Jump to content
Annons

awe

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Sent ute... I den första låten gillar jag inte det violinlikande leadsynthljudet, kunde mått bra av lite dist, skit och envelope. Samma gäller t.ex. ljudet på introt på den andra låten, låter bara vanlig 80-talssynth med lite dist och reverb. Annars är det fett för att vara helelektroniskt, särskilt dom två andra låtarna.
  2. Låter bra men precis som Henric tänkte jag att leadsynthen som börjar höras vid 0:45 blir väldigt dominant. Dra ner några snäpp! Sen låter det som att nåt är hårt sidechainat i samma parti, vet inte om det är samma synth...
  3. Helt OK för att vara tredje låten. Ta det lugnare på piano-ljudet, hamra inte så hårt! Det låter som att det är jag som spelar, har själv en förmåga att gå från lågmält till brutalt utan nyans däremellan ;-). Sen vid 1:40 kommer ett parti där melodistämman inte är jättekonsekvent men allra värst är att basen bara är dubblad av det (alltså en kopia). Låter som tråkig 70-talssymfonirock i elektronisk form. Satsa på att sätta ett groove först. Vad använder du för program?
  4. Förstärkaren i fråga är inte från 1959, det är modellen som heter 1959.
  5. Bra skiva (dubbel-EP om man skall vara korrekt) men dålig film. Visst, smaken är som baken och skönhet ligger i betraktarens ögon men jag tror inte många tycker det är en bra film.
  6. OK, tack för tipsen! Latency checken visade mycket riktigt att det slog i taket så fort jag t.ex. minimerade/maximerade ett IE-fönster. Kollade lite på Avid's hemsida (som tagit över supporten för dessa produkter) men det gav inte mycket. Googlade runt i en timme eller så utan resultat, många tipsade (precis som drloop) om inställningar i BIOS, minns inte vad de hette med det hjälpte inte. Ikväll slängde jag i ett gammalt GeForce 7500 LE som jag hade liggandes och nu är problemet borta! Yes! Tack för hjälpen! Jag hade antagligen kommit till den här slutsatsen ändå men det var skönt att få hjälp över tröskeln s.a.s. plus att få veta att det inte är ovanligt att spelgrafikkort och ljudkort inte alltid lirar bra ihop.
  7. OK, så det är alltså inget ovanligt problem? Eftersom jag ändå inte spelar var jag inne på att nedgradera men tänkte kolla om det fanns nåt man kunde kolla först. Följdfråga: Vad skall jag satsa på för grafikkort? Som sagt; jag spelar inte och håller inte på med grafisk bearbetning heller.
  8. För ca. 10 år sedan köpte jag ett M-Audio Delta 44, ett internt PCI-kort med externbox, har alltid funkat som en dröm. Förra året köpte jag en ny (fast begagnad) stationär PC, en hyfsat fet Fujitsu Siemens med ett GeForce 9800 GT grafikkort. Ganska snart märkte jag att ljudet hackade, ibland bara med lite dropouts men oftast blir det så mycket att man bara kan urskilja en sekund av fem i all distorsion. Efter lite felsökning kom jag på att det påverkas av grafiken, bl.a. så funkar Protools och VLC bättre än Windows Media Player eftersom denna visar en massa random grafik. Dessutom blir allting bättre om jag i Windows ändrar till "Justera för bästa prestanda" som tar bort alla onödiga kosmetiska visuella effekter i Windows. Jag provade att flytta runt ljud och grafikkortet i burken men det gjorde ingen skillnad. Så jag antog att det var ett kompabilitetsproblem och tyckte att det kanske var dags att uppdatera ljudkortet och hittade ett M-Audio Fast Track Ultra 8R med USB-anslutning. Och i helgen fick jag äntligen tid att installera ljudkortet och vad händer? Lika illa som förut! Några tips eller idéer på vad det kan vara? Nåt i BIOS? Jag har provat att disabla det inbyggda ljudkortet men det gör ingen skillnad. Drivrutinerna är de senaste.
  9. OK, var inne på deras supportsidor lite snabbt men hittade inget lätt sätt att kontakta dom. Är det bättre att ringa dom? Finns det support i Sverige?
  10. Har hittat massvis fulsajter som alla verkar hosta samma två torrents. Står bara att det är 8 men inte vilken version, håller på att ladda ner den ena sen får jag prova. Eller hur funkar det; skivan var ju 8.0.3, går det med vilken 8.x.x som helst? Jag var i kontakt med säljaren, han hävdade att programmet aldrig varit reggat. Vi får se. Annars verkar det gå att göra en överföring på Avid:s hemsida.
  11. awe

    Pro Tools 8 M-Powered

    Jag har länge haft ett M-Audio Delta 44 ljudkort och kört Cubase men när jag fick reda på att M-Powered stöder Delta 44 tänkte jag att det var en bra idé att prova. På nätet fick jag tag på Pro Tools 8 (ver. 8.0.3) M-Powered i byte mot en gitarrpedal, allting var med; skiva, iLok och registreringskort med serienummer. Jag hade hört nånstans att programmet bara går att registrera en gång men säljaren sa att det inte var några problem eftersom programmet aldrig varit använt, det hade följt med ett ljudkort. Idag skulle jag installera programmet men märkte att skivan var sliten på två stora fläckar, antagligen har den suttit snett i en läsare och slitits ner mot något. Aldrig sett nåt liknande innan. Nu till frågorna: 1. Kan jag hitta innehållet nånstans på nätet och hoppas att det kommer att funka? 2. Om säljaren installerat och registrerat, vad händer då?
  12. Men varför har ingen föreslagit systemåterställning?!?!?!? Funkar ju även under felsäkert läge. Även om jag inte vill satsa mer än typ tre plektrum på att det funkar så är det ju busenkelt att prova!
  13. Fuzz har väl aldrig sågat nån produkt dom testat? ;-).
  14. Det går att undvika risken för fel genom att bränna sakta. Själv kör jag alltid på lägsta möjliga, det är inte ofta man har så bråttom att man inte kan vänta...
×
×
  • Skapa ny...