Jump to content
Annons

Frantic

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Mycket bra initiativ. Finns många "hungriga" artister där ute (inkl. mig själv) som ibland bara står som frågetecken med hur man ska gå väga idag. Finns så mycket man kan göra, men man vet inte vart man ska börja. Tumme upp, bloggen är bokmärkt.
  2. Okej, ska testa detta när jag kommer hem imorgon, är inte hemma och har inte tillgång till min lilla hemmastudio. Men du menar på att det ligger mer eller mindre två slingor genom hela låten, men olika hanterade, det vill säga en med mindre feedback än det andra trackret som är mycket reverb samt dist? Ska se om jag kan testa detta, lär riktigt häftigt så det är absolut värt att testas! Tack för tipset! Ska sjunga in lite imorgon så då kan jag lägga upp det till er så ni kan få höra på hur det låter. Sitter även utan en mick-amp, något bra förslag på någon i vettig prisklass för en hobby-musiker? Det vill säga med min ekonomi, inte försöka överskrida 1500-2000kr som max, annars blir det lite svårt att gå runt om man säger så.
  3. Tackar för alla tips 😄 Ni har gett mig mycket bra tips, sökandet går vidare och hoppas jag kommer ur träsket 😄
  4. Hej Studio, Håller på att spela in lite sång, bara för att se vad jag kan få fram helt enkelt. Har suttit i några dagar men har aldrig fått ett riktigt "fett"/"varmt" ljud i min sång. Det låter helt enkelt bara platt och torrt om man ska uttrycka sig lite åt det hållet. Sjunger i en Shure SM58, borde jag testa med en annan mikrofon? Har suttit lite och försökt lyssna på Youtube efter "vocal-only" tracks för att höra hur proffsen låter helt enkelt. Verkar ligga välldigt mycket reverb och en del delay i det hela? Hur kraftigt ska jag sjunga i mikrofonen? Vi kan ta denna låten som ett exempel, inte för att jag sysslar mycket med growl-teknik utan mer åt hållet som HIM/Lostprophets/The Blackout/Brittisk hårdrock. Mitt exempel är från Randy i bandet Lamb of God, har försökt lyssna om de har flertalet spår i vanliga verserna, men kan inte riktigt tyda det. I refrängerna osv låter det solklart att de har flera overdubs dock. Alla tips uppskattas på hur jag ska få det hela att låta bättre.
  5. Så, nu har det kommit till mitt första inköp av ett ljudkort. Sitter på en MacBook Pro (early 2011, i7 2.7Ghz, 4gb minne, 13") och kör Logic Studio på den. Fungerar rätt smooth! Men har funderat på att byta upp mig vad det gället ljudkort, idag sitter jag med ett Line6 KB37 med klaviatur och en del ingångar. Min plan är att köpa ett ljudkort som tillfredställer mina krav och som gör det det ska helt enkelt. Jag spelar in själv, ett instrument i taget (Gitarr, bas samt sång), dock ej trummor, detta kör jag via trum-maskin/Superior Drummer 2.0. Jag spelar in Rock/Metal samt leker runt ibland och gör lite halvkass disco-anda alá Lady Gaga. Sitter för övrigt med ett par Yamaha HS50 som monitorer om detta nu spelar någon större roll då jag är väldigt ny när det kommer till studioutrustning osv. Har kollat runt lite och har hittat följande ljudkort som har lockat mitt intresse: Native Instruments Komplete Audio 6 Pris: 2595:- Focusrite Saffire Pro 14 Pris: 1995:- Alternativt storebor Focusrite Saffire Pro 24 Pris: 2395:- Som ni ser så ligger dessa ljudkort i samma prisklass, vilket hade ni valt, och förklara gärna varför!
×
×
  • Skapa ny...