Jump to content
Annons

nollan

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om nollan

  • Födelsedag 1987-11-16

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Självklart är det thunderbolt skärmen är kopplad till (thunderbolt till hdmi adapter) Tror jag får ta och kika närmre på Duet 2 kortet. Tack för svaren!
  2. Hej! Jag håller på att plannera och köpa in prylar till mitt studiobygge och behöver nu hjälp med ljudkort. jag kör idag med en macbook pro laptop. Bör jag ha ett firewire kort eller usb? (har endast en firewire utgång på laptopen och där kör jag idag en extern skärm) Jag har två usb på datorn, en går till min Virus synt och den andra går till en hubb där övriga usb anslutningar sitter kopplat i. (kör mitt ljudkort genom hubben idag) Har har även en midiklaviatur till virusen. Ljudkortet kan va racmonterat då jag kommer ha ett stort studiobord. Jag kommer köpa in ett par Yamaha HS80M monitorer som kopplas med XLR. Jag kommer säkerligen köpa in fler syntar/hårdvarucompressorer m.m i framtiden så ljudkortet ska klara en del. Ge mig gärna förslag på vad jag behöver eller rätta mig om jag tänker fel?!
  3. 1. Varför använder du just Ableton? * för att live läget funkar kanonbra till mina 2 midicontrollers. 2. Vilket version har du installerat? * Ableton Suite 8 3. Är Ableton huvud-host;en i din studio? * Delvis, kör även logic 4. Använder du Ableton utanför studion? * Ja 5. Har du konverterat till Live ifrån något annat program? * Nja har väll prövat igenom en del program och tycker att ableton är överlägset bäst i live läget. När det gäller produktion så hade jag nog inte valt ableton som huvudenhet.
  4. nollan

    Vad är detta?

    Jo jag har varit backstage när han satt upp Sonar, men han vill inte svara på vad det är för typ av pads han kör med. Jag förklarade mest i klartext här för vad jag förstått så finns det inte så många här som lyssnar på så mycket hardcore. Själv lever jag i Holland med så jag besöker väll i princp alla event där nere och rankar mig inte som medelsvensson när de gäller produktion heller. Letade mest efter fler sätt att spela på än bara DJ bänken. Jo dyrt är det säkert, men det är inte det som var frågan ☺️ Take care!
  5. nollan

    Vad är detta?

    Tack för svaret! Ja det ser inte ut som det är samma pads men dessa var ju en variant med. Finns det fler liknande pads som de du postade i länken?
  6. nollan

    Vad är detta?

    Hej! Jag är på jakt efter liknande pads som denna kille använder sig av när han spelar (se länk nedan). Vet att allt är kopplat till en midicontroller, men vad kan det vara för typ av pads/sensorer han spelar med?
  7. tack för alla dina svar, har fått lite mer klarhet i allt nu! Jag får prova ett tag till i Ableton och dra ner som du säger några gratispluggar och testa innan det blir något köp.
  8. Tack för svaret! Nej jag har aldrig producerat något innan, har som sagt bara lekt runder i Ableton Suit 8 och Reason 4 och prövat. Vart hittar man att köpa dessa plugins, eller man laddar ner det på piratbukten? Är det viktigt att jag kör med ett mixerbord när jag sitter i Ableton Suit 8 och skapar musik? Kommer det underlätta för mig eller man kör på tex en Virus TI och skruvar där? Jag vill ju som sagt kunna spela och skruva på syntarna/basarna när jag väll sitter där med allt. Behöver man lika mycket saker som denna killen kör med tex: Kan tillägga att jag kommer köra PC och inte MAC! Har fått specad lista från större artister i holland på vad de använder för utrustning som följer: * Mac Pro Quad Core 2.2 Ghz * Powermac G5 1.8 Ghz * Powermac G5 2 Ghz * Cubase 5 * Logic Pro 7 & Logic Studio 8 * 2x Virus TI * 2x Virus Powecore (😕 * Virus C * Dave Smith Mono Evolver * Waldorf Q * Roland JP8080 * Waldorf Blofield * Powercore * Powercore 8x * UAD 2 Quad * 4x Genelec 8050 (Production Monitors) * 2x Dynaudio BM6a * Apogee Ensemble * Focusrite Soundcard * Mackie Big Knob * And alot of software plugins…. Så om man rotar lite och tittar efter, vad exakt skulle jag behöva från den listan för att få till något vettigt. (dator, ljudkort och program har jag som sagt koll på)
  9. nollan

    prylar till studion

    Jag vet inte alls om detta är rätt forumsdel som jag postar i! rätta mig gärna om det är fel. Jag håller på att speca upp en studio för att producera Hardstyle/Hardcore musik, jag bor även mycket nere i Holland och finns på alla de stora eventen där nere. Budget för min första "studio" ligger på cirkus 60 000:- Min fråga är, vart fanken börjar jag?! Allt med en bra dator och ljudkort har jag koll på.. men sen? vilka syntar, midicontrollers m.m.? Vart hittar man bra plugins med hardcore/hardstyle syntar/trummor? för att ge en inblick i vad jag menar för musik så postar jag några länkar här: *Hardstyle* *Hardcore* (här kör killen visserligen med en helt sensorstyrd Sonar maskin, men det är musiken jag vill åt) Jag kommer förmodligen flytta till Holland om ett år så vill inte lägga allt för mycket just nu, men ha bra saker att börja med här hemma. Lite tankar som jag har är att kunna skapa en bastrumma i ex Ableton Suite 8 som jag kör nu och sen kunna lägga den i en midicontroll som jag kan koppla till mina cd spelare/mixerbord. Tacksam om jag överhuvudtaget får något svar eller nån kan hjälpa mig på traven.
×
×
  • Skapa ny...