Jump to content
Annons

bakke

Medlem
  • Antal inlägg

    640
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av bakke

  1. Sen anmälan men det var länge sedan jag ställde upp i en festival, jag är med!
  2. Nu har jag precis skrivit klart en ny låt, då upptäcker jag att en textrad är ganska lika som en annan låt! Det är inte alls medvetet, även om jag hela tiden har tyckt att textraden var bekant så är det samtidigt ett talessätt så jag har inte reflekterat över det så mycket. Textraden är "Det sägs att efter regnet är himlen blå" och låten som den raden liknar är ju Björn Afzelius "Tusen Bitar" som börjar med textraden "Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå". Från början var min textrad "Det sägs att ovan molnen är himlen blå", men jag ändrade "ovan molnen" till "efter regnet" för att det inte skulle bli en rak kopia. Vad tycker ni, ska jag behöva jobba mig runt det ännu mer eller har jag fixat det tillräckligt för att det inte ska kunna bli strul? Då låten är tillägnad en av mina bästa kompisar som tyvärr gick bort väldigt plötsligt för en vecka sedan så känns det viktigt att den inte blir stoppad, annars hade jag struntat totalt i en sån här sak.
  3. Ja, efter en del sökande så hittar jag ingen just nu på varken Tradera, Blocket eller Vend så nog lär man hitta en köpare iallafall.
  4. Jag har en Sennheiser MD421 (rakapparaten) som har legat oanvänd i några år nu och även om det är en bra mikrofon så tror jag inte att den kommer att bli använd. Jag köpte den begagnad, är inte säker men jag gissar att den är tillverkad någon gång under 80-talet. Det enda problemet med den är att den saknar den speciella hållaren som behövs till just den här mickmodellen, bara hållaren kostar runt 500 spänn att köpa så jag gissar att det drar ner värdet en del. Annars fungerar den som den ska och har inga repor eller andra skönhetsfel. Jag har börjat tänka på att sälja den, Tradera är förstahandsvalet, så jag undrar hur mycket jag bör lägga startbudet på. 1 krona känns som att gambla lite väl mycket med en så bra mick, får jag inte ut mer än några hundralappar så behåller jag den.
  5. I ditt fall så är ju arbetet med att skriva och spela in låtarna redan gjort, så det enda du ska behöva göra är att övertyga A-kassan att du inte är hindrad att ta andra jobb just nu. Kan du bara få dom att förstå det så bör det inte vara några problem. Jag har ungefär samma dilemma, spelar i ett band som jag har gjort i många år och vi spelar bara på fredagar och lördagar. Dvs, inget som har stört mitt arbete förut så det förhindrar inte heller att jag tar ett jobb. Jag skrev ett brev där jag förklarade helt ärligt hur det ligger till, har ännu inte fått svar. Tycker du ska göra lika.
  6. Har ni ingen möjlighet att koppla en dator till sändaren och köra alla sändningar inspelade under en tid? Jag har gjort så vid flera tillfällen då vi behövde koppla ner studion, men då har vi en dator som alltid står kopplad direkt till sändaren. Behöver även sändaren servas så blir problemet större, men det brukar alltid gå att lösa. Kolla på www.onair.nu, i deras branschguide finns flera företag som både hyr ut och säljer sändarteknik. Ni kanske kan hyra utrustning i någon månad medan den ni har är på service.
  7. Jag undrar om det verkligen låter så illa så du måste göra så mycket åt det. Jag har jobbat med närradio i snart 25 år, både som programledare och tekniker, och har jobbat med utrustning som liknar den ni har utan att tycka att den lät dåligt. Har radiostationen begränsade resurser så ser jag inga bra möjligheter att göra hela kedjan digital. Ska jag gissa utan att kolla upp exakta priser så gissar jag att det kostar nånstans mellan 50 000 - 100 000 kronor att bygga en helt digital radiostation (så långt som det går, FM-sändaren är fortfarande analog) och då räknar jag bara med en studio som ska ha förbindelse till sändaren. Ska ni har flera studior så ökar kostnaden... Jag tycker att du ska börja med att kolla när utrustningen senast var på service, var det länge sedan så skicka in den på service. Mixerborden går troligtvis bra att använda fortfarande men dom kan vara i behov av service då dom har några år på nacken. Är det fortfarande problem med dåligt ljud så kolla all kabel och byt ut dom kablar som är gamla. Har du fortfarande inte tillräckligt bra ljud, då kan du börja fundera på att byta ut utrustningen.
  8. Tack, jag ska läsa igenom den! Jag kommer att byta till Cubasis när jag ska börja med nästa låt i ipaden. Det kostar 379 kronor men det är jag beredd att betala för att lättare kunna flytta filer mellan datorn och ipaden.
  9. Jag har gjort några demos i GarageBand på ipaden och vill nu plocka in midit i Cubase, hittar ingen funktion för att exportera ut låten som en .mid. Är jag blind eller går det inte att göra? =)
  10. Testa att gå in i kontrollpanelen för Windows och kolla om du kan välja ljudkortets ingångar som standardljud in. Standardalternativet brukar styras av Windows kontrollpanel. Får du fortfarande inte ljud i Skype efter du har valt ljudkortet som ingång så testa lite med inställningarna i ljudkortets kontrollpanel.
  11. Nej, ingenting crackat men som några skrev så ser det ut som problemet var pluggarna. Efter en stunds testande kom jag fram till att Guitar Rig 3 ibland inte vill starta, efter jag installerade om den fungerar det bra! Tack för hjälpen!
  12. Jag har problem med min dator. Jag kan sitta och köra Cubase, projektet rullar på bra och jag sparar det och stänger Cubase. Nästa gång jag ska öppna projektet hänger sig Cubase och den enda lösningen är att jag trycker ctrl+alt+delete, tvångsstänger Cubase och byter sedan namn på VSTplugins-mappen, öppnar projektet, tar bort alla pluggar och sedan sparar det under nytt namn och ändrar tillbaka namnet på VSTplugins. Då kan jag öppna projektet igen, lägga tillbaka pluggar och softsynthar och jobba vidare. Det här händer inte med någon speciellt mjukvarusynth eller med någon speciell låt, det har hänt när jag har kört låtar med 4 audiokanaler utan några mjukvarusynthar och det har hänt när jag har kört stora projekt på 15 - 20 kanaler, blandat audio och mjukvarusynthar. Ibland går det bra att ladda en låt med en plugg eller mjukvarusynth, ibland funkar samma plugg inte alls. Jag kör idag Cubase 5 32 bits (5.5.3) på Win7 64 bit, jag är osäker på vilket moderkort jag har, det är ett Gigabyte med en AMD 64 x2 på 2,6 Ghz och med 4 Gb minne. Ljudkortet är ett rätt så gammalt Presonus Firebox. Det jag undrar över och är osäker på är om det här kan vara problem med hård- eller mjukvara. Skulle problemet kunna försvinna om jag uppdaterar Cubase och/eller ljudkortet, eller är det datorn som ställer till med problemen? Att jag har blandat 64 bits Windows med 32 bits Cubase ska (i teorin) inte vara några problem, men kan det vara där problemet ligger? Som min ekonomi ser ut just nu så har jag inte råd att köpa ny dator, ljudkort och samtidigt köpa Cubase 7, jag kan göra en eller två av dom (ny dator eller nytt ljudkort och Cubase) men alla tre går inte före någon gång i sommar.
  13. bakke

    Backtracks med iPad?

    Jag har skaffat en "padda" och vill börja använda den på spelningar. Jag vill köra både texter och backtracks i den men jag hittar ingen app som gör det på ett enkelt sätt. Det finns ju hundratals appar som spelar upp musik och många appar som visar pdf- och/eller word-filer, jag vill ha en som gör båda och som gör det enkelt att välja backtrack och text på scen. Funktionen jag söker är att jag ska kunna lägga upp en databas i appen med låtarna, när jag väljer en låt så ska den låtens text visas på skärmen samtidigt som backtracket startar.
  14. Jag jobbar till viss del med musik, sitter som programchef på en lokalradiostation och i mitt jobb ingår det både att lyssna igenom ny musik och att välja ut vad som ska spelas. Men det blir inte ofta jag får skapa egen musik i jobbet, det mest kreativa är att producera reklam och jinglar.
  15. Jag letar ett program där man kan öppna en m3u- eller pls-fil och som sedan flyttar eller kopierar hela innehållet till en ny mapp. Kvittar om det är ett litet program som bara har den funktionen eller om det är nåt större program, jag har letat i de program jag har och som hanterar m3u- och pls-filer (Winamp och Sam Broadcaster) men inte hittat nåt sånt...
  16. Nej, det blir det inte. Stim är en organisation som har avtalsrätt inom sitt område, på samma sätt som facken har avtalsrätt inom sina områden. På så sätt har Stim rätt att inkassera ersättning från upphovsmän som inte är ansluten (på samma sätt som facken har rätt att förhandla om löner för icke anslutna) och då tycker jag att det går mycket bra att jämföra Stim och facken.
  17. Nej, det gör det inte. Dom godkänner Creative Commons IckeKommersiell. Dvs, att man godkänner att verken används och sprids i sammanhang som inte är kommersiella och det lär knappast det här räknas som.
  18. Att lämna Stim för att ett företag kräver det låter som en riktigt dum idé! Jag blir väldigt misstänksam när jag hör talas om att företag kräver musiker att gå ur Stim, det känns för mig som en arbetsgivare som inte tillåter att en anställd är medlem i facket. Tyvärr har vi inga lagar som stoppar ett företag från att kräva nåt sånt här, det har vi när det gäller fackliga anslutningar. Varför kräver dom att du ska gå ur Stim?
  19. Tänk bara på att ni inte skriver samma tid på båda studieförbunden, då blir dom sura. Repar ni en kväll 19 - 20.30 så måste ni skriva halva tiden på en cirkel och resten på den andra.
  20. Eller IK Multimedias SonikSynth 2. Jag använder den som smör-och-bröd-synth till det mesta jag gör, tycker den funkar bra. Den är lätt att jobba med och ljuden är bra.
  21. Jag anmäler också intresse att sjunga, om du behöver hjälp med enklare kompgitarr (akustisk eller elgitarr) så kan jag fixa sånt också. Vill du lyssna på det jag har gjort tidigare så finns det en massa låtar på min hemsida, www.johanbakke.com.
  22. Den enklaste lösningen: Kör med en vanlig mp3-spelare, kör ut bakgrunderna på vänster kanal och klicket på höger. När du sedan mixar det så mixar du vänster kanal till PA-systemet och höger kanal kör du ut via en aux till trummisens hörlurar. Ja, bakgrunderna blir i mono men det kommer inte många att tänka på.
  23. Jag har en ADA8000, men jag har inte använt den mycket. Hittills bara en gång, till att spela in trummor på 12 låtar. Det enda problemet jag har med den är att den har alla ingångar på framsidan, men det problemet finns ju på nästan alla billigare preamps och ljudkort. Jag har det ganska trångt vid mixplatsen och vill inte ha en massa kablar hängande ut från racket. Annars så har jag inte haft några som helst problem med den eller nån annan av de Behringerprylar jag har.
  24. Då citaträtten finns så tycker jag att man kan hävda citaträtt i de fall där det bara handlar om ett kort klipp från låten som ska identifieras. Men, jag tycker inte att citaträtten kan hävdas med en hel låt på nästan 8 minuter. ...och för att vara on-topic: Nej, jag har ingen aning om vad det är.
×
×
  • Skapa ny...