul även om det är mer för just logic vet inte hur mycket detta var till hjälp men hoppas du trivs med Komplete!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.