Jump to content
Annons

samoth

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Jo nog har jag sökt, både här och på google. Det jag inte kan finna något svar på är hur man gör med skivbolagsnamn när man redan har ett firmanamn och om man vid ansökan om ISRC kod måste ha ett registrerat skivbolagsnamn. Det känns ju inte så kul att ha ett skivbolag som heter "kalles byggfirma".
  2. samoth

    Starta skivbolag

    Halloj! Jag håller på att starta ett skivbolag för att ge ut min egen musik och undrar om det är någon som kan svara på några frågor. Jag tänker bara släppa digitalt och jag planerar att använda distrosong som distributör. Jag har redan en enskild firma (byggfirma). När jag ska ansöka om ISRC kod hos iftpi så ska jag ange "bolag". Vad ska jag skriva där? Om mitt företag tex heter "kalles byggfirma", men jag vill att skivbolaget ska heta "kalles skivbolag" måste jag ändå skriva kalles byggfirma för att mitt företag är registrerat med det namnet? Eftersom man bara kan ha en enskild firma så kan jag ju inte starta ett nytt företag för skivbolaget. Kan man helt enkelt låta skivbolaget heta "kalles skivbolag" utan att registrera namnet? Är det någon som har varit i en liknande sits och kan ge mig lite info vore jag tacksam.
  3. Jag tänkte att man bara lyssnar i mono medans man gör inställningarna på eq:n. Sedan bouncar man ner de två stereokanalerna med samma inställning på eq:n.
  4. Tack för svaret! Ok, jag kan förstå att en kompressor inte skulle vara så smart kanske. 😊 Jag ser nu att t.ex. Summit audio TLA-50 som är en mono kompressor har en link-funktion om man ska använda två st. Jag har funderat på att köpa en Summit audioFeQ-50. Har aldrig haft någon hårdvarueffekt förut utan bara använt pluggar, men tänkte då att istället för att bara använda den som "insert effekt" så kunde man även färga hela stereospåret när jag gör en egen mastring. Det är ju uppenbarligen omtvistat ifall en analog eq låter bättre än en digital men jag tror iallafall att det skulle göra lite skillnad att köra mixen genom en hyfsad analog låda. Det skulle ju innebära att man får lyssna i mono när man ska använda eq:n på detta sätt, men som sagt jag är bara ute efter lite "analogfärgning" 😄 Men det kanske inte funkar så bra?
  5. Hello! Det här kanske är en idiotisk fråga, men kan man använda en analog mono effekt, t.ex. en kompressor eller eq på ett sterospår genom att bounca ner en kanal i taget? Det skulle ju kunna spara mig en hel del pengar om jag inte behövde köpa dubbla mono effekter att använda vid mastring, men det kanske inte går att göra så? Har letat efter info om detta men inte fått tag på något vettigt. Vore roligt om någon kan tala om hur det ligger till med detta.
×
×
  • Skapa ny...