Jump to content
Annons

Timmy

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nu var det ju inte ljudkortet jag frågade om i sin helhet, det var programmet som följer med. Kanske inte rätta delen av forumet att skriva men men. Och ez drummer finns i olika versioner, och ez drummer lite, finns för 450 kronor och därför undrar jag om någon har några tips om hur man kommer igång att producera trummor.
  2. Hejsan! Har suttit och kollat runt lite på ljudkort, och Tascams us-144mk2 verkar ha det jag behöver. Det står att man får med Cubase LE5. Är det något att ha? Hur är bästa sättet att producera trummor? skulle helst vilja ha drag and drop istället för klara beats. Toontrack hade Ez drummer lite, kan detta vara något att börja med? Tack för svar till en nybörjare! //Timmy
  3. Vox AC30 testade jag, och jag tycktes höra en klar skillnad, men det kanske bara var jag. åter till ämnet, Testa en förstärkare i affären, är mitt råd.
  4. Om vi tar 2 st Gibson les paul Standard t.ex. dom är exakt likadana, tror du dessa låter likadant? inte en enda skillnad? Det gör dom, men ändå är allt likadant gjort, Det samma gäller väl då med förstärkare?, jag har testat flera som varit likadana, men det var en minimal skillnad som jag hörde.
  5. Då får han väl köpa den om det är hans dröm 🙂 Gör så här, ta med guran, åk till ett gäng musik affärer, testa förstärkare, den du faller bäst för, köp. Men jag förstår hur du tänker, det är en sån liten skillnad man hör, men det är fortfarande en skillnad ville jag påpeka
  6. Klart det ska vara så man kan dra på med bra volym, men om han vill att det ska låta bra hemma, så behöver han inte ha en 100 wattare, den låter ju som sagt inte dubbelt så högt som en 50.
  7. Jag har hört att rör förstärkare är som gitarrer, likadan modell, men den kan fortfarande låta lite olikt, men det är väl sant, har man inte så stort öra, så kanske man inte hör skillnaden.
  8. 100 watt är väl lite väl kraftigt för att använda hemma? då räcker väl en 50 watt att använda hemma och även använda i replokalen?
  9. Jag tycker då mer att man åker in och provar sig fram, tar med sin gitarr och provar exakt vad som passar en själv, det är väl det bästa i detta läget? Är det inte så med Rör förstärkare, att 2 likadana kan låta olika? Och det är som du säger, han kanske älskar den hela sitt liv, men jag skulle nog testa i första hand. köpa en billig spider med t.ex. 15 watt?
  10. Har hört att många som haft Line 6 förstärkare tröttnar snabbt på ljuden, det är kul i början, men sen vill man ha "riktiga" saker. Är jag helt ute och cyklar? Har aldrig ägt en och har heller aldrig spelat på en, så jag vet inte. bara vad jag hört.
  11. Det har du rätt i, men det jag hört av Blackstar så är den en väldigt mångsidig förstärkare, och är 40 watt för mycket, finns 20 watt med, finns lägre än så. Det är i allafall den förstärkaren jag ska testa när jag får nya gitarren, men alla har olika tycken.
  12. Ska du ha den som hemma förstärkare eller även till rep lokalen? Denna verkar väldigt schysst, http://www.thomann.de/se/blackstar_ht_club_40_venue_combo.htm, Sök på tuben, är väldigt intresserad av att provspela en sådan Annars finns väl Peavey Bandit, peavey vypyr, inga rör förstärkare iofs, men så är inte vt30 eller spidern.
  13. Timmy

    Köpa en Variax

    Jag har funderat på 500:an eftersom 300:an har utgått ur sortimentet antar jag? är det något med elektroniken jag bör kolla efter? //Timmy
  14. Timmy

    Köpa en Variax

    Hejsan! som rubriken lyder har jag gått i tankarna att köpa en Variax, en begagnad då, då min ekonomi inte räcker till. Är det något man bör tänka på när man köper en? skillnad mellan 300-500 t.ex.? ni som har en dvs. Jag har läst mycket gott om dom och även mycket dåligt, men så verkar det ju vara på ganska många instrument man inhandlar. Är det någon här som har en Variax som kan berätta fördelar/nackdelar ? all hjälp vore jätte bra! Tack //Timmy
  15. Timmy

    Inköp av en Mac

    jag tror nog mac pro är lite för mycket för mig för tillfället + vill komma ifrån en stor burk. Men om vi säger en Imac, 21,5 tum, 3,06 ghz, har kollat på den med, tänkt mycket på att jag kanske inte behöver vara så portabel, och Imacen verkade väldigt smidig, har några frågor om den. Håller dom? bra för just musik? om man vill t.ex. uppgradera till mer ram minne kan man göra det själv sen? något man bör tänka på? det var bara 500 GB hårddisk i den, hur löser man det på bästa sätt? extern, intern? Är det MÖJLIGT att spela spel på den utan att det segar sig så förfärligt? Må vara underliga frågor, men är inte så färsk på det här, ni får ha tålamod 🙂
×
×
  • Skapa ny...