Jump to content
Annons

BlipBlop

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ksn man göra detta i reason? Det låter som quadraverb? http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=33703#comments Är det reverb på reverb? Är det nån som vet? Tacksam på förhand
  2. Helt klar trevligt ljud. Använde Josh bara Reason eller gick han vidare in i andra program? Berätta, nu blev jag nyfiken! Här är en till låt från jobbarpolarens magiska skiva, Infected mushroom "Saeed" (Techno/Metal) som också har samma rena sound, man kan höja hörlurana duktigt utan att det är besvärande. Jag har ofta tidigare känt mig trött och sliten i örona efter ha lyssnat på musik, men detta sound är helt nytt för mig. (förlåt mig, jag har haft fullt upp med småbarn och arbete, har inte hängt med i utvecklingen) Jag måste kicka i gång Reason och prova det där med kort reverb med engång
  3. Jag har haft Reason 2002-03 en sväng (blev pappa och hade inte tid) sedan köpte jag de igen, nyss. Jag har haft aningar att Reason inte hänger med ljud mässigt, vilket eqlipse bekräftar, och jag tror han har helt rätt. Men jag vill helt klart jobba med den ljud bild som jag hört av musikexemplena som jag gav. Däremot kanske det inte är läge för mig att byta till VST och andra dyra program ännu (min datas DSP svettas redan, behöver ny) utan jag får växa ur Reason/Record som eqlipse också tidigare gjort. Men om det gick gick att köra via Rewire, nån redigering eller om Record har nån ny funktion med andra program så vore det guld. Går det att köra pluggins via Rewire?
  4. Hold your horses!! Det var inte mening att göra folk osams, med mitt inlägg, så vi sätter punkt för offtopic spåret. Jag har fått intressanta svar och inlägg. Anledningen varför jag kör Reason är att det ser ut som riktiga instrument, går att koppla med kablar osv, inte lika läskigt som mer avancerade program med pop-up förnster med olika instrument. Det var helt enkelt lägre tröskel för mig som pysslade med hårdvara tidigare. Nu har jag nyss skaffat Record, som ger iallafall lite mer redigering. Kan Tbruce utveckla lite om Reverben - Impulsreverb ? En av mina funderingar (kan väldigt lite om data-redigering/mjukvara) är om de: * Redigerar/mixar alla instrument var för sig för att skapa det "lena" men ändå "vassa" ljudet. (vilket jobb) * Redigerar/mixar till först efter det samlade "utljudet" med nån plugg-in eller så, dvs nån efter redigering, som håller igen ljudet så det inte sticker iväg. Finns det något som är som en compressor/limiter som tar bara vissa frekvenser? Jag tror Cubase är nog riktigt bra, men är nog inte sugen på skaffa/lära mig nytt system, men kanske däremot något "efter-redigerings-system" Vad finns det isåfall? Edit: Exaile - låten Tied UP är nog ett bättre exempel ang. ljudet, de kör typ samma ljudbild.
  5. Jag fick ett par låtar av en jobbarpolare, av ett Trance/techno ban som heter Vibe Tribe från Israel. Jag la märke till att ljudet, hur dom än skruvar på filter och frequency mm, aldrig "sticker i örona" men diskanten är ultratydlig och ljudbilden är bred och nära, och knorrljuden är krispiga som Wasa-knäcke. ( som exempel låten "In Core") Hur i hela världen gör dom!? Jag satt med Reason och försökte ta ner lite vassa frekvenser, men då tappade jag tydlighet direkt. Vibe har super-super tydllighet, men ändå lent som Lambi toapapper. 😄 Går det att genomföra med Reason?
×
×
  • Skapa ny...