Jump to content
Annons

Ridpojken

Medlem
  • Antal inlägg

    181
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ridpojken

  1. Alltså, det som du beskriver är ju det man vill åt på alla broadcast mickar. Kolla in Shure SM7 och EV RE20, (alt. RE27 eller RE320 som båda bygger på RE20) som har liknande karaktär.
  2. Alltså, ditt speaker-PA kommer ju inte att duga till att hålla några konserter med, om du inte känner för att investera nån miljon eller två. Kör med vanliga hornhögtalare, billigt, tåligt och rätt mycket ljud för pengarna. Långt ifrån Hi-Fi, men till tal duger det rätt bra. Så länge du har högtalarna tillräckligt högt upp så ska det nog vara lugnt med skadegörelse. Har misshandlat trattar rätt rejält och det ska mycket till innan de ger upp. Tips på komponenter: http://www.thomann.de/se/rcf_hd_3216_t.htm http://www.thomann.de/se/swissonic_sa_125.htm Annars har nog ELFA fortfarande Monacor i lager, har "förgyllt" många idrottsplatser genom åren 🙂
  3. Om du kör Windows kan du använda detta: http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm Exakt det du söker efter.
  4. Visserligen, men du behöver nog inte riktigt den upplösningen om du bara skall titta på Traktor som nog kommer se ut som ett uppskalat helvete på den skärmen. FCX ser för närvarande ut som en påse skridskor på den skärmen kan tilläggas. Sedan kostar ju den datorn ungefär det dubbla.
  5. Låter väldigt, väldigt konstigt... Mac/PC? Har du installerat drivrutiner osv. korrekt? Låter snarare som om det är något övrigt hård-/mjukvarufel på din dator som har utlösts av en ny enhet.
  6. Lite sent kanske, men tänkte att jag i alla fall skulle komma med en dom nu när jag har beställt och fått hem mina DT-770 som valet föll på. Varför DT-770? Jag ville ha ett par bra lurar för runt 1500:- som gick att använda i studio och skulle vara ett komplement till mina ADAM A8X. Jag brukar ha på mig mina lurar väldigt mycket och använda dem "hårt". De skulle även palla att tas med ut på "fältet" lite då och då. Det som gjorde att jag valde bort ATH-M50 var att folk klagade på att de kunde bli obekväma efter en längre tids användning. Det var för mig oacceptabelt, så då blev det Beyerdynamic! Omdöme Det man först slås utav med DT-770 är hur fantastiskt sköna de är att ha på sig. Det är som att ha ett litet moln på huvudet. Visserligen så är de inte fullt lika snygga som ATH-M50, men det verkar som att man kan köra över dessa med en gaffeltruck och de skulle hålla. Ljudmässigt så är jag väldigt nöjd. Lurarna ger ett väldigt fylligt ljud med bra tryck i basregistret. Kanske lite för basiga om man vill använda dem som referenslurar och jag har ännu inte riktigt lärt mig att mixa i dem, men det kommer nog snart! Allt som allt ett par riktiga kvalitetslurar! Har inte lyssnat på så många andra så kan inte riktigt jämföra, men personligen så är jag väldigt nöjd med mitt köp!
  7. Men om ni har en S4:a och trivs med den, varför skall ni köra på klubbens Pioneer? Det är väl bara att dra med sig S4:an, koppla över kablage från en utav CD-spelarna in i S4:an och köra? Pioneers CDJ's har ju sådana ockerpriser att det är helt sanslöst. Två nya CDJ-2000 eller en ny Mac Pro? Låt mig tänka efter lite...
  8. Traktor kommer definitivt att rulla på en Air, Logic likaså. Med Logic handlar det ju lite om vad du vill göra dock. Göra en mixtape i Logic? Jajemen! Spela in Skrillex nya super-hit med 46 synthar och 564 spår? Kanske inte. Skulle varmt kunna rekommendera MB Air då den är så fruktansvärt lätt att ha med sig. Efter att ha turnerat med min MB Pro 13" så skulle jag inte må dåligt av att slippa de extra kilon som den drar på. Senaste Traktor kör jag f.ö. på en gammal trött MB Pro 13" från -09 utan problem, och MB Air är bra mycket snabbare än den, framför allt den senaste!
  9. Först så måste du ju ha en CD-rig som du trivs med. För att sedan "konvertera" den så behöver du dator+mjukvara+ljudkort+tidskodsskivor. Traktor: http://www.thomann.de/se/native_instruments_traktor_scratch_a6.htm Serato: http://www.thomann.de/se/rane_sl2_serato_scratch_live.htm
  10. Så! Nu är ett par DT-770 beställda i alla fall. När jag såg att ATH-M50 kunde bli lite obekväma om man satt med dem under en längre tid så blev de ratade. Återkommer när jag har fått mina lurar och lyssnat in dem ordentligt 🙂
  11. Ridpojken

    ATH-M50 vs. DT770

    Alltså nu är det dags att skaffa sig ett par ordentliga lurar. Detta jag söker är givetvis ett par bra referenslurar som skall kunna mäta sig med mina fantastiska ADAM monitorer. Det jag även eftersöker är att de är sköna att ha på sig under lång tid och att de har bra byggkvalité, håller bra och inte känns plastiga som så många lurar gör. Det jag har tittat på hitintills har varit Audio Technica ATH-M50 Verkar vara en favorit här på forumet. Att de nu släppts i en vit, supersnygg, utgåva var ju inte direkt heller till en nackdel! Beyerdynamic DT-770 Har hört väldigt bra om dem, verkar också vara fantastiskt sköna att ha på sig och vara bra byggda. Det är även inom ungefär den prisklassen jag vill hålla mig, drygt 1500:- Har ni några preferenser angående dessa lurar? Finns det kanske något annat jag skall titta på istället? Tacksam för svar!
  12. Vet många DJ's som kör med CDJ's och sedan har Traktor TC-skivor i dem och ljudkort mellan CDJ's och mixer. Då får du samma känsla som med CD fast du slipper dessa j*vla cd-skivor 🙂
  13. Om vi säger att du har t.ex. en movinghead som är adresserad på exempelvis kanal 11 och använder sig utav 7 kanaler är således kanal 11-17 "upptagna" utav den effekten. Varje kanal är en adress och det finns bara plats för 512 kanaler i ett "universum" som man så vackert kallar det för. Så när du tittar på en stor livekonsert med en hel drös med moving heads (där de flesta kanske använder drygt 13 kanaler/moving) så har de ljusbord som hanterar många fler DMX-universum samtidigt. Jag pillade lite smått med små USB-donglar och ett gratisprogram som heter "Freestyler" och lite annat. Sedan träffade man folk som hade riktiga grejer. Jeez vilken skillnad det är! När du får pengar går du och köper dig ett grandMA bord. Punkt. Men det som gäller när man programmerar discoljus är att just tänka att man programmerar ljus. När du står som DJ sen har du inte tid att i realtid hinna ändra en hel ljusrig till en ny "miljö". Gör ett par presets och "miljöer" efter varje känsla typ. Några lugna svepande, några lite mer intensiva och sedan super-duper-disco med strobb effekter och hela baletten. Funkar jäkligt bra faktiskt!
  14. Testade Virtual DJ som hängde med en Pioneer control jag testade. Tyckte det var en påse skit jämfört med Traktor 🙂 Smaken är väl som baken 😛
  15. https://www.studio.se/index.php/topic/86499-vad-goer-en-dj/ Det mesta finns behandlat där. Lägg saker i rätt forumavdelning osv. för att leka bitter
  16. Tycker mellansnack i många fall är jättetöntigt. Om man inte vet vad man skall säga (och måste skriva forumposts om det) ska man hålla käft. Inget personligt menat, men då blir det inget annat än att stå och ordbajsa på scen. Ett alternativ är att ha backtracks eller något annat förinspelat som går igång i skarvarna så bandet hinner med att vila och stämma till gitarren i någon minut eller så. Det kan vara allt ifrån mystisk ambient-musik till hård jävla dubstep. Föredrar personligen något i stil med det sistnämnda då man kan se till att pubilken triggar upp till musiken. Vilken musik man har beror ju som vanligt på vad du vill ha det till. VAD DU ÄN GÖR, säg för fan inte "kan ni inte komma lite närmre scen" eller "det är så ensamt här framme". Finns få saker som är så pinsamt som det i mitt tycke. Om du lirar grym musik så kommer folk fram automatiskt för de tycker du är bra. Om de inte kommer fram, spela bättre!
  17. Det är mic ingångar på sådana där, inget som lämpar sig att plugga in en gitarr i. Vet ingen DJ-mixer som har det, därav mitt förslag med 2 mixerbord
  18. Om du vill slippa att installera allt igen efter att ha fått igång din nya HDD med Lion, skaffa en USB-docka/kabinett åt den gamla disken, plugga in disken och kör flyttassistenten så blir det mesta som vanligt. Ska fungera lika bra om du har en Time Machine-kopia liggandes på någon annan disk.
  19. Låter som om du skulle ha en vanlig mixer med tanke på att du skall ha in gitarrer och kunna köra mic med "massa effekter". Om du nu behöver en crossfader, köp en mindre 2 kanalsmixer och en vanlig mixer för de andra prylarna.
  20. Många klubbar har ju de nyare versionerna av CDJ som kan agera kontroll direkt åt Traktor. Vet väldigt många som kör med timecode-CD också bara för att få samma känsla.
  21. Har endast testat Ergon, så du får ett omdöme på den: Ergon känns mer som en leksak än ett proffsinstrument i mina ögon. VirtualDJ mjukvaran som hänger med är kass i jämförelse mot Traktor (funkar dock utmärkt att köra kontrollern med Traktor). Det som framförallt störde mig med Ergon är att alla rattar sitter väldigt tätt ihop, vilket kan kännas lite meckigt. Hot Cue-knapparna sitter ovanför "joggen" och känns ibland små. Sedan tycker jag att priset är för högt. Den är lite för dyr för en leksak och för dålig för att vara en proffsgrej. För mig lutar det just nu åt att köpa en S4a till sommarens gig.
  22. Känns ytterst tveksamt. Skicka dina låtar själv istället till college/university/community/independent radiostationer. Bara att leta upp något utav alla katalogtjänster för radiostationer i USA och köra (om det är där du vill höras).
  23. http://www.presonus.com/technical-support/downloads/drivers-software/
  24. Absolut kan du ha båda programmen på datorn, men de kan inte alla gånger använda samma ljudkort samtidigt.
×
×
  • Skapa ny...