Jump to content
Annons

Basmongot

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Basmongot senast vann var 23 januari 2019

Basmongot hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jag håller med Johan, inte min genre men du har en bra röst. Och låten känns bra. Sen är ju mycket en smaksak och jag kan inte riktigt förstå varför man vill ha en virvel som låter som den gör här... Sen slog det mig att det kanske skulle vara intressant att höja den några tonsteg, så att sången skulle få mer utrymme och minska "pratkänslan" på de lägre partierna. Sen har jag ingen tydlig tanke om det skulle bli bättre, men intressant i alla fall. Och jag får för mig att du har en del kapacitet i rösten.
  2. Tack för era svar! Nu har jag kommit så pass långt att det funkar ungefär varannan gång. Samma inställningar osv... Logiken lyser med sin frånvaro men det går i alla fall att åtgärda med ett par omstarter. Good enough for me som transatlanten skulle kunna sagt. Den rimligaste lösningen är förstås en ny dator och en uppdatering till 7.5... vad skulle möjligtvis kunna gå fel då? 😉
  3. Har efter ett längre uppehåll från musiken ominstallerat cubase 6 och skulle köra igång tänkte jag. Går sådär. Nåväl. Nu går signalen från gitarren i alla fall in i ljudkortet, (rme babyface) vilket var bökigare än det nånsin har varit. Problemet uppstår i cubase där jag inte får en enda liten ton. Dock kan jag höra lite brus om jag maxar på regeln. Man får vara glad för det lilla. Jag misstänker att det har nåt med device setup att göra. Dock har jag aldrig haft just det här problemet förut och efter ett par timmar med min begagnade hjärna som enda sällskap tänkte jag kolla om det var något geni, eller bara rätt hygglig varelse, som har nån idé om vad som kan vara fel... Nån idé?
  4. Ok fattar... är ingen stor fan av att stämma om i tid och otid. Och har inte riktigt råd med en privat guitartech därhemma... Men om jag skulle vilja ha en med svaj ändå, vad ska man ha i så fall?
  5. Tack för tipsen. Brukar floyd rose strula mer på de här gurorna. Jag är emellanåt rätt förtjust i att svaja en del på lite långsammare partier. Men om det innebär en massa krångel kanske det inte är värt det...
  6. Basmongot

    7 strängad gura

    Tja! Jag tänkte ta o skaffa mig en 7 strängad gura. Mest för att lira blyfeta riff, men tycker nog ändå att ett riktigt bra cleant ljud också är viktigt. Har inga direkta åsikter om märken etc utan prioriterar en bra gitarr med schysst ljud. Förhoppningen är väl att hamna under 10 papp. Är det någon som har lite erfarenheter eller tips tas det tacksamt emot.
  7. Ladies and Gentlemen! Jag ska börja samarbeta med en annan musiker och behöver då ta med mig mina projekt och ljudfiler. Projekten har jag koll på var de ligger. Men olyckligtvis har jag varit så pass (o)intelligent att audiofilerna har lyckats hamna lite varstans. Finns det något smidigt sätt att spara över endast de ljudfiler jag behöver från varje projekt till en bärbar disk. Eller måste jag kopiera 600GB dynga enbart pga min gedigna inkompetens?
  8. Kanske, fast det låter ju lite mystiskt då problemet dök upp plötsligt, tidigare har det funkat perfekt. Fast å andra sidan så är det aldrig fel med en söndagkväll i rme manualen... 🙂
  9. Basmongot

    Slaskljud

    Gokväll! Helt plötsligt har jag börjat få slaskljud när jag lirar in gitarr i Cubase 6. Dvs de spår som redan är inspelade slaskar in i den elgura jag linar rätt in. Har inte haft problem med det tidigare, och vad jag vet har jag inte ändrat nån inställning heller. Dessutom hörs ett litet brummande som också är helt nytt. Har testat tre olika sladdar och det verkar inte vara problemet, om inte alla tre är kass... Någon som har någon genial idé? Eller är jag bara genuint dum i huvet som missat något väldigt elementärt??
  10. Jag har just skaffat en ny dator och kör Windows 7 64-bitars med ett RME Babyface. Ljudet funkar i Windows, men det verkar finnas någon inställning i Cubase som jag inte hittar, för där får jag inte ljud. Jag kör Generic Low Latency drivern, men testade även Asio Fireface USB utan resultat. Under I/O för drivern står alla portarna som 'inactive' och jag kan inte ändra dem, verkar det som. Tips mottages tacksamt!
  11. Har sldrig skrivit, eller kommer aldrig skriva en låt för att låta som nån annan. Självklart kan kan folka tycka att de hör influenser. Ibland kanske det stämmer, ibland inte. Det viktigaste är att jag tycker att jag skapar fantastisk musik, och att det är en stimulerande hobby. Har inga planer på att nå ut till nån publik längre heller (provat o tröttnat), vilket ger ännu större utrymme för utsvävningar åt diverse håll.
  12. Ett STORT tack för hjälpen! Fantastiskt rent ut sagt!!
×
×
  • Skapa ny...