Jump to content
Annons

hefu

Medlem
  • Antal inlägg

    317
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av hefu

  1. Det är så sjukt trist att Fergie inte klarade sig längre! Han var en otroligt vänlig och trevlig människa, och dessutom en fantastiskt sångare. Jag spelar trummor på sista skivan, och det är några andra svenskar med på gitarr också: Robert Säll från Work of Art (som även jag spelar i), Peter Fristedt spelar ett solo på ett outro, och fantastiska Sven Larsson på flera låtar. På översta videon är det inte tjejen som syns i bild, utan en amerikan som heter David Coyle. Grymt bra gitarrist! Jag är sjukt glad att jag fick chansen att jobba med denna gigant! Vila i frid, Fergie!
  2. Jodå, när Dave Lombardo vickade i Metallica lät det riktigt bra.
  3. Cympad-grejerna funkar riktigt bra! ju större desto mer dämpar de. Grundklangen, och det mesta av sustianen behålls, men en drastisk volymreduktion blir det. Perfekt på lilla klubben! Sen låter de överlag bättre än vanliga filtkuddar. I normala storlekar låter cymbalerna faktiskt bättre.
  4. EDIT: Slog ihop trådarna och flyttade min text till detta inlägg. Hoppas detta är okej med hefu, eftersom inlägget tidigare bara bestod av en länk. /Linus Logic Pro X finns nu i App Store. Programmet är numera 100% 64-bitarsprogram (ett flertal funktioner saknades i 64-bitarsversionen av Logic 9) och 32-bitarsbryggan har plockats bort. Därmed slopas stödet för äldre 32-bitarspluggar. Det nya gränssnittet liknar Final Cut Pro X. Mörka paneler och färgstarka klipp på spåren. Projektet du jobbar i sparas konstant medan du arbetar. Flex Time kompletteras nu av Flex Pitch. Det visar hur pass välstämd varje ton är mot skalan. Det gör det visuellt enklare att hitta var de "suraste" tonerna finns. Drummer är en virtuell trumspelare i stil med Steinbergs Groove Agent, och Drum Kit Designer är en trumplugg för akustiska trummor. Programmet kräver OS X 10.8.4, den senaste versionen i dagsläget. Programmet kostar 1399 kr i App Store, samma pris som tidigare men det. Logic Pro 9 har samtidigt plockats bort från App Store. Tillsammans med Pro X släpps också kontrollappen Logic Remote för iPad. https://itunes.apple.com/se/app/logic-pro-x/id634148309?mt=12 http://www.macrumors.com/2013/07/16/apple-launches-logic-pro-x-with-virtual-drummer-and-flex-pitch/
  5. Det kan ju vara så att hårddisken som sitter i datorn är en 5400-varvare, och det kan förklara ett och annat. Byter du till en 7200-disk kommer det hända grejer, och ännu mer med en bra SSD. Eller, så kör du dina audiofiler på en extern hårddisk, såklart en 7200-varvare. Det kommer oxå ge betydligt bättre prestanda.
  6. Jag har varit med om både och, sjukt starkt, och alldeles för svagt. Oftast tycker jag att det är jobbigt om ljudkillen inte har alla läsk i backen, det låter illa helt enkelt. Apmycket diskant är värre än bra ljud och lite starkt. Som jämförelse; de vill ha konserter med max 97dB, medans en oförstärkt symfoniorkester spelar 100dB, alltså en upplevt fördubbling av ljudstyrkan.
  7. Henrik som spelar bas har på de äldre videorna en Yamaha TRB-6P, med halvdefekt elektronik, som ger ett väldigt bra ljud. Basen har en gång i tiden var turkos, men den färgen är bortslipad. Numera spelar han på Mattisson-basar, EBS förstärkare, TC Electronics pedaler och lite annat smått och gott.
  8. OM du slipper tullen är du safe. Jag plockade med två elgitarrer från USA, i delar. Halsarna avskruvade, liggandes i bubbelplast. Ner i väskorna med kläder, gärna lite hårda väskor, såklart. Gick hur bra som helst, ingen i tullen brydde sig om vanliga turister med vanliga resväskor. Killen som tog med sig ett Thailändskt stränginstrument som handbagage vart betydligt mer poppis hos tullen, en annan resa...
  9. hefu

    Gessles gitarrband

    Jag kan fråga deras backlinetekniker. Återkommer, om jag bara kommer ihåg det...
  10. Nja, det du visar är samplingar till EXS24, och inte Apple Loops. Stoppa i DVD:n och installera om! Eller, om du köpt via AppStore så ska det finnas nedladdningsoption i nån meny.
  11. Duet har inga midi-portar, till att börja med. När du har skaffat ett midiinterface, så får du sen koppla pianots utgångar till line in på deueten, och antingen göra ett par inputs i environment, eller helt enkelt spela in ljuden när du knappat färdigt midit.
  12. Nord presenterar Nord Drum, vad nu det är. Ryktet säger att Roland kommer med nya tuffa eltrummor, ev. TD-30, som väl borde vara bra. Och, In n Out Burger ska ha resturang inne i trumhallen... Måh... Såklart ska man till Spanien och spela istället för att gå på mässa! Nåja, det finns alltid nästa år!
  13. Tänk om EVH var lika bra på att skriva låtar som på att spela gitarr...
  14. Exakt så. Studiodatorn står på mest hela tiden, och oftast med logic igång, vill jag då göra nån grej i den bärbara måste jag disejbla nätverket. Inget större problem, men lite roddigt. Finns en work around, dock. Om du startar Logic genom att dra in valfri audiofil, och sen drar igång nätverket igen säger den att du måste quita, tryck då cancel istället för save så kan du jobba vidare. Iaf funkar det så för mig. Och igen då, att tänka att de eventuellt ska plocka bort saker i en kommande eventuell version är väl inget hållbart argument? Eller? Logic Pro som säljs idag är ju kanon! Man får massor av gött, som de använder som argument till Logic Studio. Tänk på oss stackare som varit med sen version 4, då fick man fasen i mig inte med nånting! Ingen EXS24, Space Designer fanns inte ens, syntarna var få. Loopar var inte ens påtänkt. Fast det var hyfsat stabilt... Men så kostade bara programmet Logic Platinum över 10.000:- oxå.
  15. Men så kan du ju inte tänka. Det är ju Logic STUDIO, som Logic Pro är en del av. Går alldeles utmärkt att köpa från Apple Store fortfarande. Jag ska köpa Logic Pro separat, så kan jag köra på två maskiner samtidigt, vilket jag gör allt som oftast. I den mobila datorn behöver jag inte massa loopar och sånt, bara att kunna spela in och spela upp, och göra enklare redigeringar. Det tunga jobbet sker i min mac pro.
  16. Då köper man hela sviten Logic Studio på Apple Store. Easy as pie.
  17. Fast man kan ju fortfarande köpa Logic Studio på Apple Store... Så de har ju inte slutat sälja den produkten. Jag tycker det är skitbra att man äntligen kan köpa Logic Pro löst. Sen håller jag med dig, Waveburner borde vara inbyggt i Logic X. Enligt de rykten jag läst kommer det vara det oxå, och dessutom att Apple jobbar hårt för att Logic X INTE ska bli en Garageband Pro.
  18. Jag kan ha svarat lite snabbt, men: Att säga att man inte får med Waveburner eller Impulseverktyget är som att säga att man inte får med photoshop i Illustrator. De är ju olika program, i en programsvit som heer Logic Studio. Ett av dessa program, Logic Pro säljs separat. Enligt Apple's terminologi är ju dessutom alla loopar och sånt junk en fristående feature, som ingår i Logic Studio. Jag, som använder Apple Loops en gång i aldrig ser inget problem med det, jag tycker att det är helt fantastiskt att de kan sälja programmet så otroligt billigt. Jag hoppas bara att de fortsätter uppgradera och utveckla programmet.
  19. Nej, så funkar det inte. Har du inte gjort någon back-up, finns det ingen back-up, eller restore, att gå tillbaka till.
  20. Vi som köpte Logic på den tiden det kostade 10.000, och man fick betala ett par tusen extra för EXS24 och sedan Space Designer, har ju blivit lurade flera gånger om! Nu är det så billigt att jag kan ha flera licenser!
  21. Logic har idag uppdaterats till 9.1.6, finns att ladda ner via programuppdateringen. Dessutom finns Logic Pro på AppStore, för endast 1399:-! Alltså, bara Logic Pro, inte resten av Studio-paketet, men hallå, prisvärt! 1399:-!!!
  22. Utan matta blir det ju pannkaka! Trummorna skramlar väl nog ändå? Man behöver ju inte ha en tjock persisk matta, en tunn med gummi under är ju ändå bäst. Gärna lite hård, typ nålfilt. Men inte utan matta...
×
×
  • Skapa ny...