Jump to content
Annons

Bunkert

Medlem
  • Antal inlägg

    201
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av Bunkert

  1. https://youtu.be/SBughtXVnVU En favorit. 9min 40sek jam ihop med pianisten Joel Lyssarides. Detta var första gången jag trummade sedan min dotter föddes, ett par veckor innan. Fina minnen. Tycker virvelljudet blev så bra. Trackar överhänget genom en Buzz Audio SOC 1.1 vilket bidrog. Annars går allt in i 4ch Forsell SMP 2a och 4ch Earthworks 1024. (Hur får man länken att visas som filmruta?!)
  2. Kul att se! 🙂 Jag skulle nog ha flyttat in cymbalerna lite in mot mitten och satt upp ett stereopar till hela kitet. Men om det är skivproduktion du spelar in till, så skulle jag ha krånglat lite och satt upp instrumenten mitt i rummet. Det viktigaste är väl att det känns ergonomiskt för dig när du lirar!
  3. Senaste prylen: Cranesong Egret summeringsmixer. Tjoho!
  4. Alltid mäta först Lindblom! 🙂 Hur har det gått?
  5. Hehe! Ganska omöjligt att berätta hur allt detta skall få plats. :) Jag som är slagverkare själv skulle nog rekommendera att du kan låta congas stå och kanske ett par cymbalstativ. Det andra kan vara placerat på hyllor så att det inte blir resonans i de saker du inte spelar på. Du vill ju ändå ha en specifik uppmickning för varje instrument. Så allt på en gång är ingen bra idé. Det blir dessutom oergonomiskt att spela när det står en mängd andra nstument inom armlängds avstånd. När du övar kan du ju hitta placeringar för olika kombinationer av instrument som du vill kunna spela samtidigt. Uppdatera gärna med bilder här!
  6. Någon som går i liknande cloudtankar? De klassiska Echophon Gedina A som jag fick tips om på Gearslutz funkade tyvärr inte. De släpper inte igenom de högsta frekvenserna, vilka istället studsar tillbaka pga det målade färgskiktet. Så det blev denna platta istället! https://www.don-audio.com/CARUSO-ISO-BOND-WLG-040-100mm-Akustikvlies-Schallabsorber Klockrena spec!
  7. Hejsan! 1an är Neumann U67 i original. 2an är vår första prototyp som vi kallar mk1. 3an är vår tredje prototyp, mk3. I en summering av kommentarer här, på gearslutz, youtube och Facebook så gillades nickarna i följande ordning: BT67 mk1 50% BT67 Mk3 25% Neumann U67 15% Trots att de flesta gillade mk1 landar vi nu på en mk4 som ligger precis mellan mk1 och mk3 i sound. Den har en perfekt balans mellan mjukhet och silkeslen krisp 🙂 Vi har hittills 17st beställningar. Vi tillverkar 30st i första batchen.
  8. Hur har det gått? http://www.diffusor.com/ Kolla med Matts Odemalm, han kan rita studio åt dig, så kan du bygga den själv, och sedan hjälpa till att mäta upp rummet och justera, så du får en helt frekvenslinjär lyssning!
  9. Bunkert

    Material till cloud?

    Vad säger den samlade kunskapen här? Kan jag använda detta material till ytan på en/ett cloud? http://www.ecophon.com/sv/produkter/Akustiktak/Gedina/Gedina--A/ jag tänkte givetvis fylla på med mer material ovanpå de 15mm tjocka skivorna. Men är ytan/materialet i ecophonskivorna ok? Om det funkar så monterar jag dem i ett 60x60 bärverk, lägger stenull ovanpå och kör en rejälare trälist som ytterkant.
  10. Hejsan! Det vore trevligt med lite hjälp. Vilken mikrofon föredrar du av dessa tre? 1, 2 eller 3? https://youtu.be/jEOZ8oJK0QY 2st är nybyggen under utveckling. Byggd runt K67-kapseln, just nu i två olika versioner. Den tredje i testet är en Neumann U67 i original. Jag säger inte vilken som är vilken. Gissa gärna, men framför allt ge lite feedback på de olika sounden, så vi får lite utvecklingshjälp och kommer vidare. Det börjar bli rätt lurigt ju närmare slutet man kommer. Är det bra? Är det något mer som går att förbättra? Lite mer om inspelningen i youtubeinfon!
  11. Ha ha ha! Hittade lösningen via en knapp "2ROW" i den ljusblå sektionen på panelen till höger.
  12. Sitter med ett RME Fireface 800 framför mig. Total Mix ser snyggt och prydligt ut med ingångarna högst upp, playback i mitten och utgångarna längst ned. Koppar sen in RME UFX och då ser Total Mix Fx väldigt oorganiserat ut, och jag kan inte hitta var jag ändrar layouten så att allt är upplagt som på bilden av Total Mix till RME Fireface 800? Jag har provat att klicka på den lilla trekanten vid texten Layout Presets längst ned till höger, men där gick det inte att ändra. RME Fireface 800 / Total Mix RME UFX / Total Mix Fx
  13. Tack Signia! Allihopa! Kan vi sluta prata om definitionen av ordet "upplösning" här och nu? Vi vet ju alla vad det betyder. Vi menar alla samma sak, men jag använde ordet i jämförelse med orden klarare, renare "mer högupplöst" som jämförelse med en bild etc. Vilket jag i efterhand förklarat ett antal gånger här i tråden. Så. Då är vi klara med det. Wellness hörde det, jag hörde det, en väldigt stor majoritet av de som var på plats hörde det. Men var så goda, skriv 10.000st ytterligare inlägg om att ni inte tror på det. Eller kom på nästa event där det testas kablar. Tyvärr så är jag inte så otroligt sugen på att bjuda in här på forumet längre. Men till nästa event ska ni ändå veta att ni är Mycket Välkomna allihopa! Men jag tänker inte lägga ned så här mycket tid på att försöka berätta att jorden är rund igen. So long boys. Vi hörs. Jag lovar att återkomma, men jag gör det i ett annan tråd. Med det utlovade mastodonttestet. Där kommer alla kablar att testas. Gitarrkablar, mickkablar, elkablar, högtalarkablar, även kontakter till alla olika kablar. Allt ska presenteras. Det är bara en fråga om tid. Jag säger inte att det är ljudskillnad på elkablar. För jag har inte själv upplevt det. Men jag tror att det är ljudskillnad på elkablar. Och det tror jag ända till att jag har bevisat att det är så. Eller ända till att jag har bevisat att det inte är så. Jag kommer inte läsa denna tråd mer nu innan årsskiftet. Troligen inte efter årsskiftet heller. Måste jobba nu. Men var så goda. The floor is yours. Kul att jag fick vara med och starta detta fantastiska tråd. Jag tror det kommer bli riktigt riktigt lång. God jul! /Bunkert
  14. Vi kallade bara kablarna för 1, 2, 3, 4, 5, 6 och sa inte ens vad de hette. Det var ingen annan än jag och en till som visste när vi lyssnade. Först ett varv med 1-6 och 6-1 med akustisk stålsträngad. Sedan ett likadant varv med elgitarr spelad av en annan gitarrist. Vi diskuterade inte om det fanns någon gemensam favorit. Men att det var olika sound på dem var nog de flesta överens om.
  15. Jag hade med en portabel rigg med RME UFX, supertransparanta Earthworks 1024 och stereopar Neumann KM84 och DPA 4090. Även en systemkamera med HD-video. Men jag fikade och pratade med folk istället för att rigga upp grejerna. Jag har tillgång till alla de sex kablarna vi hade med, så om så önskas kan jag skicka en inspelad gitarrloop genom dem, spela in och länka till inspelningarna här. Det var två kablar från Analysis Plus, en Silk 050, en Fender, och ett par till. Ja, det var verkligen en trevlig kväll! Kvällens bästa för mig var att se hur alla som var där kom igång mer och mer under kvällen och pratade en massa med varandra. Det var också väldigt kul att höra den nya gitarren med flytande lock. Sist jag hörde den var innan den intonerats av Anders Sterner.
  16. Rullband är väldigt dyrt tyvärr. Kunderna i din studio kommer att få betala i runda slängar dubbelt så mycket om du ska kunna täcka kostnaden för banden. Eller har du kanske tillgång till massa band som går att återanvända?
  17. Ja, tråden är egentligen bara en inbjudan. Men jag vill ändå rikta ett stort tack till alla som varit med och engagerat sig i alla frågor som uppstått längs vägen. Nu är det kväll och dags att avsluta denna dag. Dan före doppardan. Välkommen till Kungsängen på paketöppning imorgon. Det är alltså inte i min egen studio vi ska vara, den ligger i Sthlm city. Eventet är i Kungsängen ute hos Intelligent Sound. Adressen dit, samt info om pendeltåg finns på inbjudan. OSA till mailadressen i inbjudan om ni vill bli hämtade vid tåget så fixar jag det. Välkomna!
  18. En idé är att göra en förproduktion i en lokal som låter grymt bra. Ställ upp bandet som för konsert och gör en tvåkanalsinspelning. För att panorera ljudbilden, be personerna flytta sig lite. När du fått den rumsplacering/ljudbild du villl ha. Så gör en inspelning. Finns det något på inspelningen som behövs stödmickas? Då har du två extra kanaler till det.
  19. Att leta reda på en massa meningar från en enda person, ta dem ur sitt sammanhang, rada upp dem på det här viset kryddade med diverse motfrågor och påståenden och vilja bygga en diskussion vidare på det är rent ut sagt befängt. Låt oss sluta där. Låt oss sluta där allting började. Vissa tror. Andra tror inte. Vissa hör. Andra hör inte. Vissa mäter. Andra mäter inte. Etc etc. För min egen del kan jag säga att jag har runt 100st kontakter från Furutech och ett par fördelardosor i min studio. Bara dessa har kostat mig runt 50.000kr. Jag kan säga att jag köpte dem därför att de förbättrar ljudet något så djävulskt. Sedan har jag ett par hundra meter kabel också som har gett ett lika stort lyft de med. Också för väldigt mycket pengar. Anledningen till att jag under ca ett års tid successivt bytt ut varenda kabel och kontakt är att det låter så sagolikt mycket bättre med de nya kablarna och kontakterna. Jag kallar det upplösning, andra kallar det något annat. Jag har suttit i 10, 20, 30, 40, 50... timmar vid lödstationen. Jag har gjort den här stora investeringen och lagt ned tiden på det för att det verkligen var värt det. Sedan kan det sitta massa demonproducenter m.fl. vid sina tangentbord och säga att jag bluffar. Men vem är det som bluffar egentligen? Har ni hört min studio före och efter? Nej. Och ändå sitter ni på era stolar i vårt avlånga land och tokbluffar vid era hemmadatorer. Eller sitter ni i studion och mailar? Har ni tid med det? Uppenbarligen för lite jobb kanske... Jag har också en preamp för 65.000kr. Den köpte jag dock olyssnad. En ren chansning, dock på rekomendation från en inspelningstekniker som jag verkligen litar på. Det är det ingen som raljerar om. Well. Imorgon smäller det. Kom till gitarrljudsträffen och hör med egna öron vad jag snackar om.
  20. Testade telekablar på elbas igår i studion. Oh lord vilka olika sound de hade. Kopplade om på ca 3-4 sek, så det var lätt att höra skillnaden i ljuden. Det som var mest häpnadsväckande var hur annorlunda det kändes att spela med de olika kablarna. Kablarnas ljud hade helt olika timing. På detta forum verkar det vara flera som inte tror på detta. Men kom på söndag säger jag och hör. Den som inte hör skillnad är antagligen nybörjare på att lyssna och analysera det en hör, eller så har personen i fråga fel på sin hörsel. Den som känner sig trampad på tån, eller örat, kom och lyssna och låt en ny ljudvärld öppna sig. Tre olika kablar från Analysis Plus Fenderkabel Monster Cable Silk 050 med Furutechkontakter Samt en ordinär sak med Amphenolkontakter. Varje kabel hade sitt unika sound. Vi tar med alla sju kablar på söndag.
  21. Så man måste alltså spela in signalen först. Sedan spela upp den igen, genom först kabel 1 sedan kabel 2, synka klippen, fasvända den ena, spela upp båda klippen samtidigt, spela in ljudet och så ha en fil som antingen är tyst eller låter? Finns det något mer sätt?
  22. Ja, precis. Själv har jag inte hört skillnad på olika lödtenn, men det finns de som hävdar de har olika sound. Så att ha två identiska kablar med enda skillnad att de har olika lödtenn i kontakterna och jämföra dem A mot B. Det skulle jag t.ex. vilja göra. Jag vill verkligen testa själv om jag kan höra det andra hävdar att de hör. AB-testa kontakter på samma sätt har jag gjort en massa, och där skulle det vara kul att få ned någonting "på tape" så att säga, så att andra som inte är på plats också kan höra den skillnad jag hör. Men det är ju synd om hela testet avfärdas som felaktigt när man nu anstränger sig att få till det. Så. Hur ska jag göra testet?
  23. Jag undrar verkligen vad som ska hända med den här tråden efter eventet... Ok. Hör upp nu gott folk! Om jag ska göra en superkorrekt mätning på eventet på söndag av ljudsignal A och jämföra mot ljudsignal B. Hur ska jag göra då? Det naturliga för mig är att man t.ex. A: Spelar ett par fraser i en förstärkare och sedan spelar ett par fraser i en annan förstärkare. Sedan efter ett par varv fram och tillbaka kan man säga vad man tyckte om bäst. B: Samma med kablar. Spela lite med en kabel, byt kabel, spela lite till, byt tillbaka, spela igen osv. Om man skulle sätta upp ett stereopar i rummet och spela in det hela, så kommer det förmodligen höras skillnad på förstärkarna under test A och på kablarna i test B. Men om jag förstått rätt så duger inte detta. Eller? Man kommer visserligen höra skillnad på de olika sounden i förstärkarna och kablarna, men gitarristen spelar ju också lite olika varje gång, så det blir liksom ingen kliniskt ren testmiljö. Jag själv är ju nöjd med att själv med min hjärna tolka/mäta signalerna som kommer in i mina öron. Men hur ska jag gå tillväga för att göra en 100% korrekt mätning av kablarna, kontakterna och till och med (kastar in en ny brandfackla) lödtennet? T.ex. A: Silk 050 kabel med Furutech telekontakt och Furutech lödtenn B: Silk 050 kabel med Furutech telekontakt och STANNOL lödtenn A: Silk 050 kabel med Furutech telekontakt och Furutech lödtenn B: Silk 050 kabel med Neutrik telekontakt och Furutech lödtenn A: Silk 050 kabel med Furutech telekontakt och Furutech lödtenn B: Klotz kabel med Neutrik telekontakt och STANNOL lödtenn Etc. etc.
  24. Tro det eller ej, men om man jämför med en bild, så låter det med de nya kablarna som att "bilden har fler pixar per tum", det finns mer information i den, den har högre upplösning. Det är förstås inte 44,1khz in i kabeln och 96khz ut ur den. Men det låter renare, öppnare, klarare, speciellt i de högre registren med mina nya kablar och Furutechkontakterna, än men Klotz, Vovox med Neutrikkontakter och annan kabel som sägs vara den bästa. Tro det eller ej. Men så är det. Nu är det snart 8 hela sidor i den här tråden om dessa fantastiskt engagerande kablar. Men eventet handlar inte bara om kablar. Det handlar om musik.
×
×
  • Skapa ny...