Jump to content
Annons

Bloeas

Medlem
  • Antal inlägg

    510
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av Bloeas

  1. Det är så jag tänker oxå. Men går det rent tekniskt att ha ett spår på 4 timmar?
  2. Hej på er! Min fru har skrivit en bok och har nu även fått på sig att göra ljudbok av den. Någon som har erfarenheter av detta och är cubase ett lämpligt program för det ändamålet? Det jag funderar på är om det finns någon maxgräns i tid för audioinspelning i cubase. Det kanske handlar om 3 till fyra timmar. Kan jag ha ett spår för hela boken, eller ska jag kanske göra nytt spår för varje kapitel?
  3. Jag antar att kanalen är kvar men Cubase hittar inte sökvägen till audiofilen? Det låter onekligen som att det blivit nått strul när du clonat diskarna. När du startar Cubase ska det komma upp en ruta som säger vilka filer programmet inte hittar och du kan då söka efter dom. Det skumma här är ju att de är olika filer som är borta vid olika tillfällen...? Nu har jag inte Cubase framför mig. Men nästa gång du har alla filer på plats finns det nått som heter typ "Backup". Där kan du spara hela projektet på en ny angiven plats och då bör alla audiofiler hamna rätt.
  4. Kan det inte vara så att du har någon EQ aktiverad i ditt operativsystem eller din mediaspelare i datorn? När jag exporterar filer från mitt inspelningsprogram (Cubase) och lyssnar i min mediaspelare på datorn hör jag ingen väsentlig skillnad.
  5. Tjenare! Jag uppgraderade till Melodyne studio 4 för ett tag sedan. Jag upptäckte till min förvåning att när jag ändrar volymregeln på kanalen melodyne ligger på förändras inte volymen? Jag har klickat runt lite i programmet och även googlat men hittar fan inte hur jag ändrar detta. Någon som vet en lösning? Ha det gott!! //Andreas
  6. Lite beroende på musikstil, men är det samplingar du använder... Testa att använda 2 olika kickar. Kick 1 skär du bort all diskant, Kick 2 skär du bort bas. Laborera med volymreglarna för att få fram den kick du vill ha.
  7. Har inget svar på varför =) Skulle kunna vara en bugg. Men om jag hade stött på det problemet hade jag testat följande. Har kanalen hamnat i en gruppkanal, plocka ur den ur gruppen och kör stereo out. Ligger det plugg-ins på kanalen, inaktivera. Skapa en ny kanal och dra in audiofilen där istället. Är det fortfarande fördröjning hade jag dragit spåret rätt, alltså flyttat audiospåret så den ligger rätt synkat med resten. Så, problemet löst =)
  8. Bra tips Cathrine med att lägga en bounsad mix högst upp för att jämföra, det tar jag åt mig!! Mycket bra har sagts, har inte så mycket att tillägga, men... 2 grejer som jag har som regel i början av projektet. Jag sänker allt i mixern till mer än hälften, har inga siffror utan kör på känn, det är inte så noga =). På så sätt har jag ett större omfång i volym att jobba med. Bas är en en brötig jävel som tar mycket plats. Därför skär jag bort bas från början på allt som inte ska ha just bas, jag skär mellan 100/200hz. Jag skär ganska hårt, hellre för mycket än för lite. Sen lite längre fram i mixningen när jag har min ljudbild hyfsat klar kan jag finjustera EQn. Sen har jag ett guldtips till om du inte redan använder det, Sidechain! =)
  9. Tack för utförligt svar! Även Pulsar nämner detta lite tidigare i tråden. Jag testade faktiskt aldrig detta innan ominstallation. Eftersom att funktionen på vissa äldre projekt funkade antog jag att det måste bero på något annat. Nu spekulerar jag, men det skulle ju kunna vara så att jag testade något projekt som hade en tidigare cubaseversion och att denne inte var inställd på "kör som administratör". Men om jag inte minns helt fel valde jag att ändra till "kör som administratör" just för att jag inte kunde dra in filer i cubase. Sen har jag varit på väg ett tag med att göra en ominstallation av windows då den betett sig lite buggift. Som jag skrivit innan hade jag ingen ren Windows10installation, utan en uppgradering från 7an. så detta blev liksom det avgörande. Och nu funkar det som sagt!
  10. Då var installationen av windows klar och Cubase + pluggar inlagda. Testade att köra "Drag n drop mellan varje installation och det funkade bra. Jag har även testat att dra in en fil i ett färdigt cubaseprojekt som jag vet inte funkade förut, även det funkade alldeles utmärkt! Jag har exakt samma setup och inställningar som tidigare, enda skillnaden är att jag nu har en ren Windows10 installation och inte en uppgradering från 7an. Vet inte säkert, men jag antar att det beror på detta. I vilket fall, jag är glad att det är löst! =)
  11. Jag kör en ominstallation på burken. Har som sagt just nu ingen ren Windows10 installation, utan det är en uppdatering från 7an. Har pratat med en kunnig på området som säger att en total ominstallation direkt till 10an är mer stabil och "drag n drop-problemet" kan mycket väl bero på detta. Jag ska testa att ta bort "Kör som administratör" och se om det hjälper. Om jag inte minns helt fel ändrade jag detta just på grund av problemet.
  12. Det är väl så att det helt enkelt tar för stor plats i ljudbilden och bråkar med dina andra ljud. Skära bort bas är bra! testa att dra ihop pianot mer till mitten av ljudbilden. Du kan ju testa att göra pianot i mono och se om det distat i telefonen då oxå. Eller..Så kan du kan testa att göra 2 lager av pianot, alltså köra 2 st olika. Kör det ena pianot i mono utan reverb eller andra effekter, skär bort onödig bas. Det andra pianot skär du bort mycket bas och lägger på de reverb du vill ha för att feta till det. Ställ in ljudnivåerna mellan de båda så det låter gott! Använder du inte sidechain är även det ett tips.
  13. Okej, du menar att jag ska ta bort administratörsrättigheterna? Har för mig att jag gav Cubase administratörsrättigheter för att bli av med problemet, men jag ska testa.
  14. Bumbar i hopp om att någon har en lösning =) Och som sagt. I vissa äldre projekt funkar det... EDIT: Det lutar åt en ominstallation av Windows, men det tar emot nått gruvligt. Jag har ingen ren installation av Windows10, utan uppdaterade från Windows7, tydligen så kan det ha blivit nån bugg där 🙁. Men det hade varit för jefligt om jag la ner tid på ominstallation och så kvarstår problemet.
  15. Tjenare! Har det funkat och helt plötsligt slutat fungera, eller är det så att det inte fungerar efter installation? Kolla så att STEAMmappen har rätt storlek, Kommer inte ihåg hur stor 55/65gig kanske men det står ju på deras sida hur stor den ska vara. Jag har haft problem med omnisphere2 efter ominstallation av dator och efter kontakt med support verkade det som att jag hade problem med en av skivorna på omnisphere1, STEAM-mappens storlek stämde inte överens med vad den skulle vara. Jag fick glatt betala 10EURO för en nedladdning av hela omnisphere2, Men kan säga att det är värt pengarna för att slippa dessa skivor. Kolla även så du har rätt uppdateringar, så att det som står i programmet stämmer överens med det som står hemsidan.
  16. Det är ju inte helt gratis. Jag gjöt mina proppar här: http://www.earfoon.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=13 Valde standard, antagligen det billigaste alternativet, kostade närmare 2000kr. Vet att man kunde välja till hörlurar, har ingen aning på pris tyvärr.
  17. Hehe, ja koklocka kan man aldrig få för lite av 😉
  18. Tummen upp! Men vart är highhaten eller något som håller takten? Saknar nån perkussion.
  19. Märkt på senare tid att det funkar ibland och ibland inte?!?! har inte hittat nått samband än iaf. Jävla skumt alltså!
  20. Nu vet jag inte vilken nivå du ligger på, men du kan pröva med mig! Dra iväg ett mail till info@andreasblom.se //Andreas
  21. Ofan. Jag har jobbat en hel del sen jag installerade windows10. Det är några småsaker till jag tänkt på inte funkar som det brukar, men just detta problemet är det första som jag stör mig på. Tack för svar!!
  22. Precis, har jag också alltid gjort. Men det funkar inte nu?!?! Jag får alltså inget felmeddelande, utan när jag ska lägga in en fil visar bra pekaren att det inte går.
×
×
  • Skapa ny...