Jump to content
Annons

Thomastvivlaren

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hejsan! ENGL Savage 60, var hittar/köper jag denna sällsynta pryl? Jag vill ha en! -Thomastvivlaren
  2. Japp, jag menar REC på spåret. Har mac, men det kan hända att det är något liknande alt + k eftersom Pre-rollsnabbkommandot ligger farligt nära och jag brukar vara flitig på att använda just det snabbkommandot.
  3. Thomastvivlaren

    Snabb fråga

    Tjena! Har bra koll på PT men nu har jag gjort något galet. När jag har REC aktivt på något spår kan jag inte lyssna på de inspelade regionerna, måste alltså klicka ur REC för att lyssna på det jag nyss spelade in. Skitjobbigt... Hoppas någon kan tala om vad jag tryckt på! 🙂 Tack på förhand! -Thomastvivlaren
  4. Thomastvivlaren

    Kontakt 4

    Hej! Är helt färsk på Kontakt 4. Har hittat ett par schyssta samplingar på kagge och virvel jag vill köra med och lyckas få allt och låta, det blir nice ljud och kontakt arbetar snabbt. Men fortfarande, speciellt på virveln så kapar den ljudet innan den ringer ut för att mata på med nästa slag, så den slutar låta helt lustigt. Jag pratade med en kille om detta och han sa att jag skulle trycka "until sample ends" någonstans men var jag än letar hittar jag inte det jag söker. Har även en fråga till angående Kontakt. Jag har 4 olika samplingar på samma kagge, 4 olika anslag på ungefär samma velocity. Hur kan jag få Kontakt att randomize'a mellan dessa fyra utan att behöva flytta runt allt jag skrivit in i midiprotokollet? Ifall det finns någon som är hemma på Kontakt så hjälp mig gärna! 🙂 Tackar på förhand!
  5. Hej! Precis som rubriken lyder, Hur mixar ni er growlsång? Vilka pluggar, ifall ni dubbar, vad för mikrofontyp etc. Tack på förhand!
  6. hmm, nej. Det enda som är sammanlänkat rummen emellan är just multicoresladden.
  7. Hej! Har förmodligen inte alls placerat denna tråden i rätt forum. Anyway så sitter jag i en studio just nu o ska spela in lite gitarr va tanken. Men jag har såklart stött på ett problem och skulle vilja ha er hjälp! 🙂 Förstärkaren står i ett rum och jag vill sitta med gitarren inne i kontrollrummet när jag spelar in pga volymen från förstärkaren. Testade koppla gitarren via multicoresladden in till kontrollrummet, men det fungerade inte. Sen går det inte att klämma sladden genom dörren heller eller så. har dessutom inte så lång sladd. Tacksam för snabba svar! Peace.
  8. Spelade in med SM57:an idag, blev utan tvivel ett mycket bra resultat! Tack för alla tips 😏
  9. Har en sm57a. Används mest till uppmickning av gitarrförstärkaren. Men ska testa lite sång på den till helgen då! Det är ju iofs en allroundmikrofon men skulle vilja ha en mick dedikerad till just sången.
  10. Är inte SE Electronics SE2200a ett alternativ?
  11. Tjena! Är ganska ny på detta med studio och effekter så skulle gärna få det förklarat så simpelt som möjligt 😠 Hur som helst så tänkte jag fråga ifall någon sitter på lite information angående dessa två exempel. Hur får jag en liknande "duns"? Lyssna på 0:44-0:49, efter en massiv duns i bakgrunden. Hur får jag till dessa "hacken" i sången? Lyssna på 1:15-1:19 så hör ni exempel. http://www.youtube.com/watch?v=YU759zNmM68 Kan vara svårt att förklara så här rakt fram på ett forum men hoppas ni kan hjälpa till på något hörn! Tack på förhand 😄
  12. Thomastvivlaren

    Studiomick!

    Tjena! Har lite frågor angående sångmikrofoner för studiobruk. Har en halvtaskig tysk budgetmikrofon ståendes just nu och resultaten blir inte särskilt lyckade. Speciellt inte growl som i detta fallet är huvudaktiviteten 😠 Sitter ni o klämmer på något bra tips på studiomikrofon för growl kan ni ju skriva en rad! Har inte den bästa ekonomin så ett par tusenlappar bör räcka. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...