Jump to content
Annons

arha

Medlem
  • Antal inlägg

    200
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då arha senast vann var 21 april 2012

arha hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

10 Bra

Om mig

  • Stad/plats
    Österåker
  1. Yes, AVG antivirus tycks stänga av rättigheten till execute. Kör W10. Går väl att undertrycka en path i AVG men jag testade migic genom att stänga AVG.
  2. Testade både install och standalone. Fick AVG att löpa amok. Så var det med det....
  3. Lite gammal länk om filerna måste skapas om på nytt. http://duc.avid.com/...ad.php?t=311103
  4. En känd gitarrskruvare, Paul Guy, hävdar att gamla stratastallet med 6 skruvar ger bättre sustain och jag håller med förutsatt att det är rätt justerat. Ang. block tycker jag det ska vara stål. Mer massa än diecast. Att behålla stämningen trots flitigt svajande beror helt och hållet på sätet. Byt till grafit.
  5. Ett alternativ är träullsskivor från www.feelingwood.se http://www.feelingwood.se/pdf/FW-Ljud%20SP.pdf Jag brukar använda dubbla lager av den här fiberduken http://www.clasohlson.com/se/Fiberduk/40-6840 och sist ett linnetyg.
  6. Har du jordade uttag i rummet? Om inte så testa att dra en skarvsladd från ett jordat uttag om du har ngt. Dessutom kan trådlösa telefoner kan störa rätt bra.
  7. Japp, en sk jordslinga/loop. Hade samma problem när jag körde två olika ljudkort genom en gemensam utgångsmixer. I mitt fall var det en Mbox Mini som spökade. Löste det med en isolationstrafo som funkar som en galvanisk avskiljare. Den isolerar en apparat helt på ett jordplan. Det kan tyvärr vara rätt dyra prylar som ska klara audio. Köpte min hos HiFiKlubben.
  8. Sorry att jag dissade din dator. 😊 Jag vet inget Studio One men Reaper tror jag är lite 'lättare på foten'. Det går att ladda ner och testa. Du borde ha en kontrollpanel till ditt ljudkort där du kan ange bufferstorlek. Lågt värde = låg latency men tufft för datorn. Högt värde = tvärtom.
  9. Håller med JohnRick. Din dator är långt ifrån optimal för audio och 2gig minne är inte mycket. Du kan se din dators prestanda jämförd med de bästa här : http://www.cpubenchm...pu=AMD C-60 APU Som svar på din fråga hur mycket en DAW tar så är svaret = allt som går. Allt som delar processor med ett audioprogram är av ondo. Därför bör man alltid optimera som JohnRick beskriver. Dvs stoppa alla program som inte behövs. Edit. Testa Reaper istället. Ditt ljudkort passar till de flesta program.
  10. Haha antar att du var ung på 70-talet? 😄
  11. Inget fusk. Bättre att spela in med ett ljud man trivs med och sen skära I mixen.
  12. I senaste Studio tipsar de om en freeware http://www.audiodamage.com/downloads/product.php?pid=ADF002
  13. Nej det ser inte så bra ut. Men jag tycker din maskin borde räcka till. Har du tittat I fliken drivers för att se om någon drivrutin tar onormalt mycket execution time? CPU throttling är samma som CPU Turbo boost, dvs att Bios anpassar CPU'ns frekvens efter behov. Säkert jättebra i många situationer men förkastligt för audio. Normalt så ska det gå att avaktivera det i bios inställningarna. Om du dessutom har utilities rullande i Win för att manuellt styra CPU throttling så ska du avinstallera dem. Kolla även i msconfig att du inte har onödiga program igång. Du ska oxå se till du har processor scheduling satt till background. Kolla om det finns uppdateringar till din bios.
  14. Aha..tittade inte så noga. Kabelskor borde funka bra.
×
×
  • Skapa ny...