Jump to content
Annons

andreaswennberg

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja precis. Lös det med två monokanaler om du bara står hemma och lirar. Ska du köra ute, köp nytt ljudkort! 🙂
  2. Du skulle ju kunna köra två samplingsdeck i traktor också. Om du har senaste traktor 2 dvs. Så slipper du ha flera program uppe samtidigt tänkte jag. Eller du kanske djar i ableton?
  3. Gör så här: 1. Gå in på preferences. 2. Tryck på output routing. 3. Välj den utgång där du kopplar in dina hörlurar som output monitor. 4. Välj den utgång där du har dina högtalare som output master. När du gjort detta kan du spela upp dina låtar genom hörlurarna om du trycker in knappen som är en hörlur under gainratten i traktor. Finns säkert en dedikerad knapp för detta i din usb controller med. Lycka till!
  4. Om du vill ha fyra kanaler och inbyggt ljudkort så finns American Audio VMS4, schysst pris och ser välbyggd ut tycker jag. Har inte provat själv heller. En nackdel är vikten på enheten dock. Väger endel.
  5. Har varit i samma situation. Jag började lira ute direkt på en studentklubb. Började med att spela med andra djs och kolla vad de gjorde. Försökte lära mig så mycket som möjligt och testa. Det var enklare i början än vad jag trodde. Det handlar lika mycket om att spela musik som folk tycker om som att kunna det tekniska om du frågar mig. När det kommer till utrustning så har du tre alternativ: vinyl, cd eller dator. För att spela vinyl så lär du ha två direktdrivna vinylspelare (kostar minst 900 kr styck) och sedan en mixer. Men sen kommer den stora kostnaden, att köpa skivor. Det kostar ju en hel del plus att det tar plats när du ska ut och lira. Jag skulle inte kunna hålla på med djing och bara spela vinyl, det skulle bli alltför dyrt. Men om man får 10 000 + för en spelning och vinylskivor hemskickade till sig från skivbolag som vill att man spelar dom är det säkert en skön känsla. Enligt mig är vinyl inget bra sätt att börja, om man inte spelar tidskodade vinyler. Då använder du dig av vinylspelarna för att styra ett dj program i datorn. Om du vill lira cd skivor så behöver du också en mixer plus två cd spelare. Här kan du ju ta låtar du redan har och bränna ner på egna cd skivor. Jag lirar själv dj skivor och tycker att det är schysst men kommer att gå över till dator nu snart. Anledningen till det är att det är sjukt mycket mer flexibelt. Du kan ha jättemycket låtar med dig, du kan söka efter låtarna både på artistnamn, genre, bpm och titel. Detta underlättar jättemycket, du kan ägna mer tid åt att spela och mindre tid åt att stå och leta låtar. Egentligen behöver du bara ett dj program av typ serato eller traktor för att börja lira ikväll. Du har ju redan ett ljudkort och jag antar att du har ett par hörlurar och högtalare hemma. Så jag föreslår att du skaffar ett dj program och börjar lira. Sen kan du börja kolla på en controller. Du kan ju till en början använda tangentbordet som en controller och sen kommer du få en känsla för vad för sorts controller som du gillar. Men en laptop setup kan se väldigt olika ut. Endel djar grymt med tangentbordet. Endel beatjugglar med typ en korg nanopad för 500 kr och endel skaffar vinylspelare som de kopplar till dj programmet. Bara lite tankar men mitt tips är alltså att du skaffar ett dj program, min personliga favorit är traktor, och sen börjar leka lite. Ditt ljudkort har två utgångar, den ena kan du sända till högtalarna och den andra kan du sätta i hörlurar i. Men håll i pengarna och känn på mjukvaran, det är mitt tips. Sen kommer folk alltid snacka om att det ena är bättre än det andra, och visst är man professionell dj som drar in bra pengar så kan man köra vinyl men dator är helt klart bästa start setupen enligt mig. Blev lite långt men fråga gärna om du undrar något!
  6. Hej! Installerade precis Traktor Pro 2. På min Traktor Pro 1 så hade jag massor av låtar som jag importerat till musikbiblioteket och som jag hade skrivit i genre och artistnamn osv. Problemet är att nu när jag installerade Traktor Pro 2 var jag tvungen att importera alla mina låtar från mitt Itunes bibliotek och då var en del låtar utan genre och sådär. Finns någon smidig lösning på detta? Skulle helst inte sätta mig och skriva i alla genres och sådär igen. Tacksam för svar! /Andreas
×
×
  • Skapa ny...