Jump to content

läppglans

Medlem
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About läppglans

 • Rank
  Nykomling
 1. gips taket är isolerat med glasull och den hänger inte tätt mot hårdväggarna. Så tak luft kan röra sig till utrymmet bakom gips väggen borde det inte ta bort resonans?? men det är sant att jag inte bygger ett studiorum direkt. bara jag slipper grannar blir jag nöjd
 2. självklart vet jag det! jag har frikopplat gipsskivorna från väggarna men det är golvet jag behöver tipps med =( jag har tänkt rulla ut 6 eller 4 mm korkrulle som underlägg för laminat men tror inte det blir tillräckligt bra, hade ju hoppats på att skrik ljudet försvinner med betongkonstruktionen jag gjort men trots att alla sprickor och glipor borta så hör jag skrikande barnet endå men självklart inte lika tydligt som förrut. om man lägger utegips 9mm på betongen kommer det hjälpa??? (själklart har jag jag kollat upp om jag kunde bygga betongolv och om huset klarar av det. Sen är det lite annorlunda regler i huset jag bor i lägenheten är köpta fri från medlemskap osv som en villa kan man säga )
 3. wow mycket snyggt har du bredspacklat gippskivorna på väggarna?? ser så släta ut
 4. ingen som kan säga ngt om betong golv?? jag själv är missnöjd=( kan fortfarande höra grannar om jag lägger örat mot golvet men det kanske ska vara så?? sen så har ju inte all fukt kommit ur betongen och vatten leder ljud bra så det kanska blir bättre om någon månad eller vad tror ni? måste få veta om vad proffsen tycker här ska ju gå vidare till golv bygget i vardagsrummet sen hjälp!!
 5. bor i en lägenhet på fjärdevåningen. när jag blir klar med sovrummet ska jag göra likadant i vardagsrummet, vad tror ni ska jag fortsätta på samma sätt i vardagsrummet??? sen blir det gipsskivor på väggarna blir isoleringen bra? ska jag ändra på ngt? taket: glasull + gipsskivor golv: tunn asfaltsmatta, ett lager lekakulor, betong , sen blir det underlägg och laminat på, om jag har fattat det rätt så har jag byggt ett tungt flytande golv?
 6. om jag reglar upp 60cm lägger 5cm glassull mellan reglarna och sen osb skiva 22mm på reglarna räcker det för att dämpa port skrik???
 7. hej jag bor i en lägenhet gjord av tegelväggar och betonggolv med tjocklek av 2cm till luftspalten/ihåligheten. jag har ett problem jag hör klart och tydligt mitt igenom golvet hur grannens barn gråter och men inte riktigt lika tydligt tal. taket har jag isolerat med glasull och gips. Just nu har jag hällt ut lättklinkers i hela rummet i ca 5cm höjd och vidare hade jag tänkt hälla ut en cementblandning för att jämna till golvet . så ser det ut just nu: bild http://img708.imageshack.us/i/img1319c.jpg/ och så tänkte jag göra http://www.raggsocka.se/images/dagbok/06ma...jutning_28e.JPG http://www.raggsocka.se/images/dagbok/06ma...utning2_28e.JPG men nu har jag blivit lite osäker på om jag ska fortsätta för ljudet från skrikande barnet går genom lättklinkers lika bra nu som förr. har jag tänkt fel?? 1.lättklinkersarna ska hålla upp flytande golvet och fungera som absorbenter och dämpa ut resonansljud mellan skikten 2. golvet ca 3-5cm tjockt cement+sand borde ju va tillräckligt tung massa för att isolera bort skrik? tacksam för svar
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.